Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Stulen iPhone och räkmacka.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag hade vi en superintressant föreläsning i skolan, med marknadschefen på SATSEva Lundström. Jag börjar mer och mer inse att jag nog hellre jobbar på en marknadsavdelning än en byrå, och det var kul att få höra lite hur hon jobbar med strategi och marknadsföring där. Och självklart fick jag ett extremt sug att bli medlem på SATS! 
 
Under lunchen mötte jag upp Martin, Alex och deras kusin Eveline på lunch i Östermalms Saluhall. Vi åt på Tysta Mari och hade supertrevligt. ÄNDA TILLS EVELINES MOBIL BLEV STULEN! Helt sjukt, hon hade precis pratat i den och lagt den i sin jackficka, och i nästa ögonblick var den borta och avstängd. En ficktjuv hade alltså fått tag på den, förmodligen när vi stod och valde mat. Vad är det för människor egentligen?!
 
Nåja, det blev i alla fall en riktigt god lax- och räkmacka med avocado. Alltid något.
 




Årets första lussekatt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Tadaaa! Jag vet att det är en aning tidigt men jag kunde bara inte tacka nej när Martins kollega erbjöd mig den sista lussekatten på kontoret idag. Jag blev så exhalterad att jag hann ta en tugga och demolera den innan jag kom på att jag ville ta ett foto. Mmm, så himla gott!  




Gone in a second

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Den sjukaste bilden från stormen i New York för mig är nog denna - ett helt hus vars vägg totalt har blåst bort! Förstår inte hur det ens kan hända? 
 
Dessutom ligger det här huset bara runt hörnet från där jag bodde den första månaden när jag flyttade till New York, på 15th Street och 8th Ave. Känns skumt att tänka att jag gick förbi där varje dag och att det nu är totalt förstört. 
 
Högst upp i det här huset bodde jag den första månaden i New York: 
 




Hur vet man när man blivit sockerberoende?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Just i skrivande stund är jag så sötsugen att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. Åt nyss 2 mackor med honung på för att stilla det, men det hjälpte inte nämnvärt. Det enda jag kan tänka på är en stor påse fylld med mina favoritgodisbitar, mmmmm.. 
 
Men det är väl inte så bra? Att bli sådär sjukligt sugen på socker? Jag försöker hålla mig till att äta godis högst 1-2 dagar i veckan och brukar lyckas ganska bra med detta, men vet också att jag ibland äter en liten kaka eller något annat när kroppen skriker efter något sött. Jag har väl inte världens bästa disciplin om man säger så. 
 
Jag kan utan att ljuga säga att godis är en höjdpunkt i mitt liv och det är få saker jag hade kunnat byta ut mina lördagsgodispåsar mot, men hur mycket är för mycket? När borde man lägga ner sitt godisätande helt och hållet egentligen? Jag hoppas verkligen att jag inte är på den nivån, men det tål att tänkas på. Hade inte varit roligt att få diabetes eller annat sockerrelaterad sjukdom om några år. 




Brandfarlig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ledig från skolan idag. Det har varit mycket ledighet på sistone känns det som, men som sagt, nästa vecka kommer det igång på riktigt igen och då kommer man vara glad att man fick lite tid att bara njuta och göra ingenting. 
 
Har städat lägenheten nu på förmiddagen och om en stund ska jag ner till Martin, vi ska äta lite lunch någonstans. Kanske Saluhallen, eller Riche. Mysigt, och en bra anledning att ta mig utanför lägenheten en regnig tisdag som denna. 
 
Jag köpte så fina rosor igår som jag har ställt på soffbordet. Tände lite ljus nu på morgonen när jag drack te, blev så himla fint i kontrast med vädret utanför. Var dock tvungen att släcka ljusen efter bara några minuter då jag kände att det började lukta bränt och upptäckte att lågan höll på att elda upp blombladen, haha. Pappa har alltid sagt att jag kommer bränna ner hemmet någon dag eftersom jag alltid glömmer att stänga av ugnen och liknande. Kanske något att jobba på? 
 




Inspirationboard.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Är som sagt inne i min lilla inredningsbubbla, så i söndags kväll när jag inte hade något speciellt att göra fick jag ett ryck och bestämde mig för att göra en inspirationboard. Jag förvånade faktiskt mig själv, för jag har aldrig varit speciellt pysslig och brukar tröttna på att jobba med händerna efter bara en kvart, men nu satt jag i flera timmar totalt koncentrerad; klippte i tidningar, klistrade, pusslade, skrev små skyltar etc. Jättekul! 
 
 
Jag och Martin har ganska olika stilar så vi har försökt hitta något slags mellanting som vi båda kan tycka om, en mix av våra två stilar helt enkelt. Och ungefär såhär blir det då:
 
- naturfärger i beige och brunt
- inslag av svart, vitt och grått
- färger som kommer från levande växter och frukter, och små accenter här och där. 
 
Vad ska man kalla den mixen? Oh well. Lättare sagt än gjort i alla fall, för nu väntar ju det faktiska inköpandet av möbler och alla andra tusen saker som man behöver när man köper en helt ny lägenhet utan att äga en enda pryl själv. Men det ska bli så kul! Såhär blev min inspirationboard i alla fall: 
 
 




Hemmagjord remoulad

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
Min pojkvän är lite sjuk (och ni vet ju hur sjukt sjuka killar är när de har lite feber) så jag lagade hans favoritmat idag: panerad fisk med remouladsås. Allting hemmagjort, och jag tänkte dela med mig hur enkelt man gör en riktigt god och enkel remouladsås. Inte ett enda E-ämne eller tillsats! 
 
 
Min variant av remouladsås
1 rödlök
10 skivor smörgåsgurka
2 dl majonäs
2 dl creme fraiche
citronsaft
salt
peppar
 
1. Finhacka lök och smörgåsgurka och häll i en skål 
 
2. Lägg i creme fraiche och majonäs. Jag höftar alltid litegrann men ungefär ska det vara 50/50. 
 
3. Pressa i citronsaft efter smak
 
4. Salta och peppra. Blanda. Färdigt! 
 
Jag åt såsen med panerad fisk och ärtor. Gottigottgott. 
 
 




Sandy intar New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hela min Facebook-feed är full av uppdateringar från folk i New York som just nu förbereder sig för "the worst storm in a very, very long time", Sandy, som om några timmar kommer slå mot Manhattan. Jag skypade nyss med min rumskompis Karin och hon berättade att staden är totalt öde, alla matbutiker helt urplockade och att det nu börjat regna och blåsa ordentligt. 

Jag hade nog haft en skräckblandad förtjusning om jag var där just nu. Det är ju spännande, även om det såklart blir fruktansvärt om det visar sig vara en riktig fara. Men skolan är i alla fall inställd för alla och det hade jag tyckt var rätt nice. Att sitta inomhus med tända ljus och lite godis från Sockerbit hade inte låtit helt fel. 
 
Som sagt, hoppas att det inte blir mer än lite spännande och att livet i New York snart återgår till det normala. 
 
 




Undersökning: Vad tycker du om snacks?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Mina fina vänner, 
Tänkte be er om en liten tjänst som jag hade blivit oerhört tacksam om ni kunde hjälpa mig med. Det är så att vi gör ett stort arbete i Planning-kursen i skolan. Uppdraget kommer från OLW och vi behöver därför samla in så mycket information som vi bara kan om folks snacksätande
 
Vi har gjort en superkort och superenkel enkät som jag hade blivit så himla, himla, himla glad om ni tog er tid att fylla i. Det är bara några få frågor och går på ett nafs! Klicka här så kommer ni till enkäten
 
Även om du inte tycker om eller äter chips/godis/snacks så kan du vara med och delta, allas åsikter är viktiga och kommer hjälpa oss. Självklart kommer jag berätta för er vad vi kom fram till med era svar som grund. 
 
Tack på förhand, ni är bäst! 
 
 




Det här med Twitter..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 Jag återupplivade mitt gamla Twitter-konto häromdagen, efter ett par års vila. Inte för att jag var speciellt aktiv då - jag hade typ en tweet där jag hade skrivit något i stil med "I don't get this". Anledningen till att jag ville försöka igen är att jag märkt att alla i reklam/marknadsföringsbranschen här i Sverige verkar vara sjukt aktiv på Twitter. Klasskamrater, föreläsare, lärare och alla andra jag träffar verkar ha ett konto och pratar om hur viktigt det är att finnas tillgänglig på alla sociala medier. Det är liksom som att man är lite utanför den världen om man inte twittrar. 
 
Men nu har jag förskt i ett par dagar, och alltså, jag kan inte det här. Jag tycker det är jättekul att blogga och Instagramma och allt sånt där, men att twittra är annorlunda. Det är som att man måste vara så himla fyndig och smart och sarkastisk och intressant, på ett fåtal ord dessutom, och när jag försöker blir det bara krystat. Och det är väl inte kul för någon att läsa? 
 
Äh. Jag ger det några försök till, kanske. Och om jag inte lyckas hitta ett "tweet-språk" som jag känner mig bekväm med så lägger jag ner. Helt enkelt. Jag dör nog inte av det, faktiskt. 
 




Besatt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Okej, för första gången på väldigt länge har jag blivit totalt besatt i en grej, och det är något så enkelt men ändå fantastiskt som en affisch. Den heter "Guide to Manhattan" och är gjord av den grafiska designern David Ehrenstråhle. Jag vet inte egentligen vad det är som gör att jag bara MÅSTE ha den, kanske att den påminner mig om mitt liv i New York, eller bara för att den är så sjukt snygg i sin enkelhet. 
 
Tyvärr är den sedan länge helt slutsåld och finns inte att få tag på någonstans. Men jag ger inte upp! Ska leta igenom Blocket och googla tills jag hittar någon som har tröttnat på sin. För det måste ju finnas någon som kan tänka sig att göra sig av med den? Eller? ... snälla. 




Fina Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Trots snö och minusgrader har Stockholm bjudit på fina dagar den senaste veckan. Även om jag försökte se till att spendera i princip hela dagen hemma idag så att jag kunde kurera mig tog jag en liten promenix med Martin ner till hans bror, och sen en runda till Fältöversten för att köpa lite smågrejer. Inget speciellt men skönt att få lite frisk luft trots att man inte mår superbra. 
 




Lite klen.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Jahapp, tack vare mitt löjligt svaga immunförsvar sitter jag återigen här med en halvt fungerande hals och hostattacker stup i kvarten. Vad är det med mig? Borde kanske se över min levnadsstil och se om det är något jag gör fel eftersom jag är sjuk hela tiden. Min klass är ute och svirar och jag önskar verkligen att jag kunde varit med, men förnuftet säger att jag borde ta det lite lugnt för en gångs skull. 
 
Men det är inte så farligt. Ligger här i en mysig soffa, kollar på TV och äter godis. Min pojkvän är på fest och eftersom han tyckte lite synd om mig som skulle vara hemma själv köpte han 6 stycken inredningstidningar till mig, för att få lite inspiration till den nya lägenheten. 

Det kunde faktiskt varit värre. 
 




Berghs Bar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Häromdagen var det ju Berghs Bar, och den här gången var det SKPR-klassen som hade hand om det. Temat för kvällen var is och de hade ett samarbete med Ice Bar by Ice Hotel, så de hade byggt upp en fin liten isbar i ateljén där man kunde få drinkar serverade i isglas. Supertrevlig kväll som fortsatte sen på Berns
 
 
De hade hyrt in en liten rolig maskin som heter Photo-Booth där man fick klä ut sig och ta foton som sen visades på en stor vägg. Väldigt kul efter några glas vin! 
 




Ännu en burgare..

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
Igår innan eventet på skolan gick hela klassen till Vigårda i Mood-gallerian. Jag har hört mycket om ställen men inte varit där tidigare så det var kul. Jag tycker konceptet är super - snabbmat och restaurang blandat på ett väldigt härligt, rustikt sätt som känns både äkta och intressant. Man ställer sig i en kö med en bricka, tar sina tillbehör och bestick själv, beställer en hamburgare och får den efter bara några minuter. Snabbt och enkelt. 
 
Och hamburgaren då? När jag först såg den blev jag inte så imponerad, den såg rätt torr och tråkig ut. Brödet var typ tre gånger så stort som själva burgaren så jag tog bort toppen av det. Men oj, vad gott det smakade! Köttet var bra stekt och de hade en helt gudomligt god bbq-sås på som passade så bra till. För 75:- (exklusive vinet) var det verkligen riktigt bra, det är ju typ en tia mer än vad det kostar på McDonalds. Rekommenderar er verkligen att prova! 




Sun is rising

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Har ordentligt ont i huvudet nu på morgonen efter en rolig kväll på skolan igår, men det kändes genast lite bättre när man vaknade upp till snö på terrassen och en vacker soluppgång över takåsarna. Den här utsikten är en av de saker jag kommer sakna med den här lägenheten. 




Matkonst

Skriven .
Placerad i "Mat, "
0 kommentarer
Om jag fick välja ett drömyrke skulle det vara någon slags blandning av mode/mat/fotografi/marknadsföring, i en enda salig härlig inspirerande röra. Finns det något sånt fantastiskt jobb tror ni? Förmodligen inte. Istället får jag sitta och titta på fina bilder och drömma. 
 
Min senaste favorit är food art / food photogaphy. Det finns massor med fantastiska fotografer och konstnärer som gör spännande saker med mat och råvaror, man blir både hungrig och inspirerad på en och samma gång. Här nedan är ett fotoprojekt som heter "Pantone Tarts" från Emelie Guelpa. Hon har alltså gjort små pantonefärgbitar av olika sorters mat. Supergulligt! 
 




Kul dag!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God förmiddag! Idag är det en fullspäckad dag: 
 
- Mitt första utvecklingsamtal med vår ämnesansvariga Geta. Lite pirrigt, men det ska bli kul att få sitta ner och prata lite om min erfarenhet på Berghs so far. 
 
- Tendensdagarna på Berns. Vår klass hjälper till idag på en föreläsningsdag för branschen så dit ska jag springa efter utvecklingssamtalet. Jag har inte någon specifik uppgift eftersom jag inte kunde vara där hela dagen men vi får komma dit och lyssna på föreläsare ändå. Kan bli intressant
 
- Berghs Bar. Den första Berghs-baren hålls idag av SKPR-klassen. Det innebär en kväll på skolan med bar och mingel, med både elever och branschfolk. Den här gången är det sponsar av Ice Bar by Ice Hotel, så man kan ju tänka sig att de byggt upp något coolt i lokalerna inför kvällen. Efteråt går vi nog vidare till Berns. 
 
 




VI ÄR MED LÄGENHET!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Oj, vad det här känns konstigt. Martin har precis köpt sin allra första lägenhet och även om det är hans så känns det minst lika mycket min eftersom vi kommer bo tillsammans där. Vi var hos mäklaren nu på kvällen och gick igenom kontrakt, fick ställa frågor till nuvarande ägare och skrev på. 
 
Så, om några månader flyttar vi in i en 65 kvm underbar lägenhet mitt i city, med gångavstånd till allt: Berghs, Humlegården, Stureplan, Drottninggatan, Strandvägen - mitt i smeten. Så himla, himla, himla kuuul!!! Ska bli fantastiskt roligt att få inreda hela lägenheten. 
 
En liten sneak-peak så länge. Köket är alltså HELT fantastiskt, svårt att se på bild: 
 




Olidlig spänning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Sitter här på Martins kontor och tittar ut över Birger Jarlsgatan. Nånting väldigt spännande håller på att hända, så jag håller alla tummar och tår!! 




Lyxfrukost

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
Eftersom jag fick en oväntad sovmorgon idag bestämde jag mig för att lyxa till det lite genom att göra en kantarelltoast till frukost. Jag har alltid haft svårt för svamp men kantareller är en nyfunnen kärlek som jag kan äta hur mycket som helst. 
 
Kantarelltoast med bacon 
en handfull trattkantareller 
6 skivor bacon 
2 skivor bröd
några skivor ost
salt & peppar
ruccola till garnering 
 
1. Stek bacon knaprigt och lägg åt sidan på lite hushållspapper
 
2. Torka av stekpannan så att allt baconfett försvinner och lägg i en stor klick smör tillsammans med kantarellerna. 
 
3. Stek tills kantarellerna får lite färg och lägg sedan i bacon igen. Gör plats för två brödskivor och stek dem på båda sidor. 
 
4. Lägg några skivor ost på bacon/kantarellröran i stekpannan så att den smälter. 
 
5. Lägg upp röran på brödskivorna och garnera med ruccola. 
 
 
 
 
 




Vad gör jag för fel?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Såhär ser min stackars kryddodling ut efter tre veckor. Visst har den vuxit en del, men den har också attackerats av en massa äckel-mögel så att jag nu är tvungen att slänga alltihop. Så himla surt! Samma sak hände mig när jag för nån månad sen försökte mig på att göra surdeg - det började också mögla. Är det nåt fel på luften i min lägenhet eller är det bara jag som har riktigt o-gröna fingrar? 




Ny lägenhet, maybe baby?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Vi var på en visning idag och lägenheten var så himla, himla mysig. Mitt i stan, perfekt storlek, UNDERBART kök och ja - helt enkelt perfekt. Det enda som man skulle kunna ändra är väl badrummet, som är mycket fräscht men kanske inte helt i vår smak men det är ingen brådska i så fall. 

Alltså, så fort vi (eller ja, Martin men det känns som att det är jag också) köper så kommer jag bli besatt av inredning tror jag. Så himla spännande att för första någonsin skapa sitt alldeles egna hem från början. 
 
Jag vet att jag frågade om det för några veckor sedan och fick jättebra tips men man kan ju aldrig få för mycket, så har ni några bra tips på inredningshemsidor/bloggar, dela gärna med er! 
 




Earlybird

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I vår lägenhet i New York, våren 2011
 

God morgon alla! 
Klockan är halv elva och jag har redan hunnit städa hela lägenheten. Inte illa måste jag säga, speciellt eftersom den inte är direkt liten och har många skrymslen och vrår. Idag börjar jag inte skolan förrän klockan 17:00, skönt men det blir ändå lite jobb innan dess. Först kommer min grupp hit och vi ska spåna idéer inför ett projekt, sen ska jag med Martin på visning på en lägenhet i stan. 
 
Tänkte bara säga att ni hemskt gärna får följa mig på Instagram och Twitter om ni vill. Instagram är jag mer aktiv på än Twitter, men man vet ju aldrig om det förändras. 
 
Instagram: @sofiemarialundberg
Twitter: @lundbergsofie




Frågor och svar om FIT.

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
3 kommentarer
Jag har fått lite frågor den senaste tiden om FIT. Det verkar som att många av er funderar på att söka sig dit efter studenten, och det är jättekul att höra. Skolan är bra och jag rekommenderar verkligen alla att spendera några år i New York om ni kan, det kommer vara det bästa ni gjort i ert liv. 

Om ni har några fler frågor är det bara att kommentera så ska jag försöka hjälpa er. Jag har även skrivit mycket om allt som har med mitt liv i New York att göra under kategorin "Frågor och Svar". Tänkte försöka svara på de senaste frågor jag fått i alla fall: 
 
Från Evelina: Jag tänkte bara höra lite med dig om kurserna och så. jag skulle gärna vilja åka och läsa engelska kanske 2 månader föst för att verkligen komma in i språket innan jag börjar läsa de "riktiga" kurserna. Jag undrar om du vet om det skulle funka att göra så, eller har du några andra tips om man känner att man behöver läsa engelska innan?

Absolut kan det vara en bra idé att läsa en engelskakurs innan du börjar på FIT. Min rumskompis Filippa var i New York i några månader och gjorde sin TOEFL innan hon började på FIT t ex, så det är ju ett alternativ. Dock är vi svenskar väldigt duktiga på engelska och kommer in i det snabbt, så jag tror inte du behöver oroa dig för det. Börja läsa lite böcker på engelska, titta på filmer utan subtitles och kanske se om du kan börja snacka med någon på engelska - en kompis eller någon annan i din närhet. Första dagarna är pirriga men sen kommer du till och med börja på tänka på engelska, jag lovar! 
 
Från Diana: Är din associate degree användbar i sverige eller är det bara i Usa ? Jag menar visst kan man ta den utbildning i Nyc och jobba vidare med den i sverige, eller är det slöseri med tid om man inte kan stanna i staterna?
 
Det där med en associate degree är ju lite klurigt eftersom vi inte har något motsvarande här i Sverige och därmed inte kan "översättas". Det är möjligt att jag kan få kurserna tillgodoräknade om jag skulle börja läsa på ett universitet här i Sverige med en liknande inriktning, men ska jag vara ärlig har jag dålig koll.
Allt beror ju också på vilken bransch du ser dig själv jobba i! Eftersom jag läser på Berghs nu så tror jag att jag kan kombinera mitt år här inom marknadskommunikation och mina två år i New York inom mode/retail, och hitta jobb där båda kompetenser kommer till använding. I slutändan handlar allt egentligen om din egen drivkraft och vilja att lyckas med någonting, och att man har tagit sig till New York helt själv för att plugga och leva i två år väger nog ganska tungt när man senare ska söka jobb. Hoppas jag i alla fall! 
 
 




Dialekt-problem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Jag har en väldigt icke-charmig egenskap som börjat blomma ut ordentligt här i Stockholm, och det är att jag byter dialekt stup i kvarten. Hemma pratar jag som vanligt (en slags blandning av skånska och rikssvenska) men i skolan har jag märkt att jag börjat prata mer och mer ren stockholmska. Jag gör inte det med flit, men när jag tänker på det märker jag hur stor skillnad det faktiskt är. Ni ska bara höra när jag håller presentationer t ex! 
 
Med en pappa från Stockholm, en mamma från Göteborg och en uppväxt i Skåne är det kanske inte så konstigt att jag inte har någon riktig dialektidentitet och jag har egentligen alltid anpassat min dialekt efter folk jag pratar med, men det börjar bli lite störigt. Jag kan liksom inte hålla isär dialekterna ibland och folk måste tro att jag försöker spela cool eller något när jag ändrar sådär hela tiden. Typ, försöker låta ballare än vad jag är. 

Så vad gör man? Ska jag bara försöka bestämma mig för en dialekt och hålla mig till den? Det är nog lättare sagt än gjort, men den här dialekt-schizofrenin börjar gå mig på nerverna. Kanske får satsa på att bli stockholmare fullt ut?
 
 




Grattis lillebror, 12 år!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag fyller Josef 12 år. Synd att jag inte kunde vara med och fira på morgonen, men mamma skickade en bild (den till vänster) där han har på sig presenten han fick av mig och Martin - en t-shirt med nån figur som heter Pewdiepie. Fråga mig inte vad det är för något men tydligen är det populärt bland kidsen och han blev jätteglad. 12 år alltså, snart tonåring. För mig kommer han alltid vara en liten bebis i alla fall. 




Middagstips!

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
Nu får det vara nog med skitmat för ett tag. Det känns som att de senaste veckorna har vi ätit riktigt dåligt och alltid haft "ursäkter" till att göra det; att vi är ute och käkar, att vi ska fira något, att det är långhelg etc. Jag vet själv att jag inte mår bra varken fysiskt eller psykiskt av att stoppa i mig en massa dumheter, så jag ska försöka vara lite duktig den här veckan. 
 
Ikväll lagade jag en rätt som jag hittade hos 56kilo, en LCHF-blogg som alltid har jättebra tips på goda och enkla recept. Blev supergott! 
 
Ugnspannkaka med bacon, ost och rårörda lingon. 
 
 
 
Till pannkakan
4 ägg 
1 dl grädde
500 gram keso 
2 paket bacon 
riven ost 
1,5 msk fiberhusk (finns ej med på bild) 
 
Till lingonen 
frysta lingon 
Stevia efter smak 
 
1. Stek baconen knaprigt och lägg i en form. 
 
2. Riv ost över. Ju mer desto godare, säger jag! 
 
3. Mixa keso, ägg, grädde och fiberhusk med stavmixer. 
 
4. Häll smeten över baconen och osten, så att det täcker. 
 
5. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Rör ihop lingon och Stevia till en lingonsylt. Done! 
 




Grand Escalier

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Igår kväll var vi bjudna på en fördrink på Grand Escalier och bestämde oss för att därför gå och käka middag i restaurangen innan. Kan verkligen rekommendera! Stället ligger ovanför Sturegallerian men på kvällen går man in från Humlegårdsgatan i en väldigt anonym dörr som leder till en bakgård och sen vidare upp för en trappa. Inredningen och stämningen känns väldigt New York-ig och maten är riktigt bra. Jag åt kronärtskocka med tryffelsmör till förrätt (mmmm..!) och en entrecote till varmrätt. Superdupergott! 

Efteråt gick vi vidare till Sturecompagniet en stund och även om det inte blev senare än 02 är jag sjukt seg idag. Men det är rätt nice med tanke på att jag faktiskt inte har något att göra i skolan inför nästa vecka. Nu ska jag kolla film och bädda ner mig i soffan. 




Mitt skotska liv

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag låg i soffan och kollade igenom mina gamla bilder på datorn innan och fastnade speciellt på mina gamla bilder från tiden i Skottland. Det känns så konstigt, att jag faktiskt har bott i Edinburgh, och att det egentligen var det som var planen för mig då. New York fanns det fortfarande inte en tanke på. Det känns som ett helt annat liv, ett långt, avlägset minne som jag inte riktigt kan relatera till längre. 
 
För er som inte vet bodde och pluggade jag i Skottland i ett halvår år 2009. Tanken var att jag skulle bo där i 4 år, men jag insåg efter bara några månader att varken programmet (International Management), skolan (Heriot-Watt) eller Edinburgh var något för mig. Jag flyttade därför tillbaka till Sverige efter en termin. Men jag ångrar verkligen inte att jag åkte, för om jag inte hade fått smak för att bo utomlands och plugga på engelska hade jag kanske aldrig tagit steget att söka mig till FIT och New York. Allt har en mening, right? 
 
Tänkte visa lite av mitt liv i Skottland i bilder. Även om det var en kort tid var jag med om mycket, och jag hade riktigt roligt. 
 
Jag flyttade tillsammans med min bästis Sofia, vilket var sjukt skönt och mysigt. På bilden ovan sitter vi i bilen med våra mammor på väg till Göteborg och flygplatsen. Vi var jättenervösa och jättespända och förväntansfulla, som ni kanske kan förstå. 
 
 
Det här lilla rummet bodde jag i under ett halvår. Det var ett studentrum på universitets campus och jag försökte göra ALLT för att ge någon slags mysfaktor till rummet. Mer deprimerande boende får man leta efter, men jag trivdes ändå ganska bra. Det var liksom mitt eget lilla krypin. Dessutom bodde Sofia, Ella och Sandra en trappa ner, så det var som att vi alla bodde tillsammans med var sitt eget rum. Helt okej ändå. 
 
 
Ibland lagade jag mat som såg ut som spya, men det var faktiskt jättegott. En köttbit med någon slags rödvinssås, potatis och sallad. Så länge man blundade var det okej! 
 
 
Varje fredag och ibland på veckodagarna tog jag och mina tjejer dubbeldäckaren in till stan för att gå ut och dansa lite. Hade många roliga kvällar i Edinburgh med de här damerna. 
 
 
Jag delade kök med några andra i min korridor och det var alltid så otroligt stökigt, så jag började skriva små lappar på dörren för att be dem göra i ordning efter sig. Här skrev jag "PLEASE, clean up after yourselves in the kitchen. It's not very nice to cook in that mess". Jag kommer ihåg att jag la till en smiley och ett hjärta för att inte låta för surtantig. Även om jag var riktigt jävla skitsur egentligen! 
 
 
Skolan hade flera squashbanor som vi spelade på ibland. Riktigt svettig sport faktiskt! Jag blev aldrig speciellt bra, men vad gör det så länge man har kul? 
 
 
Vi firade Halloween och eftersom ingen hade hunnit köpa en outfit eller hade pengar att lägga ner på något fancy så köpte vi alla barndräkter som vi klippte och gjorde om till.. ja, jag vet inte vad det blev men något i alla fall. Det var en kul fest hos ett gäng norrmän i alla fall, och vi var de enda som inte var utklädda till typ sexy nurses och sånt. 
 
 
Tre fina flickor utanför vårt korridorshus. 
 
Överlag hade jag en väldigt mysig tid i Skottland. Bortsett från skolan som var dödstråkig och vädret, som oftast var regnigt och grått, hade vi himla roligt, och jag är glad att jag åkte. Som sagt, vem vet var jag annars hade varit idag? 
 




Grönsaksuppgiften

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag lovade ju att berätta om vad jag gjorde med den där grönsaksuppgiften som jag bad er om hjälp med och som jag fick så himla bra tips till. Uppgiften presenterade jag i onsdags och det gick bra, så jag är hur nöjd som helst. 
 
Uppgift: Få barn att själmant vilja välja en grönsak i butik att ta med sig hem och äta 
Min lösning: Paketera grönsaken precis som godispåsar! 
 
Min lösning handlade alltså om att ta en vanlig morot, och istället för att sälja den som vanligt i grönsaksdisken jobba med förpackningsutveckling och ta fram en mer barnvänlig design, som en godispåse. Min tanke var att man gör en serie av olika påsar, representerade av olika figurer och karaktärer som barnen tycker om. Det kan t ex vara en serie med olika superhjältar eller djur, som barnen kan samla och jämföra med varandra (denna idé fick jag direkt från er som kommenterade, tack tack tack!). Dessutom är morötterna skurna i mindre bitar som små figurer eller former, så att det blir ännu lite roligare och lättare för barnen att äta morötterna. 
 
Jag gjorde en väldigt simpel skiss på en design, bara för att kunna ge någon slags visuell idé för klassen hur det skulle kunna se ut. OBS! Jag är inte på något sätt duktig på design eller olika program på datorn, så se det bara som en väldigt, väldigt outvecklad skiss: 
 




Höst x2

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
1. En vacker höstbukett jag fick av Martins pappa idag. Så himla fin! Ser nog lite underligt ut på bilden men det är bara för att det står ännu en bukett med rosor precis bakom.
 
 
2. Min goda höstgryta som jag stod och lagade i några timmar i eftermiddags. Högrev, en massa rotsaker, rödvin, kalvfond och en massa annat smått och gott blev en riktigt bra gryta. Riktigt nöjd med tanke på att det var första gången jag provade på att göra ett "långkok". Var så hungrig att jag inte hann fota maten på tallriken men som tur är finns det mycket kvar till lunchlådor. 
 




Träning & Pierre Robert

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Efter fem (!!) månader av icke-träning har jag bestämt mig att ta tag i mig själv. I New York tränade jag tre dagar i veckan, så varför sjutton kan jag inte komma igång här? Jag vet ju att jag mår bättre av det på alla sätt och vis. 

En av anledningarna är väl att jag inte har något gym att gå till här. Som fattig student har jag inte riktigt råd med ett gymkort för tillfället och det suger. Men jag ska sätta mig och kolla igenom min budget och se om det inte finns plats för ett litet gymmedlemsskap någonstans. 

Och ni får gärna hjälpa mig, som är nyinflyttad med dålig koll:
 
 
Vilket gym i Stockholm är bäst att bli medlem på? Pris vs. kvalitet etc.  
 
Gym eller inte, nu ska jag i alla fall ut och powerwalka en stund. Fick hem en superfin träningstop från Pierre Robert Sport Collection igår, och det har verkligen triggat igång motivationen. Jag som annars alltid har haft halvtaskiga träningskläder från Forever21 som man typ svettas ihjäl i tycker det här materialet känns helt fantastiskt skönt i jämförelse. 

Okej, let's go! 
 




Maison Martin Margiela för H&M

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Jag brukar inte bli så hima exhalterad över H&Ms kollektioner, åtminstone inte så att jag känner att det är värt hysterin i butiken dagen de släpps. Men när de nu den 5 november släpper sitt samarbete med Maison Martin Margiela funderar jag på om jag ändå inte ska ställa mig i den där kön. Tycker det finns mycket snygga grejer i kollektionen. Väldigt udda, inte speciellt kroppssmickrande, men ändå riktigt balla grejer. Om jag är ledig kör jag! 




Onsdagsfirar ordentligt!

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
Idag är en dag av lättnad och glädje. Gjorde min presentation tidigare och det gick precis så bra som jag hade hoppats. Jag tror inte ni förstår hur skönt det känns att vara klar.
 
Och bäst av allt - nu har vi INGENTING att göra. Ingenting att behöva finurla på, ingenting att behöva analysera, ingenting att sitta framför datorn och jobba med. Jag förstår att den här stunden blirt kort eftersom nästa uppgift förmodligen väntar runt hörnet, men det känns så skönt att bara få stänga av hjärnan för några dagar. Missförstå mig inte, jag tycker skolan är fantastiskt roligt och utmanande på ett underbart sätt, men som allt annat som kräver mycket av en tar det på krafterna. Och ibland behöver man ladda batterierna, så att säga. 
 
Så idag har jag firat! Först tillsammans med bästa klassen på en bar mitt emot skolan. Drack tre glas vin (30:- styck, så ni kan ju tänka er vilken sorts bar det var) och blev sådär lagom gladrusig. Gick därefter och mötte upp Martin på deras nya kontor på Birger Jarlsgatan, superfint i helt fantastiska lokaler mitt på Stureplan. Vi bestämde oss för att vi både skulle fira våra framgångar och gick till Bisto Rigoletto med hans pappa och bror.

Jag beställde Surpise du Chef, som bestod av gratinerad oxfié med tomatsallad och Café de Paris. Underbart gott efter en lång dag! 
 
Nu somnar jag. Imorgon förtjänar jag sovmorgon. Godnatt! 
 
 
 
 




Top 6 bästa burgare

Skriven .
Placerad i "Mat, "
48 kommentarer
Hamburgare, hamburgare, hamburgare. Det bästa som finns. En dag ska jag resa runt jorden och bara prova hamburgare i alla länder jag besöker, och sen skriva en guidebok som heter "Burgers Round the World". 

Tills dess, en lista på de bästa burgarna jag någonsin ätit: 
 
1. Shake Shack, New York 
 
 
Sluta tjata om Shake Shack säger ni, men en hamburgerlista är inte komplett utan att den här kommer på plats numero uno. När ni åker till New York - GÅ DIT! Ni kommer få den bästa hamburgerupplevelsen i ert liv. 
 
2. Bus Stop, New York 
 
 
Vårt fina lill West Village-hak. Här spenderades många bakishängiga lördagförmiddagar och söndagsluncher tillsammans med vänner. Bus Stop är experter på frukost (scrambled eggs w cheese and bacon) men om möjligt ännu bättre på hamburgare. Dessutom är det billigt! 
 
 
3. Flippin Burger, Stockholm
 
Sveriges bästa hamburgare, utan tvekan. Lång kö men värt varenda minut. Hoppas att de öppnar på fler ställen snart så att man slipper vänta så länge på att få bord.  
 
 
4. Minetta Tavern, New York
 
Supermysig restaurang inte långt bort från vår lägenhet i New York. Saftig och god hamburgare, trevlig atmosfär. Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi West Village. 
 

5. Grill Ruby, Stockholm
 
Mysig restaurang i Gamla stan som hade en riktig bra och saftig burgare.  
 
 
6. Soho Park, New York
 
 Ännu ett prisvärt ställe i New York, den här gången i Soho. God hamburgare med extra mycket pickles, som jag verkligen älskar. Mysigt för brunch. 
 




Godkänd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Så underbart besked jag fick idag. Godkänd på min första tenta, och godkänd på min första avklarade kurs. Egentligen gillar jag inte kurser där man bara kan få G eller IG men i det här fallet var jag bara glad. Lovely! 
 
 




Doggie love

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu saknar jag min fina lilla vovve Doglas, som jag inte har träffat på mer än två månader. Det kändes inte lika jobbigt när jag var i New York för då visste jag att det liksom inte gick att åka hem, men nu när jag bor i Sverige får jag lite dåligt samvete att jag inte kan komma och hälsa på. 
 

Här är han nyklippt och fin i somras i Torekov.. 
 
 
 
.. men såhär lurvig är den lilla björnen egentligen! 




Grönsaker på hjärnan!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hej hopp! Dålig uppdatering idag men jag håller på med mitt grönsaksprojekt som ska presenteras på onsdag. Satt i flera timmar idag och var sjukt negativ, tyckte att min idé var skräp osv., men nu känns det bättre igen. Kanske inte blir den mest geniala presentation jag någonsin gjort men något blir det i alla fall. Och jag har fått en massa hjälp av era tips, superkul! Ska visa när det är färdigt.

Nu ska jag nog lägga mig och ta ett varmt bad, passar perfekt när regnet ruskar utanför.  




Djurgården & Berns

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Efter en sömnlös natt blev det en sömnfylld lördag. Vaknade vid 12, gick ur sängen vid 14 och har inte gjort så mycket mer än hunnit ta en promenad på Djurgården. Men nu har jag tagit tag i mig själv, hoppat i lite kläder och ska strax ner och möta några vänner på Berns för en drink. Happy Saturday! 
 




Två superenkla baktips

Skriven .
Placerad i "Mat, "
0 kommentarer
Vi hade ju en liten middag här hemma häromdagen, när min gudmor och Tord kom på besök, och eftersom det var min första riktiga bjudning ville jag göra det lite extra speciellt fast utan att krångla till det. Jag gjorde en supergod lasagneGordon Ramsay's recept och en efterätt med glass, smält Toblerone och hallon.
 
Jag bakade också två små saker, maränger med chokladkross och parmesanpinnar. Världens enklaste, så tänkte dela med mig för det blev himla gott: 
 
1. Maränger med chokladkross 
5 ägg 
2-3 dl råsocker 
en nypa salt
krossad choklad av vilken typ som helst (jag använde mig av sån som man egentligen gör varm choklad av)
 
Vispa ägg och socker tills smeten blir liksom så vit och fast att den kan formas utan att rinna ut. Rör i chokladen och en nypa salt. Klicka ut på bakplåtspapper (jag använde folie men rekommenderar det inte, för det fastnade). In i ugnen på 130 grader i ca 60-90 minuter. Färdigt! 
 
2. Parmesanpinnar
smördeg (jag köpte en färsk färdig)
parmesan 
ägg 
 
Bred ut smördegen på ett bord. Min var redan utkavlad men om den inte är det ska storleken bli ungefär som en bakplåt. Pensla hela degen med ett ägg. Strö rikligt med parmesan över ena halvan och vik över den andra så att den blir dubbel. Skär långa strimlor ca 2-3 centimeter breda av degen. Snurra varje strimla några varv och lägg sedan på plåten. In i ugnen i ca 10 minuter på ca 225 grader. Färdigt!
 




Sorglig fredag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Okej. 
 
Klockan är 05:07 och jag har legat vaken i ungefär två timmar, pigg som en nötkärna. Kvällen spenderades helt själv hemma med en pan pizza och godis medan min pojkvän är ute med sina vänner på middag och (uppenbarligen, eftersom han fortfarande inte är hemma) utekväll. Har känt mig så sorglig att ni anar inte. Och jag kan verkligen inte sova heller, trots att jag har värk i ögonen av trötthet. Vad gör man? Försöker hålla sig vaken och börja dagen? Eller sveper ett glas rödvin så att jag somnar lättare? 
 
Förlåt för klagandet men ibland får man tycka synd om sig själv. 
 
Det lättade dock lite när jag såg bilden pappa la upp för några veckor sen. Stackars lilla pappa, 4 L målarfärg trillade rakt ner på bilsätet. DÅ kan man tycka synd om sig själv: 
 
Bilen snodd från min kära syster




Nu räcker det!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu orkar jag inte sitta med hemtentan mer, utan det får helt enkelt bära eller brista. Ska låta den vila i några timmar och sen skickar jag in den. Har precis hoppat i fredagsmysdressen och ska slappa i soffan några timmar. Vet inte riktigt ännu vad som händer ikväll, beror lite på hur pigg jag är. 

Tack för tipsen ang. grönsaksuppgiften, förresten! Fick jättebra idéer och nu är det bara att sitta i helgen och utforma ett koncept. Berättar för er sen vad det blir. 
 




Bästa TV-serierna i världen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
16 kommentarer
Jag är en TV-serienörd. Följer alltid flera serier samtidigt och blir så ledsen varje gång de tar säsongsuppehåll eller tar slut helt och hållet. Satt och funderade innan på vilka som har varit mina absolut favoriter genom tiderna och skrev en liten lista.

Och, om ni har några bra tips på världsbäst serier så får ni hemskt gärna dela med er, för mina den här hösten börjar sina! 
 
 
1. The Office UK 
Det är synd och skam att den här serien bara visades under två korta säsonger när den amerikanska versionen fortsatt i all evighet, för det finns ingen humor som slår den här. Jag ser alla avsnitt med jämna mellanrum, ungefär en gång per halvår. Slutar aldrig att vara roligt. Ricky Gervais är ett geni och han som spelar Gareth Keenan är typ världsbäst. 
 
2. Flight of the Conchords 
Kommer tätt efter The Office när det gäller humornivån. Serien kretsar kring två nya zeeländare som tar sig till New York för att bli musikstjärnor, och med en hysterisk manager och en påtaglig talanglöshet blir det bara så himla, himla bra. 
 
 
3. Girls 
Åh, vad jag älskar den här serien. En serie om livet i New York för ett gäng unga nyblivna vuxna, långt bort från det Sex and the City-glossiga Manhattan-livet. Lena Dunham som har skrivit och även spelar huvudrollen i serien är bara så fantastiskt bäst på precis ALLT! Följer henne på Instagram och argh, jag har blivit en sån riktig nörd. Längtar tills nästa säson börjar. 
 
4. Downton Abbey 
Jag började kolla på Downton Abbey när det var som mest snack kring serien, och jag hade inte så höga förväntningar egentligen. Men jag fastnade direkt och blev överlycklig när den började sändas nu igen. Bra skådespel och mycket drama, precis som man vill ha det. 
 
 
5. True Blood 
Sex, blod, naket, vampyrer och féer - mitt i djupaste amerikanska södern. Ett recept för succé! 
 
6. Vänner 
Säga vad man vill om Vänner, men man kan inte låta bli att dra på mungiporna när man kollar. Ibland behöver det inte vara så himla häftigt och storslaget, utan det räcker med lite halv-cheesy humor för att det ska bli sjukt roligt. 
 
7. Game of Thrones 
Riktigt spännande TV-serie. Man förstår inte alltid hur allt hänger ihop och man tröttnar ibland på allt krigssnack, men sitter ändå klistrad med vidöppna ögon. Påkostad och riktigt bra gjord. 
 
 
 
8. Family Guy
Bästa underhållningen när man äter frukost eller står och lagar mat. Jag vet inte om jag är lite för vuxen för att gilla tecknade serier, men äsch. Är det roligt så är det roligt. 




Jag behöver er hjälp!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Apropå pluggande, jag tänkte faktiskt be er om hjälp med ett skolarbete som jag ska presentera på onsdag. Jag behöver alla tips jag kan få. Har en idé som jag funderar på men det är alltid roligt att få lite nya infallsvinklar. Supertacksam om ni kan komma på något bra! 
 
Uppdrag: Få barn att vilja ha en grönsak. Barnet ska självmant i livsmedelsbutiken vilja välja en specifik grönsak och köpa med sig hem. Vilken grönsak är upp till oss.  
 
Begränsningar: Ingen överdriven produktutveckling (man får alltså inte doppa gurkan i socker till exempel). Inget mutande med leksaker. Det måste även vara hyfsat kostnadseffektivt, det kan alltså inte vara för extremdyrt att genomföra. 
 
Format: Det kan vara en kampanj, ett nytt sätt att sälja produkten i butiken eller vad som helst inom rimliga gränser 
 
Så, ni som har barn eller som förstår barn eller som bara har en supermegabra idé: 

Hur får man ett barn att vilja ha en grönsak?   




God morgon!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har inga lektioner idag och det känns välbehövligt. Har en hemtenta som ska skickas in imorgon kväll och som jag tyvärr inte känner att jag lyckats få ett bra grepp om. Det kommer förhoppningsvis! 
 
Igår var vi på en visning på en lägenhet nästan precis vid Stureplan. Den var fin inte helt perfekt, så vi kommer titta vidare. Ska gå på några visningar i helgen också. Jag tror det viktigaste är att ha lite is i magen och inte ta ett förhastat beslut bara för att det är så himla spännande att köpa en helt ny lägenhet. 
 
Hade middag på kvällen här med Tord och Marika, min gudmor. Det var supertrevligt och maten blev bra, precis som jag hade hoppats. Bakade både det ena och det andra som en riktig liten husmor, ska visa sen. Nu ska jag snart iväg en stund och sen börjar pluggandet! 




Att vara mobbad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Kom över en app till Facebook idag från organisationen Friends, Mobbingsimulatorn. Någon som har sett den? Tycker den cirkulerar på Facebook hejvilt just nu. 

Appen handlar om att man ska få känna på hur det är att bli mobbad av sina "vänner", och den simulerar hur din Facebooksida hade sett ut om en massa människor du är vän med skrev elaka saker. Bland annat såhär såg det ut på min profilsida: 
 
Tycker idén är supersmart. Även om man vet att det inte är på riktigt fylls man av en obehaglig känsla, och den växer sig starkade för varje nytt meddelande man får. Att bli kallad hemska saker känns fruktansvärt, ovsett om det är datorgenererat eller ej. Förhoppningsvis ger kampanjen effekt och får folk att tänka efter. Mobbing är fan det hemskaste som finns. 




Ekolådan!

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
Kalla mig nördig men ni förstår inte hur glad jag blev när jag kom hem och upptäckte en låda full med ekologiska grönsaker och annat utanför dörren i eftermiddags. Som ett barn på julafton! 
 
Jag beställde lådan förra veckan efter att en av er läsare tipsade om det. Man beställer helt enkelt storlek på lådan (jag tog Lilla Grönsakslådan eftersom vi bara är två) och adderar eventuella tilläggsprodukter, och så får man lådan en gång i veckan. Hur smart som helst! Alltid ekologiskt, närproducerat och säsongsberoende. Dessutom får man recepttips till om det är en grönsak som man inte är så vad vid att laga med, också kul eftersom man får chans att prova på något som man annars inte tänkt tanken på att köpa. 
 
I vår låda den här veckan låg det: 
majskolvar
sallad
rödlök
jordärtskockor
rättika 
tomater
blomkål
 
Tilläggsprodukter
Biodynamiska ägg
Surdegsbröd
Biodynamisk majonäs
 
 




LCHF-butik

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
För några dagar sedan när jag gick bort mot Humlegården såg jag att Katrin Zytomierska har öppnat upp en LCHF-butik några kvarter härifrån. Det var stängt än så länge men jag kikade in i fönstret och såg att en hel del hyllor var fyllda av hennes bok, och andra med olika LCHF-livsmedel. Kan kanske vara något? Ska gå förbi någon dag när det är öppet! 




Kakelugnsljus

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vår kakelugn här i lägenheten är fullt fungerande, men eftersom vi inte har något eldskydd så vill jag inte ge mig på att tända en brasa riktigt ännu - med min tur lyckas jag väl sätta hela lägenheten i brand. Har istället fyllt kakelugnen med några tjocka blockljus som vi tänder på kvällarna, minst lika mysigt! 




Kvällens middag

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
 
Blev en fräsch middag i form av en sallad med mozzerella och kyckling (i ugnen när bilden tas). Till det rörde jag ihop en vitlökssås gjord på turkisk yoghurt. Enkelt och gott. Och det väger kanske upp mot att jag, direkt när jag kom hem från skolan, fullkomligt slängde mig över den godispåse som låg kvarglömd i skafferiet sen i helgen, trots att jag hade strikta förbud från mig själv att inte röra den. Disciplin är inte min starka sida. som ni förstår. 




Estelle & Thild, ekologisk hudvård

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vi hade en föreläsning i eftermiddags som jag tyckte var riktigt inspirerande. En före detta Berghs-student, Johanna Eriksson, kom till vår klass och berättade lite om vad hon gör när hon jobbar för Estelle & Thild, ett ekologiskt hudvårdsmärke som startade här i Stockholm för några år sedan och nu har expanderat världen över. Johanna började jobba där nästan direkt efter sina studier på Berghs och har alltså fått vara med under hela expansionsfasen.
 
Jag tycker det låter så himla roligt, att få vara med och jobba upp något från scratch och liksom leva varumärket så engagerat. Det är verkligen något jag hoppas på få uppleva på ett eller annat sätt när jag är färdig med skolan.  Känns som att det är riktigt utvecklande och lärorikt, och, kanske mer än något annat, riktig kul. 
 




Nystädat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Finns det något bättre än att mysa en söndagkväll i en nystädad lägenhet? Tror knappast det. Sitter i soffan och skriver skolarbete medan TV:n är på i bakgrunden och pojkvännen sitter och jobbar bredvid. 

Var på två visningar idag men ingen av lägenheterna var speciellt bra. Fick lite frågor om varför vi kollar lägenheter när vi precis flyttat in i den här underbara, och det beror på att vi (tyvärr!) bara hyr i andrahand. Vi njuter av varje sekund i denna fantastiska lägenhet men har börjat kika på något att köpa eftersom detta bara är temporärt. Kommer vara svårt att hitta något såhär bra, och stort, det är liksom inte realistiskt, men ser ändå fram emot att flytta till något som blir helt vårt eget. Kommer sitta på inredningsbloggar 24/7! Tips på det? 




Goodiebag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag älskar verkligen goodiebags. Känns så lyxigt att bara få saker, även om man egentligen inte behöver eller har tänkt på att köpa det tidigare. På Ralph Lauren-eventet fick vi en fin påse innehållandes dels ett presentkort på ett Grand Hotel Spa, där man får gå två personer men bara betala för en, och sen en fin liten ljuslykta i silver. Åtmistone tror jag att det är en ljuslykta? Om någon har något annat förslag får ni gärna upplysa mig. Fin oavsett! 
 




Weekend

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Helgen har varit relativt lugn. Har haft en huvudvärk som startade i fredags och som inte försvann förrän igår kväll, så jag har inte gjort så mycket ansträngande. Hann dock med en liten utgång i fredags med klassen. Först drinkar på Marie Laveau och sen spelning med Hannas band på en liten bar på Söder. Mycket roligt!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen springa iväg på en lägenhetsvisning. Väldigt spännande! 
 
 




Pärlans Konfektyr

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
 
Tips! Om du som jag är ett godisfreak och har vägarna förbi Söder i Stockholm måste du gå in på ett ställe som heter Pärlans Konfektyr. De kokar kolor i olika smaker från scratch och säljer i sin söta lilla butik, och HERREGUD vad goda de är. Alltså, helt makalöst goda. Jag är inte ens en kolaperson men det här var så otroligt gott. Mina favoriter var de med citronsmak och de med lakritssmak. Och de med havssalt var också goda. Och mandelsmaken. Och chokladen.. ah, ni fattar. Jag fick en hel påse i present av min gudmor Marika, och de tog slut på en kvart ungefär. Får snart fylla på lagret  




Tenta

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Godmorgon! 
Jag vaknade precis och om drygt en timme är det min allra första tenta. Om jag ska vara helt ärlig mot mig själv har jag väl inte pluggat så mycket som man förmodligen borde har gjort, och det gör mig lite stressad. Det är alltid svårt att veta hur första provet i en kurs kommer vara. Men men, inte så mycket att göra åt det nu.
 
Wish me luck. 




Ralph Lauren event

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Nyss hemkommen från eventet på Ralph Lauren-butiken på Biblioteksgatan. Gick dit med Karin och vi gick omkring och tittade på den nya smyckeskollektionen, Ricky-väskan (som kostar 33 000 kronor, man kan ju drömma) och allt annat kul i butiken. Drack några glas champagne och åt snittar. Supertrevligt. 
 
 
 




Bara det bästa.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Resumé kunde man igår läsa en artikel som handlar om att kursen i PlanningBerghs kommer föreläsas av riktigt tunga namn den här terminen - och det är ju vår lilla klass som kommer läsa den! Jätteroligt verkligen, ser fram emot att kursen börjar nästa vecka. 
 
 




Klädd för regn och rusk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Jag köpte en stor, härlig halsduk i förrgår på H&M som passar utmärkt nu när det börjar bli lite sådär höstruskigt. 
 
God morgon! 
Idag har jag lite ärenden att springa under förmiddagen, bland annat ska jag på en intervju på Kungsholmen. Sen blir det att plugga, plugga, plugga tills pennan brinner och handen blöder, så att jag kan gå på Ralph Lauren-eventet ikväll utan att känna mig stressad. Imorgon är det min första tenta på Berghs, håll tummarna för att det går bra! 
 




Mäklarfusk.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag och Martin satt och kollade på lägenheter på Hemnet hela kvällen igår. Vet att alla alltid tjatat om att man kan sitta framför hemsidan i timmar och bara titta på alla fina bilder, men jag har inte riktigt förstått grejen förrän igår. Kanske för att det är mer "på riktigt" när man faktiskt letar. 

Men jag la märke till en grej som var lite lustig, och det var hur alla mäklare retucherar bilderna. Bland annat märkte jag att många av lägenheterna hade vackra, sprakande brasor men att om man tittade noga var många av eld-bilderna påklistrade. Hyfsat skickligt gjort men man såg ändå att det inte riktigt synkade med resten av bilden när man tittade noga. 
 
Egentligen gör det inte så mycket. Det är ju inte mysighetsfaktorn man köper direkt och jag förstår att mäklarna skapar lite extra stämning för att få alla de här människorna som sitter på Hemnet att börja dregla. Men när jag såg det här kunde jag inte låta bli att skratta lite för mig själv. Moln är tydligen väldigt viktigt, så viktigt att man väljer att ha med exakt samma i tre bilder (som dessutom är tagna ur helt olika vinklar): 
 




Feeling thin.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Okej, pax för att se ut såhär på halloween. Nu måste jag se till att bli bjuden på en riktigt bra fest bara. 
 




Kryddor DIY

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
Sist jag var på IKEA köpte jag en lite rolig grej: ett litet kit där man kan odla egna kryddor. Jag sådde fröna för ungefär två veckor sedan och nu har det börjat växa fram små blad. Känner mig som en liten trädgårdsmästare när jag går och känner och vattnar och luktar. Hoppas att de håller tills de är fullvuxna, .




Hösteftermiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
När jag gick genom Humlegården igår märkte man verkligen att hösten är på väg. Löven börjar gulna och allting känns sådar på väg att somna in. Har inget emot det alls, tycker hösten är en så mysig årstid.
 
Jag träffade Caroline för en fika på Kaffeverket i Snickarbacken. Har inte varit där tidigare men gud vilket mysigt café! Det är ett garage som blivit ombyggt och man har behållt originalkänslan i lokalen vilket gör att det känns både gammalt och nytt på en och samma gång. Drack en cappucino och åt en liten chokladruta, som var precis lagom söt. Jättetrevligt! 
 
 




Pluggar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Lektionen idag blev inställd, lite segt när man tagit sig ur lägenheten för att ta sig dit och sen mötas av en no-show till föreläsare. Men det gjorde faktiskt inte så mycket eftersom jag kunde gå hem igen och fortsätta plugga. Har stationerat mig vid matbordet och tänker sitta här fram till ca 16.40, då jag ska springa iväg och möta Caroline för en fika. Hej så länge! 




Hur dåligt är kaffe?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Jag har aldrig varit en kaffedrickare. I min familj har man för det mesta druckit te och det tog lång tid för mig att ens prova på på kaffe, som jag tyckte smakade beskt och äckligt till en början. När jag bodde i New York drack mina rumskompisar kaffe så jag började dricka en kopp då och då, men det var mer socialt än något annat. Har helt enkelt aldrig varit ett stort fan. 

Men nu! Sen jag började på Berghs dricker jag minst en kopp om dagen, ibland två och tre. Det finns väldigt få människor på skolan som inte dricker kaffe så det blir en naturlig del av vardagen där. Man har lektioner hela dagen och för att piggna till lite på eftermiddagen köper man en kopp på rasten som man sen sitter och smuttar på resten av tiden i klassrummet. Dessutom har vi ju en fantastiskt bra kaffemaskin inbyggd i väggen här hemma, och det är rätt mysigt att komma upp på morgonen, trycka på knappen och sen sätta sig framför TV4 Nyhetsmorgon. 
 
Nu är frågan: vad är konsekvenserna av mitt kaffedrickande? Kommer jag bli beroende? Och hur påverkar det mig? Det måste kännas riktigt jobbigt att inte kunna vakna på morgonen utan en kopp kaffe, men det känns som att om jag fortsätter är det dit jag är på väg. Men typ, hur dåligt är kaffe egentligen? 
 
 




Vad jag gör på Berghs School of Communication

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Okej, nu börjar det bli dags tror jag att förklara lite vad jag faktiskt gör på Berghs. Jag får frågor om vad jag läser och vad jag egentligen gör om dagarna så tänkte att jag får klargöra lite för er. 
 
På Berghs läser jag programmet Marknadskommunikation som på hemsidan beskrivs såhär: 
 
"Utbildningen i marknadskommunikation är till för dig som vill skapa framgång genom strategiskt arbete. Du ska tycka bättre om att se till helheter än till detaljer, hellre vara lagledare än målgörare och gilla att tänka kreativt på strategiska kommunikationsproblem. Marknadskommunikation förbereder dig för ett antal olika yrken – planner och projektledare i reklam- och mediebranschen, researcher eller analytiker, eller som marknadsförare och kommunikatör på företag"
 
 
När jag för första gången läste den beskrivningen tyckte jag att det passade så himla bra in på mig, att det beskrev någonting som jag hela tiden tänkt men inte riktigt kunnat sätta ord på. Och nu, efter 6 veckor på skolan, kan jag konstatera att det fortfarande känns helt rätt. Just nu läser vi ett tre kurser parallellt: 
 
Affärs- och varumärkesstrategi - här lär vi oss att se på företag och dess varumärken utifrån affärsverksamheten och hur de kommunicerar utåt. Vi har haft ett stort projekt inom ämnet bokbranschen som vi presenterade idag. På fredag har vi en tenta och sen är kursen slut. 
Idé- och konceptutveckling - i den här kursen har vi inför varje vecka fått en uppgift som vi sedan har presenterat följade lektion. Det har varit allt från att komma på ett koncept för en ny sorts mäklare i Stockholm till att ta fram en kampanj för att få kvinnor att äta mer pasta. Riktigt roligt och utmanande. 
Varumärkersorienterad kommunikation - det här är en rolig kurs som vi har tillsammans med vår ämnesansvariga Geta. Här är det full fokus på varumärket och vikten av att det sköts på rätt sätt. Vi gör mycket olika små case och ska om en vecka lämna in en hemtenta
 
Alla kurser är ca 1-2 månader långa och så fort en tar slut börjar en nu. Inom ett par veckor ska vi påbörja två nya kurser i Planning och Presentationsteknik. 
 
Well, det här var en liten översikt på det jag gör för tillfället. Om ni vill kan jag lägga upp exempel på de arbeten vi gör under årets gång. Svarar även gärna på frågor om det är så att ni undrar någonting om skolan eller ansökningsprocessen. 
 




En del avklarad.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vi hade vår första, stora presentation idag i skolan och det gick över förväntan. Som jag nämnt tidigare är presentationer inte riktigt min favoritgrej men jag blir mer och mer bekväm för varje gång, och idag kom en av mina klasskompisar fram efteråt och berömde mig för att jag kändes så säker och bekväm där uppe. Betyder verkligen jättemycket att få höra. En av mina mål med att gå på Berghs är just att bli expert på att presentera väl. 
 
Sitter just nu i soffan och myser efter en lång dag. Kollar första avsnittet på Project Runway Sverige och det är speciellt kul eftersom min mammas bästa väninnas pappa är designernas mentor, Rhodi Heintz. Det var några år sedan jag träffade honom nu men det är ändå roligt att titta. Tycker han sköter sitt jobb riktigt bra. Och i övrigt gillar jag programmet. Produktionen är en exakt kopia av den amerikanska men det gör inte så mycket tycker jag, även om det som så ofta i svensk TV blir lite mer dämpat.