Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Vad jag gör på Berghs School of Communication

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Okej, nu börjar det bli dags tror jag att förklara lite vad jag faktiskt gör på Berghs. Jag får frågor om vad jag läser och vad jag egentligen gör om dagarna så tänkte att jag får klargöra lite för er. 
 
På Berghs läser jag programmet Marknadskommunikation som på hemsidan beskrivs såhär: 
 
"Utbildningen i marknadskommunikation är till för dig som vill skapa framgång genom strategiskt arbete. Du ska tycka bättre om att se till helheter än till detaljer, hellre vara lagledare än målgörare och gilla att tänka kreativt på strategiska kommunikationsproblem. Marknadskommunikation förbereder dig för ett antal olika yrken – planner och projektledare i reklam- och mediebranschen, researcher eller analytiker, eller som marknadsförare och kommunikatör på företag"
 
 
När jag för första gången läste den beskrivningen tyckte jag att det passade så himla bra in på mig, att det beskrev någonting som jag hela tiden tänkt men inte riktigt kunnat sätta ord på. Och nu, efter 6 veckor på skolan, kan jag konstatera att det fortfarande känns helt rätt. Just nu läser vi ett tre kurser parallellt: 
 
Affärs- och varumärkesstrategi - här lär vi oss att se på företag och dess varumärken utifrån affärsverksamheten och hur de kommunicerar utåt. Vi har haft ett stort projekt inom ämnet bokbranschen som vi presenterade idag. På fredag har vi en tenta och sen är kursen slut. 
Idé- och konceptutveckling - i den här kursen har vi inför varje vecka fått en uppgift som vi sedan har presenterat följade lektion. Det har varit allt från att komma på ett koncept för en ny sorts mäklare i Stockholm till att ta fram en kampanj för att få kvinnor att äta mer pasta. Riktigt roligt och utmanande. 
Varumärkersorienterad kommunikation - det här är en rolig kurs som vi har tillsammans med vår ämnesansvariga Geta. Här är det full fokus på varumärket och vikten av att det sköts på rätt sätt. Vi gör mycket olika små case och ska om en vecka lämna in en hemtenta
 
Alla kurser är ca 1-2 månader långa och så fort en tar slut börjar en nu. Inom ett par veckor ska vi påbörja två nya kurser i Planning och Presentationsteknik. 
 
Well, det här var en liten översikt på det jag gör för tillfället. Om ni vill kan jag lägga upp exempel på de arbeten vi gör under årets gång. Svarar även gärna på frågor om det är så att ni undrar någonting om skolan eller ansökningsprocessen. 
 

ebba

Tack för att du skrev om detta! Jag går sista året på gymnasiet och även fast jag vet att jag inte behvöer bestämma mig just nu vad jag vill läsa/göra i framtiden så har jag ändå haft lite panik för att jag inte har vetat vad jag vill göra. Men nu efter att ha läst detta så tycker jag det verkar väldigt intressant och ska helt klart lläsa på mer om det, så tack så mycket! Du får gärna lägga upp exempel på arbeten ni gör om du har lust!

Svar: Roligt att kunna hjälpa till :-) Absolut, jag ska försöka skriva och visa lite mer av det vi gör på skolan!
Sofie Lundberg

2012-10-01, 21:25:48
emma

Hur kom det sig att du hamnade på Berghs efter studier i New York? :)

Svar: Det blev en liten change in direction helt enkelt :-) Har velat gå på Berghs sen jag först fick höra talas om det i början på gymnasiet och nu kändes som rätt tidpunkt.
Sofie Lundberg

2012-10-02, 22:34:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback