Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Istället för lasagne

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Den nyttiga veckan har gått riktigt bra måste jag säga. Har hållit mig till tomatsoppa och riskakor till lunch både igår och idag, och inga sötsaker alls förutom lite mörk (70%) choklad. Det låg till och med två saftiga lussesnäckor, mina absoluta favoriter, framme på ett bord idag och jag rörde inte dem. Det kallar jag viljestyrka! 
 
Nu sitter jag mätt som en gris efter middagen. Jag lagade moussaka och det blev riktigt bra. Moussaka är ju gjort på aubergine, köttfärs och ostsås och det blir ett riktigt bra subsitut för den som älskar lasagne – min pojkvän till exempel. 

Såhär gjorde jag: 
 
Moussaka
2 ekologiska auberginer 
500 g KRAV-märkt köttfärs 
1 gul lök
1 chili
2 vitlöksklyftor 
1 burk passerade tomater
hackad basilika
1 sked ekologisk lantbuljong från Renée Voltaire
lite kanel
salt
peppar 
 
Ostsås 
50 gram smör
2 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2 dl riven ost 
salt 
peppar 
 
1. Skär auberginerna i skivor. Lägg dem på hushållspapper och strö salt över så att allt vatten sugs ut. Låt ligga en stund. 
 
2. Stek chili, lök och vitlök i en stekpanna. Lägg i köttfärsen, låt steka tills den fått färg och tillsätt sedan tomaterna. Koka i några minuter och tillsätt sen kryddorna. 
 
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt creme fraiche och grädde, sjud i några minuter. Ha i den rivna osten och kryddorna. 
 
5. Varva aubergine, köttfärs och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med lite extra riven ost. In i ugnen på 225 grader tills osten har fått färg. Ät och njut! 
 

johanna

gott!! fast jag gillar inte aubergine.. haha ^^

2013-11-26, 22:39:20
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback