Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Guerilla gardening

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det var ett så himla inspirerande inslag på Nyhetsmorgon nyss. Ron Finley är en man som växt upp i de fattiga områdena i södra LA där han såg problemet med att den enda mat som fanns tillgänglig i området var snabbmatsrestauranger och mataffärer som säljer besprutad mat. Han märkte hur befolkningen bara blev fetare, fick diabetes och hur vissa barn helt och hållet levde på näringsfattig snabbmat. 

Som ett svar på detta började han odla sin egen mat på den enda jordplätt som fanns tillgänglig – längs trottoaren. Han kallar det "guerilla gardening". I början fick han stort motstånd från staden som förbjöd odling på deras mark, men efter mycket om och men fick han rätt och kunde odla alla slags grönsaker längs gatorna i LA. Nu vallfärdar människor till hans odlingar och människor runt om i hela landet, och världen, har börjat odla grönsaker på de jordplättar som finns tillgängliga. Ron Finleys mål är att förändra sättet människor ser på mat och visa hur man genom att bli delvis självförsörjande också kan bli en lyckligare människa.  
 
“I wanted a carrot without toxic ingredients I didn’t know how to spell,” säger han.
 
När jag någon gång flyttar till ett hus med trädgård kommer jag börja odla mina egna grönsaker. Ha höns så att jag kan äta färska ägg på morgonen. Köpa närproducerat kött från lokala slaktare. En dröm! Tills dess får jag försöka få tag på den bästa ekologiska maten som finns att få tag på. 
 
Ron Finley i sin asfaltsträdgård. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback