Pimientos de padrón
På nyårsafton åt vi middag på Restaurang AG här i stan. Det var fantastiskt på alla sätt men en av de mest minnesvärda rätterna vi fick var den allra enklaste: små stekta gröna spanska paprikor med havssalt, Pimientos de padrón. Det var så gott att vi beställde in ännu mer portioner även efter maten och satt och tuggade på som snacks. Idag när jag var och handlade såg jag ett paket med just sådana små paprikor och tänkte att jag ju måste prova att laga det själv. Det blev precis så gott som jag mindes det och med ett så otroligt enkelt recept kan man göra det här precis när man vill. Perfekt att bjuda på när man har gäster till exempel.
Pimientos de padrón
ett paket pimientos de padrón
Pimientos de padrón
ett paket pimientos de padrón
olivolja
havssalt
1. Värm oljan på medelhög värme
2. Lägg i de små paprikorna och stek några minuter på varje sida. De ska få ganska mycket färg.
3. Lägg paprikorna på hushållspapper för att suga upp oljan. Salta med havssalt och servera.

Sara
Gott det verkar!!
Johanna
Nice!
Nina
Hej Sofie!
Ska dra upp till Sthlm i helgen och hade verkligen velat hinna med ett burgarställe utöver att se JT. Kommer bo vid centralen så gärna något som ligger väldigt centralt. Vilket/vilka tipsar du om? De får gärna ha öppet sent :)
Svar:
Sofie Lundberg
Nina
Toppen, tack för snabbt och bra svar!
Ingrid Bergman
Låter jättemumsigt!
Trackback