Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Riktig mat?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


 
Jag brukar inte bli upprörd av så mycket saker, men jag såg en grej på TV nu på morgonen som faktsikt gjorde mig riktigt irriterad: 
 
"Livsmedelsverket slopar vanlig mjölk och smör i Sveriges skolor, och inför istället margarin och lättmjölk"

Blää. Hur kan man blunda för som för mig är helt uppenbart - att det är tusen gånger bättre att äta naturligt fett än fabriksgjort margarin gjort av processade oljor och andra tilläggsämnen (aromer, färgämen etc) eller mjölk där allt naturligt fett har dödats (Läs mer här!). Man behöver inte vara ett geni för att räkna ut vad kroppen mår bäst av. Att det dessutom hela tiden kommer mer och mer forskning som stödjer detta gör det hela ännu mer otroligt. Det känns som att det ligger helt andra intressen bakom dessa så kallade kostråd. När jag får barn hoppas jag att det införts matlåda eller att någon har tagit sitt förnuft till fånga. 
 
Sorry för kräkningen, blir bara så arg. 
 


Smöret jag äter just nu på min frukostmacka. Opastöriserat, oprocessat - direkt från kon. Godare och bättre kan det inte bli! 
 
 

MADDISENJ

Jag håller med dig, tycker det är helt sjukt att införa lättproduker i skolorna. Det är inte mjölken eller det lilla smöret man har på smörgåsen som leder till fetma och liknande utan skräpmat i för stora mängder osv!

2012-09-04, 10:10:55
Hemsida: http://maddisenj.se
Lotta

Bra skrivet!
Var köper du ditt smör? Tips mottages gärna! :-)

Svar: Köper detta på Sabis i Fältöversten :-) Supergott verkligen!
Sofie Lundberg

2012-09-04, 14:42:00
Ullrika

Men va?! Det här låter inte sant?! Eller jo, om det varit på 80-talet...

Jisses. Ibland undrar jag om de har noll koll, de som bestämmer över vilken mat våra barn äter i skolorna. Hoppas att föräldrarna har större vetskap och sätter stopp för galenskaperna!

2012-09-07, 17:53:29
Hemsida: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback