Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Äkta skönhet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Ända sedan vi hade en tjej från Estelle & Thild som föreläsare i skolan har jag börjat fundera på de skönhetsprodukter jag använder och vad de innehåller. Känns liksom inte så roligt att smeta in ansiktet med en massa konstiga ämnen som snarare gör huden mer torr än bygger upp och återfuktar. De senaste dagarna har jag istället smörjt in ansiktet bara i kokosolja och ska se om det ger ett bättre resultat. Ska ge en review sen! 
 
Därför blev jag också glad när jag fick shampoo, balsam och hårolja från Argan Secret, ett marrockanskt hårvårdsmärke. De innehåller inte sulphater eller parabener, utan istället äkta oljor (jag har lusläst innehållsförteckningen) och mindre konstiga tillsatser än andra hårvårdsgrejer. Har använt det i nästan en vecka nu och tycker det funkar jättebra. Speciellt oljan gillar jag, håret känns så lent och "put together"! 
 

Bella

Hej! din blogg är så sjukt grym och inspirereande! Jag följer typ inga bloggar utom mina närmaste vänner och din såklart! Måste bara fråga 2 saker.

1. hur många läsare har du?
2. När bestämde du dig för att fytta till nyc?

Svar: Men vad gullig du är, tack! Det gör mig väldigt glad att höra :-)
1. Jag har runt 600-650 unika läsare per dag, ibland mer och ibland mindre.
2. Jag flyttade till New York hösten 2010 men bestämde mig redan under början av det året!

Trevlig helg! Kram /Sofie
Sofie Lundberg

2012-11-02, 15:16:29
Hemsida: http://bellaswaggie.blogg.se
anna

Hej Sofie! :)

Jag ville bara säga att "Argan secret hair styling elixir" innehåller Dimethicone som är silikon.

Silikoner lägger sig som en hinna över hårstråna, och har en kosmetisk effekt som gör att håret upplevs vara mjukt, lent och glansigt. Effekten kan liknas vid en korsett: Du ser smalare ut när du har korsetten på dig, men när du tar av dig den är du precis lika rund som förut. Silikonerna gör att håret ser friskt ut, men när du tvättar bort dem är håret lika torrt därunder som förut. Silikoner är inte vattenlösliga, så man måste använda Shampoo med uttorkande sulfater för att få bort det. Då blir det som en ond cirkel, om du förstår?

Jag hoppas du orkade läsa det där för det kommer verkligen hjälpa dig så du inte får torrt hår!

Jag hoppas verkligen att detta hjälpte dig :)
Hoppas du har det bra, du har verkligen den bästa bloggen! Kram från Anna

2012-11-04, 00:14:42
anna

Ville bara tillägga att jag håller på med samma struggle just nu så jag har verkligen kollat upp den här informationen! Vill verkligen använda naturliga produkter för mitt hår har blivit sååå torrt :/

2012-11-04, 00:18:48
anna

Och alltså för att klargöra en grej så kommer oljan "hair styling elixir" som var den produkten jag syftade på vara kvar i ditt hår. Då måste du använda shampoo med just sulfater för att få bort det för det går inte bort utan det. Och shampoot från samma märke innehåller ju inte det så det jag menar är att produkten kommer fastna och sitta kvar i ditt hår, det kommer inte gå bort med det shampoot du köpte. Så därför är det bäst att använda produkter som är vattenlösliga :) Annars måste vi ju använda sulfater vilket är väldigt uttorkande!

Haha förlåt jag är säkert jätte förvirrande :P

Svar: Tack för informationen Anna :-) Som du märker har jag inte full koll utan provar mig fram för att se vad som skulle kunna funka bäst. Speciellt eftersom jag har så tunt hår känns det viktigt att använda produkter som inte förstör det, för då lär jag inte ha så mycket kvar när jag är typ 40.
Du får jättegärna komma med tips om du hittar något som är bra.

Tack för kommentaren och trevlig söndag :-)

Kram
Sofie Lundberg

2012-11-04, 00:26:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback