Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Nya tidens läder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Läste en sjukt intressant artikel tidigare idag på FastCompany.com. Den handlade om att man just nu håller på att utveckla ett sätt att framställa äkta läder utan att döda ett enda djur. Man "odlar" lädret genom en mängd olika komplicerade processer som jag inte riktigt förstår om jag ska vara ärlig, men från detta kommer det alltså genetiskt äkta läder. Artikeln kan läsas här.
 
Hur coolt är inte det då? Tänk att bära en läderjacka helt gjord av detta läder, som inte på något sätt skiljer sig från "riktigt" läder men som man utvunnit utan att behöva döda ett enda djur. Rätt häftigt. Dessutom är processen tydligen mycket mer miljövänlig än hur man tar fram läder idag, då det inte släpps ut en massa gifter etc. Om den här tekniken utvecklas fullt ut kan man tänka sig att detta helt och hållet kommer ersätta den traditionella läderindustrin. 
 
 

julia

JAAAAA GUD VAD BRA!

2012-09-26, 13:11:14
Melissa

Skitbra! :D

2012-10-08, 11:56:18
Hemsida: http://melissas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback