Ostpaj med gruyère
Igår gjorde jag min ostpaj, det var längesen nu. Varje gång jag gör den försöker jag ändra något bara för att det är lite roligt att variera sig och det här gången använde jag en gruyèreost istället för vanlig smörgåsost. Blev en lite djupare smak och passade perfekt med hettan i chilin.
Pajskal utan mjöl hittar du här. Jag har insett att det är lite för lite mandelmjöl i receptet så höfta med lite mer av de torra ingredienserna så blir det bra.
Pajskal utan mjöl hittar du här. Jag har insett att det är lite för lite mandelmjöl i receptet så höfta med lite mer av de torra ingredienserna så blir det bra.
Fyllning:
3 dl grädde
3 ägg
200 g opastörisread gruyèreost
100 g mild ekologisk ost
en röd chili
en handfull blad basilika
en skvätt citronsaft
salt
peppar
1. Gör pajdegen och lägg i kylen en stund så att den blir fast. Klä in i en pajform och förgrädda i 10 min på 175 grader.
2. Blanda grädde och ägg i en bunke.
3. Riv osten och hacka chilin samt basilikan.
4. Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra.
5. Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter.

Trackback