Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Alexander McQueen at The Met

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Som jag har tjatat om den utställningen, och äntligen idag var jag där! Jag mötte upp Elinor, Elin, Maria, Justin och två svenska tjejer (varav en gått på ProCivitas, min gamla gymnasieskola!) och tillsammans ställde vi oss i den milslånga kön in till utställningen. Som tur var gick den väldigt fort och inom några minuter var vi inne.

Känslan var väldigt mystisk och gothic, med mörke rum och dov musik i bakgrunden - något som känns väldigt typiskt McQueen och som de lyckats återskapa väldigt bra. Man fick följa hans kollektioner från början till slutet av hans liv, och hans skapelser är helt otroliga. Man inser inte hur talangfull han verkligen var förrän man ser allt från nära håll; detaljrikedomen, innovationen, konceptet och tanken bakom varje plagg.

Tyvärr fick jag inga bra bilder, dels för att det som sagt var så mörkt och dels för jag var tvungen att smygfota; så fort jag tog upp kameran fick man en sur blick från en vakt som sa "No photos! No photos, please". Men lite olydig var jag allt.

Kommer ni ihåg när jag visade en YouTube-video på Kate Moss-hologrammet McQueen skapade på en av sina shower för några år sen? Well, de hade återskapat det i miniatyrversion på utställningen och det var riktigt häftigt att se i verkligheten. Försökte göra en .gif-animation för att visa er rörelsen och därmed känslan, gick väl sådär men skitsamma.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback