Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Drink med chiafrön.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Vilken start på veckan! Har suttit i möten exakt varenda minut av den här dagen och det börjar märkas i huvudet, helt mosig är jag. Fick hoppa över träningen pga huvudvärk men hade nog ändå inte klarat av det efter ett mördarpass igår som gett mig världens träningsvärk i ryggen av alla stälen. Så är lite vimmelkantig på alla möjliga sätt men det har ändå varit produktivt och bra, det gillar jag. 
 
Apropå det här med chiafrön. Jag googlade lite och hittade en drink som jag nu får för mig att jag ska dricka varje dag för att få i mig lite extra vitaminer och mineraler. Den ser riktigt äcklig ut, och har du svårt för chiafröets geléaktiga konsistens är det kanske ingenting för dig, men det smakar helt okej och jag får för mig att det gör mig åtminstone lite piggare. 

Chiadrink
vatten
2 msk chiafrön
1/2 lime
1/2 tsk Sukrin+


1. Häll chiafröna i ett glas med vatten. Låt stå i kylskåpet i ca 5 minuter så att fröna sväller. Ju längre tid desto större blir de. 

2. Tillsätt saft från lime och sötning. Jag använder Sukrin+ med stevia men man kan ju använda vad man vill. 

3. Blanda ihop allt och drick! 
 
 

Johanna

Hmm nä det ser ju inte så tilltalande ut, haha. men man borde kanske prova på det någon gång om det gör en lite piggare ;)

2014-04-14, 19:41:33
Hemsida: http://www.jojosmind.blogg.se
Johanna

Hmm nä det ser ju inte så tilltalande ut, haha. men man borde kanske prova på det någon gång om det gör en lite piggare ;)

2014-04-14, 19:41:34
Hemsida: http://www.jojosmind.blogg.se
Jenny

MÅSTE prova det här med chia. Alla bloggar ju om det och instagrammar. Chiapudding verkar vara det hippaste och godaste sedan.....sliced bread... :)

Jag har också ont i ryggen och huvudvärk och skippade också träningen igår till förmån för Game of Thrones och soffan. Ska till osteopaten i dag så hoppas det släpper... Hoppas du mår bättre idag och inte har lika många möten!

2014-04-15, 10:13:49
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
vickan

Ser lite läskigt ut, men jag måste pröva detta. Hur smakar det enbart med chiafrön och vatten?

Svar: Chiafrön smakar faktiskt inte så mycket så det är inte jätteäckligt, däremot blir det ju lite trevligare med någon annan smak i :)
Sofie Lundberg

2014-04-15, 11:39:14
Hemsida: http://allahjartansdagpresent.com/
lovisa

Du borde kolla in denna jätte fina blogg. Det är en tjej som skriver masssa nyttiga och goda recept med chiafrön med bär kakao med mer! Super fina bilder också. Hurbrasomhelst.se heter den

Svar: Åh vilken härlig blogg, tack så mycket för tipset :) Kram kram
Sofie Lundberg

2014-04-16, 07:21:30
Hemsida: http://lollsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback