Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Jag älskar att fritera! Sedan jag upptäckte att man kan fritera i ghee för någon vecka sedan är det typ det enda jag tänker på, "Vad kan jag fritera härnäst?". I helgen fortsatte jakten på den perfekta skräpmaten med en kebabtallrik: hemmagjord kebab, hemmafriterad potatis, hemmagjord vitlökssås. Den här gången hade jag i lite chili och cayennepeppar i marinaden till köttet, blev väldigt bra. Pommesen blev över förväntan med tanke på att det första gången jag provade. Nästa gång ska jag dubbelfritera för att göra dem ännu lite krispigare.
Sorry för överflöden av kebab på sistone men jag har verkligen snöat in på det. Funderar seriöst på att göra en kokbok någon gång i livet: Skräpmat hemma. Vad tror ni om det?
Hej Sofie! Först och främst så måste jag säga att jag verkligen älskar din blogg, lagom mycket god mat och lagom mycket vardag på samma ställe! Och oj, vad gott det här ser ut, men hur har du gjort vitlöksåsen? Tycker aldrig att mina vitlökssåser blir riktigt som jag vill ha dom :/
Svar:Hej Rebecca och tack för dina fina ord :) Blir jätteglad! Vitlökssåsen är typ världens enklaste. Den innehåller bara: – Pressade vitlöksklyftor – Hackad basilika – En skvätt citronjuice – Creme fraiche – Salt och peppar
Man får prova sig fram beroende på t ex hur stark vitlökssmak man vill ha men jag tycker att den här såsen blir riktigt bra. Superenkel och snabb att slänga ihop, passar till det mesta. Lycka till!
Jag gillar din idé! Skräpmat är ju... skräpmat, men känns kanske en aning mer kvalitativt kanske hemmagjort. Om du dessutom slänger in lite ekologiska råvaror o. dyl. blir det nog helt fantastiskt!
Svar:Precis, skräpmat kan ju bli riktigt bra mat om det görs på rätt sätt och med rätt råvaror :)