Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

En riktigt dålig hamburgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Häromdagen var jag på en restaurang där jag beställde en hamburgare. Den lät lovande på menyn och som van hamburgerätare tänker jag att om det står "högrevsburgare" brukar det vara rätt bra. Men det jag fick in på min tallrik var inte något mindre än en katastrof. Tänk er en riktigt torr skolmatspannbiff, grå inuti och så kompakt att man skulle kunna slå någon med den - exakt så, fast lite sämre, var den såkallade högrevsburgaren. Brödet var någon slags mörk hönökaka som de hade skurit i trekanter och till detta fick man en liten sallad, alldeles för mycket blåmögelost och en liten klick pulled pork som inte heller den var särskilt god. Jag kan på riktigt säga att den hamburgaren har fått mig att äcklas vid tanken på att äta en hamburgare igen inom snar framtid - och det säger rätt mycket. 
 
Jag vill inte säga vilket ställe det var eftersom det här är en liten by och jag vill inte hänga ut någon i onödan. Däremot kommer jag skicka ett mail och berätta om min upplevelse, det känns inte mer än rätt. För 195:- förväntar jag mig faktiskt mycket mer.

Det är så irriterande med ställen, fina restauranger som annars har bra mat, ska försöka sig på att göra "fancy" burgare där de går ifrån vad det faktiskt handlar om (enkelhet!) och gör någonting som låter lite fint på pappret men som smakar fruktansvärt. Det finns inget bättre än en enkel, saftig hamburgare gjord på bra råvaror och tillagad med lite kärlek. Svårare än så är det inte. 
 
Såhär såg det ut. Jag gömde halva burgaren bakom brödet för att jag inte orkade ta diskussionen om de frågade vad felet var. 

Josefine Nyberg

Usch vad tråkigt! Om du besöker gotland råder jag dig att äta hamburgare på Gamla Masters och Black Sheep Arms. Masters tar alla med hästlängder.

2013-07-04, 09:14:02
Jennah

Bra om man vågar säga till på plats kanske, men å andra sidan är det väl större chans att ett mail hamnar hos rätt person och faktiskt leder till en förbättring och inte bara pengarna tillbaka. De flesta har väl gått på restaurang och fått en misslyckad rätt, så är det ibland bara. Man får prova sig fram och hitta sina favoritställen!

2013-07-04, 09:41:54
Hemsida: http://www.gamercouple.blogg.se
hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting

Vad trist att betala så mycket men sen inte få vad man förväntar sig!

2013-07-04, 10:26:18
Hemsida: http://hannaly.blogg.se
JUNITJEJ

Så trist, när det inte smakar bra!

2013-07-04, 11:54:24
Hemsida: http://www.junitjejen.se
LORISSA LOVEBOMB

Jag är alltid skeptisk till att beställa hamburgare, för ofta har jag fått sådanadär gummikompakta burgare. Men det finns en god älgfärsburgare på 5knop i Umeå, där är enda stället jag törs köpa :)

2013-07-04, 11:56:50
Hemsida: http://lorissalovebomb.se
Ida Nilsson

Men fy, det ser ju vidrigt ut.. Men bra av dig att skicka ett mejl, det hade jag också gjort!

2013-07-04, 14:54:39
Hemsida: http://idacnilssons.blogg.se/
Bohemhoe

asså för 200 spänn förväntar man ju sej faktiskt ganska mycket...

2013-07-04, 20:19:35
Hemsida: http://bohemhoe.blo.gg/
Malin Jonsson

Men usch, ser ju inte ens ut som hamburgare!

2013-07-04, 21:00:33
Hemsida: http://tjugosjundeoktober.blogg.se/
Anna

Låter som Melker 😃han exakt så i grillmästarna.. Enkel o tillaga med käääärlek...😃

2013-07-04, 21:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback