Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Pimientos de padrón

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
På nyårsafton åt vi middag på Restaurang AG här i stan. Det var fantastiskt på alla sätt men en av de mest minnesvärda rätterna vi fick var den allra enklaste: små stekta gröna spanska paprikor med havssalt, Pimientos de padrón. Det var så gott att vi beställde in ännu mer portioner även efter maten och satt och tuggade på som snacks. Idag när jag var och handlade såg jag ett paket med just sådana små paprikor och tänkte att jag ju måste prova att laga det själv. Det blev precis så gott som jag mindes det och med ett så otroligt enkelt recept kan man göra det här precis när man vill. Perfekt att bjuda på när man har gäster till exempel. 

Pimientos de padrón 
ett paket pimientos de padrón
olivolja
havssalt 
 
1. Värm oljan på medelhög värme 
 
2. Lägg i de små paprikorna och stek några minuter på varje sida. De ska få ganska mycket färg. 
 
3. Lägg paprikorna på hushållspapper för att suga upp oljan. Salta med havssalt och servera. 
 

Sara

Gott det verkar!!

2014-05-04, 20:26:36
Hemsida: http://thevelvetpond.blogg.se
Johanna

Nice!

2014-05-04, 21:09:42
Hemsida: http://www.jojosmind.blogg.se
Nina

Hej Sofie!

Ska dra upp till Sthlm i helgen och hade verkligen velat hinna med ett burgarställe utöver att se JT. Kommer bo vid centralen så gärna något som ligger väldigt centralt. Vilket/vilka tipsar du om? De får gärna ha öppet sent :)

Svar: Hej Nina, Vad roligt att få se Justin live, det hade jag också velat :)

Det närmsta burgarstället (som är bra) nära centralen skulle nog vara Phil's Burger på Fleminggatan 49 på Kungsholmen. Där var jag i helgen för första gången och det är väl värt ett besök.

Sen ligger ju nästan alla bra ställen (Flippin Burgers, Prime Burger etc.) centralt och bara några få tunnelbanestationer bort från centralstationen.

Ett annat bra ställe jag kan tipsa om som ligger väldigt nära centralstationen är Griffins Steakhouse. Det är inte ett burgarhak utan en bättre restaurang men de har också en hamburgare som är riktigt god! Kan vara värt att prova, men boka i tid för det blir snabbt fullt :)

Ha en härlig helg här i stan!

Sofie Lundberg

2014-05-05, 12:16:20
Nina

Toppen, tack för snabbt och bra svar!

2014-05-05, 12:44:52
Ingrid Bergman

Låter jättemumsigt!

2014-05-13, 16:18:43
Hemsida: http://ingbergman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback