Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Vad gör man med 30 lime?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Godmorgon! Jag stannar hemma från skolan idag. Känner mig hängig och är rädd att jag ska bli sjuk igen, så tänkte att det är lika bra att vila. Martin är också dålig så vi är båda hemma och myser tillsammans. 
 
Från festen i lördags har jag nu ett helt kök fyllt med saker. Bland annat står det sex halvfulla flaskor whiskey, tequila, rom och Malibu kvar. Jag som inte ens dricker starksprit kommer kanske inte få jättemycket användning för det, men det går nog åt när man har gäster. 
 
Däremot är jag lite fundersam över den stora mängd lime, mynta och apelsin som står kvar. Det känns jättetråkigt att behöva slänga men jag kan inte komma på vad man skulle kunna laga av dessa ganska udda ingredienser. Några förslag? 
 

Johanna

Key lime pie är ju utsökt, och lika enkelt som det är gott. Annars tänker jag mig typ lime curd (godare än lemon curd) eller någon slags lemonad med lime? Bara fantasin sätter gränser:)

Svar: Ja det är ju så sjukt gott! Försöker att inte äta sånt på vardagar dock, men limen kanske håller till helgen? :)
Sofie Lundberg

2012-11-05, 11:20:10
Elin Löwstedt

Du kan ju göra alkoholfria mojitos men annars skulle jag satsa på att göra LEMONAD! Jag gjorde det i somras på citroner och det är ju så galet gott, kan ju vara bra för dig och sambon nu när ni är sjuka också :) Man kan göra det på alla möjliga frukter, jag hittade recept på tasteline.se

Svar: Åh ja, lemonad låter som en bra idé. Får kika och se om jag kan hitta något bra recept! Tack :-)
Sofie Lundberg

2012-11-05, 11:34:43
Hemsida: http://elinlowstedt.blogg.se
Rebecca

Hejsan! Jag tycker du kan göra lite glass av limen ;)

Svar: Haha, ja kanske det :-) Även om jag faktiskt inte är en glass-tjej!
Sofie Lundberg

2012-11-05, 11:55:58
Hemsida: http://rebeccavictoria.spotlife.se
Madde :)

Gör någon nyttig juice! Man kan ju blanda saker hej vilt och det brukar bli ganska gott. Finns massa recept på Internet.. :)

Svar: Önskar jag hade någon slags juicepress bara :)
Sofie Lundberg

2012-11-05, 17:26:34
Hemsida: http://madelenejlundgren.blogg.se/
anna

Apelsinenerna kan du ju äta som dom är! :) Det är ju bara 3 stycken. Mums. Myntan och limen skulle jag ha i olika smoothies. Supergott. Typ en smoothie på färsk mango, frysta hallon och mynta och lime.(Det är min favorit smoothie, den blir väldigt kall och frisk!)

Svar: Haha, sant. Får försöka äta upp apelsinerna under veckan. Smoothie är en bra idé, ska se om jag kan köpa lite andra frukter att använda till. Tack för tipset :-)
Sofie Lundberg

2012-11-05, 22:50:04
Emelie

Key Lime pie! Leilas är sjukt god så den rekommenderar jag starkt :)

Sen kan du göra thailändsk kycklingsallad på myntan: Larb Gai. Mycket gott och hälsosamt!

Svar: Det blir nog en Key Lime Pie i helgen.
Och salladen låter ju väldigt intressant! Ska leta upp recept :-)
Sofie Lundberg

2012-11-06, 23:04:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback