Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Fantastiskt fotografi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När jag var med i paraden i New York för några veckor sedan blev jag sminkad av en supertrevlig tjej, Jessica, som jobbade som retoucher för Norman Jean Roy, en modefotograf. Jag visste inte något om honom och har sedan dess glömt bort det i all min stress över skolarbete etc., men nu kom det till mig från ingenstans och jag googlade honom för att kolla in hemsidan.

Och wow, vad mycket coola grejen han har fotograferat. Han verkar specialisera sig mest på kändisfotografi och han har gjort mycket av de stora jobben och omslagen jag sett i tidningar genom åren; Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair, Allure etc. Bilderna är otroligt vackra, med mycket känsla och härliga locations. Som jag berättade tidigare blir jag mer och mer attraherad av att på något sätt jobba med modefotografi och tidningar, så det är verkligen intressant att titta igenom hans arbete. Och häftigt att tänka på att det är Jessica som suttit och fixat så att alla kändisar och modeller ser så supersnygga ut.




Bilder från: http://www.art-dept.com/artists/roy/

Anonym

Riktigt nice :) Undrar bara, hon jobbade som retoucher men är inte det någon som redigerar bildena i efterhand? Eller kallas det så även inom sminket? :O

2011-06-14, 21:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback