Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Den perfekta frukosten.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Det mål mat jag tycker är allra svårast att planera är frukosten. Jag vill helst inte äta bröd och flingor men när man har för lite tid att göra ägg och inte orkar göra något avancerat som smoothies finns det inte så mycket bra alternativ. Den senaste tiden har jag ätit surdegsmackor, bättre än vanligt bröd men inte optimalt. 
 
Vad äter ni för nyttig frukost? Bra tips är väldigt välkomna för min fantasi är rätt dålig just nu. 
 
Drömfrukosten från en resa vi gjorde nyligen. Tänk om man kunde vakna till detta varje dag! 

johanna

havregrynsgröt är en återkommande favorit här, det går fort att göra och man är mätt länge. Nu när det är avokadosäsong igen så lär avokado&keso-knäckemackor en återkommande favorit :)

2013-10-28, 20:37:11
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se
Nina

Frukost är ju bästa måltiden på dagen! Går att variera i all oändliget :D Jag har massor av recept på min blogg ninakaufmann.se och har tidigare också drivit frukostbloggen morning.blogg.se. Kolla gärna in om du vill ha tips och recept! Kramar.

2013-10-28, 21:10:32
Hemsida: http://ninakaufmann.se
olivia

overnight oats, eller davosgröt som vissa kallar det är sjukt smidigt! bara att blanda ihop (finns massa recept om man googlar) kvällen innan och sen ta ut ur kylen på morgonen och på sin höjd slänga på lite färska bär eller yoghurt. ett annat tips som jag bara älskar är att äta på morgonen är yoghurt med egen musli och/eller en massa nötter och frön tillsammans med hackad frukt eller bär. brukar göra iordning en burk med yoghurten och den frukt/bär jag vill ha kvällen innan, dels för att yoghurten då hinner få smak av frukten, men också för att sedan på morgonen bara kunna slänga på muslin och vara klar! :)

2013-10-29, 08:54:17
Hemsida: http://oliviara.tumblr.com
Isabelle Rahm

åååhh vad gott!

2013-10-29, 12:51:28
Hemsida: http://bellsen.blogg.se/
Nicolina

Havregrynsgröt! Det är gott, nyttigt och billigt. Går att variera i all oändlighet. Jag brukar köra på fiberhavregryn, linfrön, kanel, russin o lite mjölk :)

2013-10-30, 11:23:12
S

Rysk yoghurt!

2013-10-30, 21:09:17
hanna

alltså jag har kommit på världens godaste havregrynsgröt som typ alla måste testa. Man lagar bara en portions havregrynsgröt, när de börja koka och gröten liknar en gröt häller man i en halv mosad banan och låter de kokas ihop och bli smarrigt. Sen häll i massa kanel och rör ihop! Sen kan man strö över lite kanel också när man hällt det i en tallrik. Sen självklart på med mjölk. SÅ GOTT!! :) Kanelen gör också värsta juliga smaken :)

Svar: Oj, det låter spännande :D Måste testa!
Sofie Lundberg

2013-10-31, 15:22:16
Annika

jag rekommenderar att köpa lchf brödet (blå, röd och grön förpackning) finns att köpa på ica, willys ect. Innehåller väldigt få kalorier och fett men väldigt rikt på fibrer och du blir mätt på bara en skiva! Vill också tipsa om att göra egen crunch musli och äta med vaniljkvarg och lite bär! Väldigt mättande och du blir pigg och glad! Havregryn med osötad lingonsylt, kanel och mjök är också en favorit hos mig! Variera lite så tröttnar du inte lika fort! Tack för en super duper bra blogg och underhållande! En STOR kram till dig från norrköping! :D

Svar: Det brödet har jag inte sett, men låter verkligen intressant. Får hålla utkik. Tack för alla frukosttips och dina fina ord :-) Kram
Sofie Lundberg

2013-10-31, 17:57:57
Ingrid Bergman

Det bästa som finns: frukost på hotell! :)
Fil är aldrig fel på morgonen, med några bär och lite frukt, russin och någon flinga av något slag.

2013-10-31, 21:50:59
Hemsida: http://ingy.blogg.se/
Anonym

Testa att göra overnightoats! Du blandar bara ihop "Röran" på kvällen, häller den i en stängd glasburk och låter den svälla över natten. När du vaknar är frukosten redan klar :) Lättare och snabbare går inte! Finns massa goda recept. Tasty-health.se har några, och foodporn.devote.se :)

2013-11-01, 18:35:33
Frida

Men mums!!

2013-11-02, 22:39:21
Hemsida: http://fridakja.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback