Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Grönsaksuppgiften

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag lovade ju att berätta om vad jag gjorde med den där grönsaksuppgiften som jag bad er om hjälp med och som jag fick så himla bra tips till. Uppgiften presenterade jag i onsdags och det gick bra, så jag är hur nöjd som helst. 
 
Uppgift: Få barn att själmant vilja välja en grönsak i butik att ta med sig hem och äta 
Min lösning: Paketera grönsaken precis som godispåsar! 
 
Min lösning handlade alltså om att ta en vanlig morot, och istället för att sälja den som vanligt i grönsaksdisken jobba med förpackningsutveckling och ta fram en mer barnvänlig design, som en godispåse. Min tanke var att man gör en serie av olika påsar, representerade av olika figurer och karaktärer som barnen tycker om. Det kan t ex vara en serie med olika superhjältar eller djur, som barnen kan samla och jämföra med varandra (denna idé fick jag direkt från er som kommenterade, tack tack tack!). Dessutom är morötterna skurna i mindre bitar som små figurer eller former, så att det blir ännu lite roligare och lättare för barnen att äta morötterna. 
 
Jag gjorde en väldigt simpel skiss på en design, bara för att kunna ge någon slags visuell idé för klassen hur det skulle kunna se ut. OBS! Jag är inte på något sätt duktig på design eller olika program på datorn, så se det bara som en väldigt, väldigt outvecklad skiss: 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback