Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

New York parade

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
(Satt och skrev ett megalångt inlägg igår men med ett knapptryck försvann allt och vägrade komma tillbaka. Blev så arg att jag stängde av datorn. Gör ett försök nu igen)

Så, igår var det alltså parad. Det var en väldigt händelserik och spännane dag vi spenderade nere vid Hudson River tillsammans med andra voluntärer för att hylla och bevara flora och djurliv kring floden. Även om jag inte kan kalla mig engagerad i sådana sakfrågor på något sätt, och faktiskt har väldigt dålig koll på vad det finns för liv kring Hudson River, var det härligt att se folks passion och engagemang. Jag är normalt inte en persom som gör sånt här, men det var kul och jag är defintivt en erfarenhet rikare.

Dagen började klockan 9 i en lokal nere vid Battery Park City, där vi skulle få våra kostymer. Jag, som blivit tillsagd att jag skulle vara en grönsak, blev positivt överraskad när jag fick reda på att jag var Summer och fick bära en guld klänning med en gigantisk blomhat. Elin fick bli Sky Goddess och Elinor den tydligen väldigt viktiga Sjöhästen. Min sminkös var en superhärlig tjej som jobbar med bildredigering åt stora fotografer och tidningar, som Vogue och Victoria's Secret-kataloger, och hon berättade ett och annat om vissa kändisar och hur mycket de behöver retuschas.




När vi alla tre var färdigsminkade hade vi lite mer än en timme på oss innan vi behövde göra oss klara för att börja paraden, så vi bestämde oss för att gå ut och strosa lite på gatorna i området. Och HERREGUD, jag har aldrig fått så mycket uppmärksamhet i hela mitt liv. Folk blev som galna när de såg oss; ville ta kort på oss, med oss, med sina barn i bilden, med sina fruar i bilden. Det tog aldrig slut och till slut fick vi ursäkta oss och gå, hade lätt kunnat sitta där hela dagen. Så jag gissar att vi finns med på ett antal bilder på internet nu eller inom snar framtid.



Klockan ett började paraden. Vi utgick från Battery Park City och gick uppåt längs floden till slutdestinationen som låg i höjd med Jane Street. Inte en jättelång sträcka, men eftersom vi stannade så många gånger längs vägen och tittade på uppträdanden etc. tog det flera timmar innan det var klart. Det blev faktiskt lite frustrerande efter ett tag, då man var hungrig och fick ont i fötterna av allt stå och gå. Men jag, Elli och Elin lyckades underhålla oss själva rätt bra ändå.






Som sagt, vi blev lite trötta:


julia

wow, fan va coolt! :)

2011-05-24, 18:15:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback