Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Hur dåligt är kaffe?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Jag har aldrig varit en kaffedrickare. I min familj har man för det mesta druckit te och det tog lång tid för mig att ens prova på på kaffe, som jag tyckte smakade beskt och äckligt till en början. När jag bodde i New York drack mina rumskompisar kaffe så jag började dricka en kopp då och då, men det var mer socialt än något annat. Har helt enkelt aldrig varit ett stort fan. 

Men nu! Sen jag började på Berghs dricker jag minst en kopp om dagen, ibland två och tre. Det finns väldigt få människor på skolan som inte dricker kaffe så det blir en naturlig del av vardagen där. Man har lektioner hela dagen och för att piggna till lite på eftermiddagen köper man en kopp på rasten som man sen sitter och smuttar på resten av tiden i klassrummet. Dessutom har vi ju en fantastiskt bra kaffemaskin inbyggd i väggen här hemma, och det är rätt mysigt att komma upp på morgonen, trycka på knappen och sen sätta sig framför TV4 Nyhetsmorgon. 
 
Nu är frågan: vad är konsekvenserna av mitt kaffedrickande? Kommer jag bli beroende? Och hur påverkar det mig? Det måste kännas riktigt jobbigt att inte kunna vakna på morgonen utan en kopp kaffe, men det känns som att om jag fortsätter är det dit jag är på väg. Men typ, hur dåligt är kaffe egentligen? 
 
 

Josefin

Jag dricker inte kaffe själv men mina föräldrar gör det och jag har märkt att om de inte dricker kaffe varje dag (ett visst antal) så får de jättehuvudvärk och mår dåligt. Man blir lätt beroende om man dricker för mycket men jag tror att om du bara dricker nån kopp om dagen så är det nog ingen fara :)

2012-10-02, 11:27:08
Hemsida: http://josieswarzone.blogg.se
Hanna

Jag har druckit kaffe i ca 2-3 år (en kopp om dagen, på morgonen) - men har nu för en vecka sen slutat... Hur det påverkar mig? Har haft huvudvärk varje dag och känt mig hängig... Men, förhoppningsvis ger det med sig snart, hoppas jag iaf! Jag tror att om man dricker kaffe varje dag så det blir en vana - då blir man beroende, men dricker man bara då och då (nån gång i veckan) borde man klara sig :)

Svar: Ja usch, det är ju det som verkar så jobbigt, att man får huvudvärk och allt det där. Men förhoppningsvis går det över fort! :)
Sofie Lundberg

2012-10-02, 11:57:12
Karin O

Själv började jag i tvåan på gymnasiet:)

2012-10-02, 12:43:54
Hemsida: http://kakansemlanoliven.se/
Amanda

Det är relativt lätt att sluta med kaffe om man skulle bli beroende. Abstinensen ska avta på 3-7 dagar har iaf en vän till mig sagt som gjorde en inlämning om kaffeberoende :)

Svar: Puh, skönt att höra :) Då gör det kanske inte så mycket om man får ett litet temporärt beroende under Berghs-perioden!
Sofie Lundberg

2012-10-02, 16:41:38
Lotta

Jag har aldrig varit beroende av kaffe. Under en arbetsvecka kan jag dricka 2-5 koppar per dag, ingenting under helgen , ibland en take-away. Utomlands om kaffe inte finns tillgängligt dricker jag inte. Så jag har aldrig blivit beroende så som i att jag får huvudvärk om jag inte dricker. Kaffe är otroligt gott med rätt böna. Pröva Salt och Bröds kaffe tex. Deras böna är väldigt god - finns en i Mood gallerian och en nära Rörstrandsgatan. Mellqvist kaffe på Rörstrandsgatan är absolut värt att pröva.

Svar: Tack för tipsen! Mellqvists har jag varit på två gånger, supermysigt och gott kaffe. Ska def. prova Salt och Bröd också! :)
Sofie Lundberg

2012-10-02, 16:57:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback