Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

"Borde jag plugga i New York?"

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag fick en kommentar från Cornelia och jag tänkte att jag publicerar mitt svar i ett inlägg, eftersom jag har så många som både kommenterar och mailar frågor om att plugga i New York och på FIT. 
 
Hej Sofie! 
Jag har velat fram och tillbaka om jag ska plugga i London(London College of Fashion) eller New York(FIT) men funderar nu starkt på att plugga på FIT, antagligen Fashion Merchandising eller liknande. Jag tycker att 2 år känns väldigt lagom utomlands då 4 år känns lite väl länge och även dyrt. Men som du vet gäller inte Associate Degree i Sverige. Tycker du, såhär i efterhand, att det räcker med 2 år och sedan kanske plugga nåt år även i Sverige, erfarenheten av utomlandsstudier borde väl ändå väga tungt? 
Visst var du inne på att ta en Bachelor Degree från början? Vad fick dig att ändra dig? 
 
Hej Cornelia! Roligt att du funderar på FIT! Jag körde ju, precis som du säger, 2 år med en AAS degree i Fashion Merchandising Management. Från början var det tänkt att jag skulle vara där i 4 år men efter ett tag insåg jag att det var marknadsföring jag var mest intresserad av och därför sökte jag mig till Berghs, som jag velat gå på sedan jag gick i gymnasiet. 

Alltså, det är ju alltid svårt att säga vad som är "rätt" val. För mig har det blivit jättebra, jag har ett jobb jag trivs med och som perfekt kombinerar mina två utbildningar. Det har aldrig varit någon som frågat varför jag inte har en bachelor eller varför jag gjorde de val jag gjorde, men det beror ju också på vilket slags jobb du vill ha efter skolan. Man tävlar ju mot olika sorters människor i olika branscher och ibland väger utbildning tungt. 

Fast egentligen tycker jag såhär - gör det du själv vill och brinner för! Man ska aldrig vara rädd för att prova något nytt och alla erfarenheter utomlands slår, för mig personligen, en kandidat hemifrån Sverige med hästlängder. Det har fått mig att växa som människa och gett mig möjligheter jag aldrig skulle haft annars. Så kör bara! Hellre det än att titta tillbaka om några år och inse att du aldrig gjorde det du ville ^^
 

Maja

Annars är London College of Fashion grymt! Jag pluggar på samma universitet (University of the Arts) som LCF hör till och jag rekommenderar det verkligen:) London är ju bra i och med att det är närmre och så också, och nästan lika underbar stad som New York (hehe). :)

Svar: Ja det är bra har jag hört :-) Blev faktiskt intagen till LCF samtidigt som FIT men valde att flytta till New York istället! Kram
Sofie Lundberg

2013-10-31, 20:50:41
Hemsida: http://majaelsas.blogg.se
olivia

hej! jag är jätteintresserad av att plugga fashion utomlands efter gymnasiet och har kollat runt på olika utbildningar samt skolor, men jag har inte hittat något som inte kostar en förmögenhet och är jätte svårt att komma in på… Skulle bli hur glad som helst om du kunde tipsa och berätta om din utbildning/jobb och ungefär vad det kostar att plugga i new york. Hoppas hoppas på svar, kram :)

2013-11-03, 18:47:34
Hemsida: http://sevenbillionsoulss.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback