Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Southern fried chicken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Frityrgalningen var i farten igen igår och den här gången gjorde jag en variant på Southern Fried Chicken. Tycker alltid det ser så härligt ut i filmer när de ligger och bubblar i fettet i pannan på någon halvsunkig restaurang i Louisiana eller så, var lite den känslan jag var ute efter. 

För att göra det lite nyttigare friterade jag i ghee och panerade med mandel- och bovetemjöl istället för vanligt mjöl. Blev väldigt gott och perfekt att äta bara till en sallad och en god dip-sås. 
 
Southern Fried Chicken à la Sofie
Ekologiska kycklinglår, benfria 
Kryddor (cayenne, chili, vitlökspulver, paprika, persilja, salt, peppar)
En skvätt grädde 
Mandelmjöl
Bovetemjöl 
Ghee
 
1. Lägg kycklingdelarna på en vit hushållspapper ett tag så att pappret suger åt sig så mycket fukt som möjligt. 
 
2. Lägg kycklingarna i en påse och blanda i de torra kryddorna. Ju mer desto bättre. 
 
 
3. Blanda påsen så att kryddorna täcker alla kycklingbitar, häll därefter på grädde. 

4. Lägg påsen med kycklingarna och kryddröran i kylen. Jag hann bara med 20 minuter men egentligen ska man nog låta den ligga i några timmar eller helst över natten. 
 
5. När kycklingarna fått ligga till sig tar du ut dem och låter dem ligga i rumstemp en stund. Värm upp ghee i en kastrull som tål hög värme så länge. 

6. Blanda mandelmjöl, bovetemjöl och alla kryddorna igen i en skål. 

7. Ta kycklingbitarna en och en, doppa dem i mjölblandningen och lägg sedan på ett galler. Låt ligga en stund så att paneringen verkligen fastnar. 
 

8. Se till att gheen är tillräckligt varm (140-180 grader) och fritera kycklingen några minuter på varje sida, beroende på hur tjocka de är. 

ÄT OCH NJUT! 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback