Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Bästa TV-serierna i världen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
16 kommentarer
Jag är en TV-serienörd. Följer alltid flera serier samtidigt och blir så ledsen varje gång de tar säsongsuppehåll eller tar slut helt och hållet. Satt och funderade innan på vilka som har varit mina absolut favoriter genom tiderna och skrev en liten lista.

Och, om ni har några bra tips på världsbäst serier så får ni hemskt gärna dela med er, för mina den här hösten börjar sina! 
 
 
1. The Office UK 
Det är synd och skam att den här serien bara visades under två korta säsonger när den amerikanska versionen fortsatt i all evighet, för det finns ingen humor som slår den här. Jag ser alla avsnitt med jämna mellanrum, ungefär en gång per halvår. Slutar aldrig att vara roligt. Ricky Gervais är ett geni och han som spelar Gareth Keenan är typ världsbäst. 
 
2. Flight of the Conchords 
Kommer tätt efter The Office när det gäller humornivån. Serien kretsar kring två nya zeeländare som tar sig till New York för att bli musikstjärnor, och med en hysterisk manager och en påtaglig talanglöshet blir det bara så himla, himla bra. 
 
 
3. Girls 
Åh, vad jag älskar den här serien. En serie om livet i New York för ett gäng unga nyblivna vuxna, långt bort från det Sex and the City-glossiga Manhattan-livet. Lena Dunham som har skrivit och även spelar huvudrollen i serien är bara så fantastiskt bäst på precis ALLT! Följer henne på Instagram och argh, jag har blivit en sån riktig nörd. Längtar tills nästa säson börjar. 
 
4. Downton Abbey 
Jag började kolla på Downton Abbey när det var som mest snack kring serien, och jag hade inte så höga förväntningar egentligen. Men jag fastnade direkt och blev överlycklig när den började sändas nu igen. Bra skådespel och mycket drama, precis som man vill ha det. 
 
 
5. True Blood 
Sex, blod, naket, vampyrer och féer - mitt i djupaste amerikanska södern. Ett recept för succé! 
 
6. Vänner 
Säga vad man vill om Vänner, men man kan inte låta bli att dra på mungiporna när man kollar. Ibland behöver det inte vara så himla häftigt och storslaget, utan det räcker med lite halv-cheesy humor för att det ska bli sjukt roligt. 
 
7. Game of Thrones 
Riktigt spännande TV-serie. Man förstår inte alltid hur allt hänger ihop och man tröttnar ibland på allt krigssnack, men sitter ändå klistrad med vidöppna ögon. Påkostad och riktigt bra gjord. 
 
 
 
8. Family Guy
Bästa underhållningen när man äter frukost eller står och lagar mat. Jag vet inte om jag är lite för vuxen för att gilla tecknade serier, men äsch. Är det roligt så är det roligt. 

Jessica

Kan tipsa om serien Hart of Dixie som precis börjat sända säsong 2 i usa, otroligt bra serie, man fastnar direkt :) sen är jag ett stort fan av One tree hill som tyvärr lagt ner nu, men de finns hela 9 underbara säsonger att titta på :)

Svar: Tack för tipset! Vet att mina rumskompisar i New York tittar på Hart of Dixie, så kanske det kan vara något för mig med :)
Sofie Lundberg

2012-10-11, 22:26:31
Malin - MalinBelle.com

Pretty Little Liars, Revenge, Nikita & såklart Gossip Girl som är inne på sin sista säsong nu!

Svar: Revenge och Gossip Girl har jag kollat på mycket, och visst är det addictive! Och igen, Pretty Little Liars pratar alla om verkar det som.. Får titta på det nån dag, kanske fastnar totalt! :)
Sofie Lundberg

2012-10-11, 22:37:00
Hemsida: http://MalinBelle.com
Anonym

Pretty little liars är gjord för ungdomar, men jag råkade fastna ändå! Väldigt spännande och man vill veta vem A är. Säsong 3 går nu. Slukade alla avsnitt på nolltid. Ge det tre avsnitt, gillar du inte det efter de kam du strunta i det! :-)

Svar: Har också hört mycket bra om den serien men det kanske är just för att den känns så "ungdomlig" som jag inte har börjat titta. Borde kanske ge det en chans :)
Sofie Lundberg

2012-10-11, 22:37:47
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se
Sandra - Breakaway

I går började en ny serie i USA, som heter Nashville. Det är svårt att säga efter ett avsnitt om det är bra men det känns lite så där chicflickaktigt lättsamt men med mycket drama.

Svar: Spännande! :)
Sofie Lundberg

2012-10-12, 01:53:52
Hemsida: http://www.breakaway.se/
Karin O

Faktiskt ALDRIG sett The office! Skandal

Svar: Du MÅSTE!! :D
Sofie Lundberg

2012-10-12, 08:37:30
Hemsida: http://kakansemlanoliven.se/
Emma

Homeland, varje avsnitt är gömma-sig-bakom-kudde-spännande och välgjort. New Girl, fantastiskt roligt! Suits, snygga män i kostym, vad mer kan man begära? :)

Svar: Ja jag gillar Homeland också. Kanske inte den allra bästa jag sett, men definitivt spännande!
Suits har jag hört ALLA prata om men har fortfarande inte kollat. Kanske borde ge det ett försök snart :)
Sofie Lundberg

2012-10-12, 08:56:09
Angelica, life in New York

Jag ar ocksa en stor serienord, nagra favoriter som jag kan tipsa om ar: the secret circle, new girl, hart of dixie, revenge, sen ar jag ganska sugen pa att borja se 666 park avenue some prec haft premiar. Verkar spannande :)

2012-10-12, 16:02:00
Hemsida: http://stylings.blogg.se/
ebba

Suits har nämnts tidigare, men säger det ändå. Du MÅSTE börja kolla! Och dra med pojkvännen, jag tror ni både kommer älska den! Det gör iaf jag och mina killkompisar!

2012-10-12, 16:43:18
Caisa

Haha, Flight of the Conchords ♥ Sån jäkla underbar humor!!

2012-10-12, 16:55:54
Hemsida: http://casadecaisa.blogspot.com
Anna

För dig som läser kommunikation är ju Scandal ett måste... The Newsroom är också bra. Och New girl. Ska man ta upp gamla godingar så är The Wire den bästa serien någonsin. Dexter också bra. Sons of Anarchy. Mad Men så klart (tar en jävla tid innan man fastnar dock). Bah, listan kan göras hur lång som helst, haha!

Svar: Hmm, Scandal? Det har jag aldrig hört talas om men det låter intressant. Ska kolla upp det :-)Newsroom hr jag börjat kolla på lite smått men har svårt att komma in i det, Mad Men gav jag också upp med efter typ två avsnitt. Sons of Anarchy och Dexter är min pojkväns favoritserier så de kollar jag då och då! Tack för alla tips :-)
Sofie Lundberg

2012-10-12, 18:31:56
Hemsida: http://bryderier.wordpress.com
Emma

Six feet under, så. bra. att jag. dör. Drama/komedi/ibland inte alls så roligt mest seriöst/kärlek. Utspelar sig hemma hos en familj som driver begravningsbyrå och den är så spännande och bra så det finns inte. Inte så jättemånga avsnitt heller, så det är ingen evighetsserie c:

Svar: Jag kollade några avsnitt för längesen när det gick på TV och kommer ihåg att jag gillade, så det kanske är värt att kolla igen en regnig söndag :-)
Sofie Lundberg

2012-10-12, 19:42:58
Anonym

Komedin New Girl!!

Svar: Brukar kolla på det på kvällarna när jag lagar mat och det går på TV :)
Sofie Lundberg

2012-10-13, 10:50:57
Cissi

Dallas såklart! Klart den bästa och intrigtätaste serie jag någonsin sett. Jag har svårt att fastna för serier men Dallas ser jag varje onsdag. Sen Big Bang Theory och Revenge såklart.

2012-10-13, 14:46:49
Rebecca

Två ord: MAD MEN! Gillar du pr och reklam är denna serien rena drömmen!

2012-10-13, 23:06:30
Hemsida: http://nolltilletthundratio.blogg.se
A.L.M.A.S.F.O.T.O.N

Älskar Flight of the conchords, true blood, vänner och family guy.

Men The Big Bang Theory borde verkligen vara med på listan ;)

2012-10-18, 20:21:49
Hemsida: http://almasfoton.blogg.se
Louise

TBBT är såklart värt att se lite extra på, men om du gillar the office kanske du kan uppskatta den lite udda humorn i serien Parks and recreation :) För oss som inte står ut med pålagda skratt (vissa serier som vänner är undantag) och klämchecka skämt som i 2 ½ män, urk!

2012-10-19, 23:03:44
Hemsida: http://spelarminlind.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback