Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Benhinneinflammation

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
19 kommentarer
 
För några veckor sedan började jag känna av att det gjorde lite ont i benen när jag tränade, speciellt när jag sprang, men struntade i det och fortsatte som vanligt. Inte så smart. Nu har jag fått en benhinneinflammation som hindrar mig från att träna normalt och det gör mig smått galen. Så fort jag tror att det blir bättre tränar jag och då kommer smärtan tillbaka. 
 
Vad gör man? Var beror det på? Funderar på om jag ska gå till en fotspecialist och se om det är så att jag trampar fel när jag springer eller något annat konstigt. Vet också att jag har ett ben som är 1 cm längre än det andra, kanske det kan vara en orsak. Otroligt irriterande är det i alla fall när man precis kommit in i ett bra flow och tränar regelbundet. Oh well. 

Tina

Åh jobbigt! Körsbär ska vara bra att äta efter träning tack vare sin antiinflammatoriska egenskaper.

2013-10-29, 08:07:36
Hemsida: http://photobytina.blogg.se/
Amandas jul

Usch jobbigt! Hoppas det blir bättre snart

2013-10-29, 08:26:26
Hemsida: http://amandasjul.blogg.se
victoria

Jag tror jag har benhinneinflammation (bränner, svider och gör ont när jag springer i benhinnorna) och jag har haft det en bra tid nu.. Jag har ingen aning hur man botar detta, jag har varit hos en och kollat hur jag springer och sådant men det var för mina tår.. Usch, det är i alla fall jobbigt.

2013-10-29, 08:43:14
Hemsida: http://smileoften.blogg.se
Alexandra

Usch då! Jag har själv haft det från och till i ett år så jag vet precis hur du känner! Mina tips är vila, isa, massera, använda kompressionsstrumpor och lägga benet i högläge. Lycka till!

2013-10-29, 08:43:17
Li

Det tjänar ingenting till att vila,
det är en ofarlig smärta.
Så länge du tar reda på orsaken till inflammationen.
Springer du på olika underlag i olika skor?
Tränar du inomhus på matta och springer utomhus?

Jag fick benhinneinflammation pga av oliak underlag och för att jag pronerar, trillar inåt så lederna inte är raka från fot->knä->höft.

Gå till en ortoped och skaffa inlägg, du kmr antagligen aldrig mer få problem med fötter, ben eller knän :)

Kram

2013-10-29, 08:59:25
Jonna

Tror det kan bero på skorna.. Jag fick benhinneinflammation när jag sprang i för dåliga skor på asfalt för några år sedan, men efter att ha skaffat bra dämpade skor och sprungit på mjukare underlag har det funkat bra. Även om man inte springer så belastar även annan träning benen/fötterna en hel del och om man är känslig så behövs bra skor även då! Vet inte om du använder skorna på bilden här när du tränar men om du gör det så kanske du borde testa ett par skor med bättre dämpning, de där skorna och liknande brukar inte vara så bra just för det.
Hoppas att det löser sig! och förövrigt, jag skriver bara efter egna erfarenheter men det kanske är något som kan hjälpa dig iallafall :)

2013-10-29, 09:56:15
Hemsida: http://jonnai.blogg.se
Lovisa

Brukar bero på för hårt underlag, dina skor ser inte heller ut att vara jätte bra sprinskor, för "netta" för löpning, fast jag är ingen expert så vet inte. Men prova spring på stigar istället för asfalt eller rullband. Eller investera i skor som är utformade för löpning.

2013-10-29, 10:01:48
Hemsida: http://lollsen.blogg.se
inthearena.blogg.se

usch vad tråkigt. kan vara bra med proffs hjälp och inte alla "läkare" på nätet

2013-10-29, 11:26:03
Hemsida: http://inthearena.blogg.se/
Elin Löwstedt

Ser ut som om du har ett par Nike Free-dojor. Dom är helt "plana" inuti, lika höga bak som fram. Det är inte som barfota-skor men nästan. Så om det är dom skor du använder skulle jag rekommendera dig att testa ett par mer dämpade skor, ett par vanlig löparpjucks helt enkelt. Och så kan du köra med Nike Free då och då.

2013-10-29, 13:02:35
Hemsida: http://elinlowstedt.blogg.se/
Elin Löwstedt

Ser ut som om du har ett par Nike Free-dojor. Dom är helt "plana" inuti, lika höga bak som fram. Det är inte som barfota-skor men nästan. Så om det är dom skor du använder skulle jag rekommendera dig att testa ett par mer dämpade skor, ett par vanlig löparpjucks helt enkelt. Och så kan du köra med Nike Free då och då.

2013-10-29, 13:11:53
Hemsida: http://elinlowstedt.blogg.se/
Elena

Försök prata med någon på t ex löplabbet eller en ortoped, de kan se om du går/springer "fel" och anpassa med inlägg.

Men framförallt, när du känner smärtan... vila, vila, vila. Det är inte en ofarlig smärta som Li nämner ovan. Jag har en kollega som fortsatte träna trots att benen skrek. Slutade med att hon låg på sjukan för att tömma var ur benet pga inflammationen. Så ta signalerna på allvar :/

2013-10-29, 13:15:24
Linnea

Inflammationen uppstår oftast pga överansträngning i benet, vilket i sin tur ofta kommer av att man använder skor som inte passar en själv eller träningen man utför. Mitt tips är därför att gå till Löplabbet och be dem kolla om du kanske pronerar, har låga fotvalv och behöver inlägg etc. och även be dem rekommendera ett par skor till dig som passar din träning. Kan hända att det blir rätt dyra skor, men det är så himla värt det när man slipper smärtan sen. Bästa för att få inflammationen att gå över just nu är dock bara att vila, men rätt skor gör att det inte kommer tillbaka. Jag har själv haft problem och vet precis hur ont det kan göra.

2013-10-29, 15:15:20
Jennifer

Nu har jag inte samma sak men pajade knäet i juni och det förstörde min träning något otroligt. Vi vet fortfarande inte orsaken (eller jo, jag överbelastade dte när jag sprang i nedförsbacka i 20 min på semestern) men det kommer tillbaka när jag springer i Nike Free och Nike TR Fit skor, men när jag köpte ett par riktigta löparskor från Nike för en månad sedan så försvann det helt! Så bara löpning i rejäla dojor (och då älskar jag Free & TR Fit men inte vid konditionsträning).
Krya på dig!!

2013-10-29, 17:08:35
C

Gå till löplabbet så du får riktiga löparskor! De på bilden kan du ha till styrketräning tex. Du får dessutom någon rabatt tror jag för att du tränar på SATS!

2013-10-29, 17:18:55
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se
Sanna

Det kan bero på att vadmuskeln har blivit övertränad/stel, eftersom allt sitter ihop så drar det i benhinnorna på framsida smalbenen när muskeln på baksidan drar ihop sig. Försöka stretcha vaderna så ofta du kan, flera, flera gånger per dag helst!

2013-10-29, 18:21:22
Sara

Jag har haft kronisk benhinneinflammation i typ fem år så jag vet precis hur du känner!
Hade tänkt skriva en lång kommentar om vad det beror på, vad man kan göra åt det och tips man kan tänka på men efter att ha läst igenom alla kommentarer så verkar det som alla andra har fått med allt ändå! :) Hoppas det blir bättre snart och lycka till med din träning! :)

2013-10-29, 22:41:08
Hemsida: http://aktadej.blogg.se
Julia

Jag har ocksa haft benhinneinflammation tidigare da jag spelade fotboll, det gor sa hemskt ont! Jag bokade tid hos en sjukgymnast som fixade specialgjorda sulor gjutna fran min egna fot att ha i mina fotbollsskor & loparskor, vilket hjalpte enorm mycket. En sjukgymnast kan aven saga varfor du har ont, for mig var det for att min halfot ar sa djup sa all vikt togs emot av mina framre trampdynor vilket blev for mycket for benhinnorna att klara av.
Hoppas det loser sig!

2013-10-30, 17:44:20
Hemsida: http://juliainamerica.blogg.se
M

Jag kan inte ge så mkt tips på benhinnorna men har du kollat upp varför du har olika långa ben?

Jag har varit sned i bäckenet så att jag hade olika långa ben. Kändes när jag gick för jag hade verkligen känslan av att gå med långa benet före.

När jag var till naprapaten så nämnde jag det och hon kollade igenom mig och rättade till det.

En sjukgymnast hade tidigare sagt till mig att det ofta blir så efter en graviditet.

2013-11-03, 20:13:26
Hemsida: http://grankott.blogg.se
Jenny

bra skor, vila (tråkigaste som finns jag vet) och liniment och benvärmare om nätterna hjälpte mig!

2013-11-03, 22:29:57
Hemsida: http://jennyhermansson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback