Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

No more milk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Imorse var jag som sagt hos läkaren i Helsingborg. Jag har haft problem med magen under en längre period och vill äntligen få reda på vad det kan vara. Efter att ha tagit ett antal blodprover för test av gluten etc. sa min doktor till mig att jag även ska hålla mig borta från laktosprodukter de närmsta 4-6 veckorna. Först tänkte jag att det kan bli en rätt rolig utmaning, men när jag gick till Pressbyrån på vägen till tåget och inte kunde köpa den croissant jag ville ha för att den är bakad med mjölk insåg jag förtvivlat: det här kommer bli riktigt jobbigt.

Jag kommer få avstå av mycket av min favoritmat: ost, bakverk, gräddiga såser, pizza, choklad. Jag kommer behöva vara den jobbiga som specialbeställer på restauranger och be att få annan mat när jag är bjuden hem till vänner. Jag kommer inte ens kunna äta en endaste liten glass i sommar!

Det positiva är väl att jag vare sig jag vill eller inte kommer tvingas äta nyttigare. Alltid något. Nu ska jag sätta mig och leta efter laktosfria produkter och recept som förhoppnigsvis kan underlätta situationen litegrannn.

Har någon av er några bra tips på goda laktosfria grejer får ni hemskt gärna dela med er! :-)


Marie

Oroa dig inte för glass, det finns laktosfria glassar att köpa samt mjölk och margarin ifall du vill baka.. Kanske inte lika gott, men gott iaf hehe.. Min systerdotter är laktosintolerant och hon får äta mycket mumsigt ;)

2011-06-28, 15:29:18
Hemsida: http://mariesmoviezone.blogg.se/
Sara

Sedan finns det ju tabletter man kan ta vid särskilda tillfällen, på apoteket och hälsokostbutiker :) Så kan du äta glass ändå :)

2011-06-28, 16:13:06
Hemsida: http://littlenova.blogg.se/
Amanda

Man vänjer sig, det är faktiskt inte så jobbigt som man skulle kunna tro! :) Många reagerar också om de äter för mycket godis, sockret i godiset kan ha samma effekt som mjölksocker om man är allergisk. :)

2011-06-28, 17:00:34
Hemsida: http://amandashortt.blogg.se/
julia

Isglass är alltid gott! :)

2011-06-28, 20:51:56
Anonym

min mormor brukar göra godaste mjuka kakan och den har inte en droppe mjölk! kan inte receptet men det är typ bara vatten och nåt mer. jättegod!

sen finns det mycket laktosfria produkter i affärerna - som i alla fall jag tycker är gott.

2011-06-28, 23:48:31
angie

Jag måste också tyvärr köra laktosfritt numera vilket suger. Man upptäcker inte hur många saker som innehåller mjölk förrän man inte får äta det.



ETT TIPS! Jag har köpt piller som heter lactrase på apoteket. om du tar en sån innan du äter kan du ibland unna dig något innehållande mjölk som ex en glass eller när du är bortbjuden och vill slippa oroa dig över vad det innehåller =)

2011-06-28, 23:50:24
Hemsida: http://stylings.blogg.se/
Alexandra Kjellman

Det mesta finns ju i laktosfri version nuförtiden, det tar lite tid att vänja sig men sen smakar det rätt gott.

2011-06-29, 07:52:56
Hemsida: http://alexandraisabellekjellman.blogspot.com
Anna

Nu vet jag inte vad du har för problem med magen exakt men eftersom dem misstänker laktosintolerans tänkte jag ändå tipsa om att det även kan vara IBS om det visar sig att det inte hjälper att du utesluter mjölken ur din diet. Det tog typ 2 år innan jag fick diagnosen IBS och en j*kla massa läkarbesök. Det var inte förrän jag fick träffa en AT-läkare det ens började pratas om att det kunde vara IBS. Innan dess fick jag höra av en läkare att han nästan var säker på att det var Crohns. Tänkte så du slipper gå igenom samma skräckscenario som mig. Hoppas dock att det är laktosen som spökar för det är iaf enklare att utesluta en sorts mat än att inte kunna äta någonting.

2011-06-29, 10:54:31
Hemsida: http://annaninilea.blogg.se/
Ellenor

det finns ju hur mycket som hellst som är laktosfritt och laktosfritt smakar precis som om det hade varit vanlig mjölk! och mörk choklad är ganska ofta mjölkfritt.

2011-06-30, 15:10:11
Hemsida: http://ellpell.blogg.se/
hanna

jag är laktosintolerant och tycker också som du att det skulle bli skit jobbigt i början. men jag kan nästan äta allt jag vill, det finns ju laktosfri glass/mjölk/grädde osv. Det jobbiga är att gå till restauranger men de brukar oftast ha laktosfria produkter eftersom det faktiskt är ganska vanligt. Det är inget problem för mig längre, jag brukar t.ex beställa pizza utan ost. Funkar utmärkt!



Lycka till nu! Jag kan tycka laktosfria produkter är mycket godare! :)

2011-07-04, 12:48:55
Hemsida: http://andersssonhanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback