Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Två superenkla baktips

Skriven .
Placerad i "Mat, "
0 kommentarer
Vi hade ju en liten middag här hemma häromdagen, när min gudmor och Tord kom på besök, och eftersom det var min första riktiga bjudning ville jag göra det lite extra speciellt fast utan att krångla till det. Jag gjorde en supergod lasagneGordon Ramsay's recept och en efterätt med glass, smält Toblerone och hallon.
 
Jag bakade också två små saker, maränger med chokladkross och parmesanpinnar. Världens enklaste, så tänkte dela med mig för det blev himla gott: 
 
1. Maränger med chokladkross 
5 ägg 
2-3 dl råsocker 
en nypa salt
krossad choklad av vilken typ som helst (jag använde mig av sån som man egentligen gör varm choklad av)
 
Vispa ägg och socker tills smeten blir liksom så vit och fast att den kan formas utan att rinna ut. Rör i chokladen och en nypa salt. Klicka ut på bakplåtspapper (jag använde folie men rekommenderar det inte, för det fastnade). In i ugnen på 130 grader i ca 60-90 minuter. Färdigt! 
 
2. Parmesanpinnar
smördeg (jag köpte en färsk färdig)
parmesan 
ägg 
 
Bred ut smördegen på ett bord. Min var redan utkavlad men om den inte är det ska storleken bli ungefär som en bakplåt. Pensla hela degen med ett ägg. Strö rikligt med parmesan över ena halvan och vik över den andra så att den blir dubbel. Skär långa strimlor ca 2-3 centimeter breda av degen. Snurra varje strimla några varv och lägg sedan på plåten. In i ugnen i ca 10 minuter på ca 225 grader. Färdigt!
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback