Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

En liten tävling.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
19 kommentarer
Update: Det blev något fel med inlägget så alla kommentarer försvann. Jag hade sparat dem så ingenting gick förlorat, men jag har klistrat in dem i efterhand varför det ser lite konstigt ut. 
 
Jag skrev ju om bloggtävlingar häromveckan och undrade lite vad ni tyckte om sådana. Det verkade ändå vara en övervägande positiv inställning till det, så när jag fick erbjudande att göra ett samarbete med Plus Guide så tänkte jag att det ändå kunde vara roligt.

Det handlar nämligen om en himla fin bok som jag har fått, och dessutom fått nöjet att lotta ut till en av mina läsare. Boken heter Explore Food och beskriver över 100 restauranger i Stockholm. En restaurangguide med både inspiration och information helt enkelt!Och bäst av allt: boken innehåller värdekuponger till många av dessa restauranger till ett värde av 20 000 kronor! Det är allt ifrån att man får en kostnadsfri huvudrätt vid köpet av en, eller att man får välja mellan två förrätter eller två desserter helt gratis. Vi äter ju ute på restaurang relativt ofta så det är helt perfekt, och dessutom får man chans att prova lite nya ställen. 
 
Så, för att få möjlighet att vinna denna himla fina bok med restaurangupplevelser värda över 20 000:- :
 
1. Skriv i kommentarsfältet om en av era bästa matupplevelser!
2. Glöm inte att ange mailadress så att jag kan kontakta er om ni vinner. 
3. Vinnaren meddelas i slutet på veckan! 
 
Det går också bra att maila mig på [email protected]. Lycka till!


Charlotte

En av mina bästa matupplevelser är när jag befann mig på en liten ö i Söderhavet vid namn honeymoon island. Där satt jag i en liten hydda tillsammans med ett bögpar från Australien och min familj. Vår guide hade dukat upp ett litet buffébord där allt var fångat från havet eller färsk frukt. Allt smakade himmelskt gott och var en annorlunda men så god matupplevelse, mitt i ingenstans.

2013-05-21, 07:45:27
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se/
Maja

Min bästa matupplevelse upplevde jag första gången jag reste till New York, resan som fick mig att bli kär i staden. Vi hade fått tips om att besöka La Esquina och när vi kom dit blev vi ledda ner genom köket till den mysiga mexikanska restaurangen där jag åt något av det godaste jag någonsin ätit!! Vi beställde in små taquitos med kyckling och fisk samt deras gudomliga majskolvar och sen dess är La Esquina ett givet restaurangbesök när jag är i New York!

2013-05-21, 07:45:59
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
Sara Kampf

Min bästa matupplevelse var för ett par veckor sedan på en ombyggd engelskpub som numera fokuserade på maten. Jag åt färsbiffar med äpple-päron paj till efterrätt! Ingenting har slått det!

2013-05-21, 07:46:20
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
johanna

min bästa matupplevelse fick jag i New york när jag var där för första gången. Vi hade blivit tipsade om ett litet hamburgerställe som heter "Burger joint". Efter mycket letande så hittar vi den lilla restaurangen inne i ett hotel. Det är 30 m kö och vi är hungriga. Restaurangen är inte särskilt stor, har hög ljudvolym och är packad med folk. Men där åt jag mitt livs godaste cheeseburgare tillsammans med en himmelsk chockladmilkshake. 
Jag rekommenderar den lilla stökiga restaurangen till alla!

2013-05-21, 07:46:45
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
Isabelle

Hej Sofie! 
Förra vintern besökte Kalifornien med min familj, vilket också blev vår sista familjesemester tillsammans. Efter att ha åkt längs Big Sur en hel dag och slagits av det utomjordiskt fantastiska landskapet var vi tvungna att ta in på ett motel längs vägen eftersom det började skymma och det inte fanns fler ställen förrän några mil längre fram. Denna vistelse blev en av mina värsta - köket hade stängt vilket gjorde att vi inte kunde äta den kvällen och det var så fruktansvärt kallt i våra rum. Blåfrusna lämnade vi lättade detta ställe morgonen därpå, uthungrade men ändå optimistiska eftersom LA väntade längre fram. Har aldrig känt mig så hungrig som då, du vet när man nästan ligger fyrdubbel på grund av det tomma hål man har i magen? Rätt som det var så uppenbarar sig en gul och röd skylt och det står någon om Drive In. Vi chansar och svänger in på parkeringen, lämnar bilen och går in i snabbmatsrestaurangen. Snabbt går det och strax efter vi beställt ställs framför mig den mest aptitliga burgaren någonsin sett. Jag slukar den och det är fortfarande det absolut GODASTE jag har ätit. Det visar sig vara ett In-N-Out vi hamnat på och sedan den dagen är jag deras största fan. Du om någon borde ju veta hur mycket man kan uppskatta en bra gjord burgare? Min största (nåja) sorg här i livet är att jag inte kan finna dem i Sverige, men på grund av detta är jag fast besluten att återvända till USA. Dock tror jag det är svårt att uppleva samma storslagna matminne igen eftersom hela situationen gjorde det till en upplevelse utöver det vanliga, men varför inte ta chansen och prova? Det är inte bara min bästa matupplevelse, utan kvalar också in på min topp 10 av bästa minnen någonsin! 

Tack för en superblogg! 

Kram

2013-05-21, 07:47:17
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
Mathilda Syrén

Min bästa matupplevelse var när jag var i Paris för några år sen och gick till restaurangen Le Relais d'Entrecôte! Konceptet gick ut på att de hade bara en rätt på menyn, det fanns liksom ingen meny ens, utan rätten de serverade var entrecôte (man valde själv rare, medium eller well done) med pommes och deras egna speciella sås som hade hemligt recept. såsen var grön vilket tycktes märkligt men oj vad perfekt den var. det var så obeskrivligt gott alltihopa!!!! och att atmosfären och inredningen var sådär typiskt franskt med små trånga bord, röd sammet och dunkelt ljus gjorde upplevelsen bara ännu bättre.

2013-05-21, 07:47:39
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
Linnea

För ett par år sedan, några dagar efter min födelsedag, skulle jag fira tillsammans med ett annat novemberbarn. Alla våra andra gemensamma vänner var på studier och jobb utomlands, det var regnigt och vi hade inte någon lust alls att bli ett år äldre. Vi bestämde oss att gå till en restaurang ingen av oss tidigare varit på, i ett område vi inte brukar vara i. Jag hade inga särskilt stora förhoppningar då menyn visade tre huvudrätter medan de andra var strukna. Tog i alla fall in kyckling som jag tänkte "inte kunde gå fel" och det visade sig vara en rejäl underdrift. Kycklingen hade den godaste såsen jag någonsin smakat, den var söt på ett sätt som inget annat är sött, tung av en köttsmak jag aldrig smakat och fortfarande lätt nog att jag hade kunnat äta en HINK. På kycklingen låg ett par kvistar rosmarin som höjde hela maträtter tusen gånger om. Kan fortfarande inte känna lukten av kryddan utan att tänka på den här rätten. Det enda problemet är att vi inte alls kan komma ihåg vilken restaurang det var och är knappt överrens om vilket område den ska ha legat i. Helt otroligt hur jag kan längta så mycket efter just den här maten och jag hoppas den här boken kan låta mig hitta tillbaka till den här oslagbara supermaten!

2013-05-21, 07:48:03
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
Jennifer

Alltså, jag måste då berätta om den bästa matupplevelsen jag haft! 

(Efter en jag hade i Januari i Florens förra året på en restaurang som jag har försökt hitta sedan dess; jag har ingen aning om vart jag var eller vad stället hette). 

Jag var med min tjejkompis i Stockholm över en helg och hade ett fullspäckat schema med ett flertal aktiviteter. Vi bodde på ett Elite hotell någonstans nära city och hade stressat runt dagen lång. Klockan 18.00 fick vi panik då vi insåg att vi skulle vara på en gala om 30 minuter och rusade ut från hotellrummet i försök att hitta något vi kunde slänga i oss. 

På väg ut från hotellet så upptäcker vi att det ligger en restaurang i samband med byggnaden som ser himla trevlig ut och vi vågar oss ett försök. "Vi har tyvärr fullbokat men om ni hinner äta på 30 minuter så har vi plats" fick vi som svar av en man som förväntade sig ett nej men vi sken upp och sa Utmärkt, vi har 25 minuter på oss. 

Så vi spontanbeställde något från menyn och möttes av den bästa måltid jag har haft under hela 2011, 2012 och 2013 också om jag skall vara ärlig. 
In kommer en köttbit, Flat iron steak som de så fint kallade den, tillsammans med tre olika såser och rödbetor med chevré ost och pinjenötter. Jag tog en tugga av köttet som smälte i hela munnen att jag fick en chock. Vi tittade på varandra och bokstavligen hojtade HERREGUD. FY FAN vad gott. 

Köttet, såserna och tillbehören sammansvetsade den mest utsökta maträtt jag någonsin ätit och smakerna framhävdes helt otroligt gott tillsammans, som de tre perfekta primärfärgerna. 

På under 30 minuter slukade vi i oss maten och lämnade stolt min största dricks under mina 22 år, och än idag pratar vi om den magiska kocken på Vassa Eggen i Stockholm. Bara det värt ett besök snart igen!

2013-05-21, 07:48:35
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
Frida

Min bästa matupplevelse är McDonalds. Alltid McDonalds.

2013-05-21, 13:28:57
Caroline

Min bästa matupplevelse är enkelt nog första gången jag förstod kombinationen av ost och vin. Kan ju vara guds gåva till människan. Jag kom hem en regnig kväll till mina föräldrar, som ofta och gärna äter plockmat till middag, och kvar var en bit grottlagrad gruyere. Fick order av min kära mor att ta en bit ost och sedan ett glas av vinet, ett shiraz från Sydafrika Stellenzicht. Och sedan blev jag tyst. Så mycket smak att jag helt enkelt inte kunde prata i några minuter. Mat är verkligen en passion hos mig och när det händer, att smakerna får mig oförmögen att säga ett ord, då är det som bäst. Kommer aldrig glömma den kvällen, och ja, gruyere och stellenzicht är nu två återkommande favoriter hos mig!

2013-05-21, 23:04:21
Beatrice Widmark

Efter en fem timmar lång fjällvandring i Abiskos vackra landskap, nådde jag och min familj det efterlängtade målet- våffelbuffén! I en röd liten trästuga, belägen högt upp på ett bergsmassiv med obeskrivligt vackra vyer runt omkring, mumsade vi i oss en, två och till slut fyra våfflor var. De nygräddade våfflorna- toppade med hjortronsylt och grädde- blev en alldeles underbar avslutning på en lika underbar men ack så tuff fjällvandring.

2013-05-22, 13:47:58
Madelene

Jag har aldrig varit så speciellt förtjust i kebab och liknande. Men när jag bodde i Berlin förra året och sent en kväll var på väg hem med en skrikande tom mage kom jag på att jag varken hade något hemma eller hade lust att ställa mig och börja laga något. Gick då in på kebaben på hörnet och det är något jag inte ångrar för en sekund. Beställde en chicken schwarma, med allting på, på min halvknaggliga tyska och var väldigt skeptisk till denna maträtt som jag inte ens visste vad det var. När jag fick pitabrödet i handen såg det inte mycket ut för världen. Men oj, så fel jag hade. Det var så j*kla gott! Såsen, grönsakerna,kycklingen,alltihopa! Kan säga att jag besökte den där kebaben redan dagen efter igen! Nu när jag har flyttat ifrån Berlin kan jag fortfarande sitta och googla bilder på den där chicken schwarman och längta efter den. Kanske får bli en tripp till Berlin i sommar?

[email protected]

2013-05-23, 07:33:04
Hemsida: http://madelenejlundgren.blogg.se
felicia

Min bästa matupplevelse hade jag nog när jag var liten och åt mormors svenska husmanskost. Hennes mat är fortfarande lika god men det var något speciellt när jag var liten. Maten är otrolig, så vällagad och smakrik. Jag såg upp till hennes passion för matlagning och inspirerades och tänkte att jag skulle bannemej också bli lika bra som hon! Och ja-a idag uppskattas min mat väldigt mycket från de som äter den så jag kanske lyckats... :) dock har mina egna smaklökar börjat intressera sig mer och mer för det som finns utanför hemmet, inte för att jag tycker att det finns någon mat som passar mer eller mindre bättre i hem eller restaurang, det tycker jag inte men hela upplevelsen, annan mat, annat ställe, annan stil, ja det är så mycket kvalité i mat oavsett var när eller hur!

2013-05-23, 19:02:29
Hemsida: http://feliciasgap.tumblr.com
felicia

[email protected] får inte glömmas!

2013-05-23, 19:03:02
Hemsida: http://feliciasgap.tumblr.com
Natalie

Ett av mina bästa matminnen på senare tid var från min senaste vistelse i NY. Jag var där själv i tre dagar i slutet på min semester och sista dagen gick jag upp tidigt, promenerade längst Hudson river och sedan upp på the High Lane. Vrålhungrig köper jag Carnitas från The Taco Truck som har ett litet stånd där. Av en knubbig & väldigt trevlig mexikanare blir jag serverad små tortillas innehållande braised sweet pork med koriander & guacamole. Tillsammans med en coca cola tar jag med mig det och sätter mig på en stol mot vattnet. Vet inte om det var den gassande vårsolen i NY, den fina utsikten, den enkla men otroligt smakrika maten eller den härliga känslan av befinna sig ensam i favoritstaden men det här var absolut en sån där stund jag kommer minnas länge!

2013-05-23, 23:52:37
Thia

Min finaste matupplevelse var min första helg i Sydney. Inte så mycket för matens skull kanske även om den var fantastisk den också. Men mest för att upplevelsen delades med en vän högst upp i Sydney Tower. Där på en sakta snurrandes restaurang åt vi små rätter, insöp vyn över hela staden och pratade drömmandes om alla äventyr framtiden i Australien skulle innefatta.

2013-05-24, 17:23:06
Emma

Shake Shack. New York. Skulle kunna leva på shakburgers, cheese fries och lemonad!

2013-05-24, 20:02:20
Åsa

Platsen var Bali och vi hade varit ute på djuphavsfiske, fångsten blev 26 kg tonfisk. Vi tog en moppe till mataffären för att köpa tillbehör, blev stoppade, mutade polisen på vägen, fick låna hotellets kök och lagade till sashimi, tonfisksushi och grillade tonfiskfileer så det stod härliga till. Sedan bjöd vi hela hotellet på en riktig matfest. Svårslaget så här i efterhand!

2013-05-24, 20:35:31
Hemsida: http://Asalinnea.blogg.se
Cassandra

Min bästa matupplevelse var när jag var tillsammans med familjen i Danmark på Legoland sommaren 2011.

Efter att gått runt i ett par timmar så bestämde vi oss för att gå och äta.
Vi kommer in på ett ställa som det är Vilda Västern tema på.
Beställer och får in en stor portion med revben, pommes som ser precis ut som legobitar, skål med coleslaw, nybakad brödbit och tillbehör och cola till det.
Och detta var verkligen den godaste revbenen jag har ätit, precis lagom stora och perfekt kryddade.
Pommesen var en fröjd för ögat och hur goda som helst, lite krispiga på utsidan och mjuka på utsidan. Så gott!
Och jag som inte är så glad för coleslawen åt upp allting som var i skålen, lagom mycket med morötter och vitkål och smaken går inte ens att beskriva, perfekt!
Det nybakta brödet tycktes kanske inte tillhöra dit men det passade verkligen och var hur gott som helt, lite som en minibaugette och smälte i munnen.

Så detta var en av mina bästa matupplevelse.
Allting gick verkligen ihop och smakade fantastiskt tillsammans. Och jag har fortfarande inte smakat några revben som varit godare än dem!
Pratar fortfarande om denna måltiden.
Väldigt enkel men så gott!

2013-05-24, 23:34:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback