Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Bra sushi?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Igår orkade vi inte laga något mat så det fick bli hämtsushi från East. Alltså, jag tycker ju inte egentligen det är värt pengarna för SÅ himla bra är inte East om man jämför med andra ställen, men det mättade ändå. 
 
Sushi är en sån där rätt som jag har en slags hatkärlek till. För sushi kan antingen vara jättebra, eller jättedålig. När man går till vanliga lunchställen och beställer en sushilåda för 90 kronor och får några små ynkliga risbollar med fisk på, då kan jag oftast hellre vara utan. Det är inte ofta jag blir sugen på det framför t ex en husmanskost eller en sallad.
 
Däremot om man får tag på en riktigt smakrik sushi, gjord på bra råvaror och med lite variation i texturerna, då kan det vara något av det bästa som finns. Sushin i New York minns jag som fantastisk nästan varje gång. Vi hade ett litet hål-i-väggen-hak vid skolan på 28th street som vi alltid gick till. Billigt, lite flottigt men så himla gott. Här i Stockholm har jag fortfarande inte hittat något riktigt bra ställe, förutom möjligtvis Råkultur som jag åt på för längesen. Om någon har koll på något jag borde prova får ni gärna säga till!  

Stella

Sushi-köket midsommarkransen!!!!!'bästa!!!

2014-05-14, 17:45:42
Anonym

Sushi Yama har bra och billig lunchsushi, men annars är sushidevil vid tegnerlunden grymt och riktigt mysig lokal!!

2014-05-14, 17:51:30
Anonym

det där ser gott ut iallafall :o

2014-05-14, 18:36:06
Hemsida: http://vapenbroder.se
hantverksbloggen.blogg.se

I Stockholm så vet jag inte nåt bra ställe, men om du nån gång mot all förmodan skulle passera Borås vid lunchtid så rekommenderar jag att du ska äta sushi på Eest eller på Miyako (kommer inte riktigt ihåg namnet pga länge sen jag flyttade därifrån)

Svar: Ja men man vet ju aldrig? Har inte varit i Borås tidigare men det kan ju absolut hända någon gång i framtiden :D Tack för tipsen!
Sofie Lundberg

2014-05-14, 20:55:17
Hemsida: http://hantverksbloggen.blogg.se/
Sanna

Esa sushi vid St Eriksplan är super ☺️

2014-05-14, 21:34:31
linnea

Absokut bästa i Stockholm just nu - Itamae Izakaya!!! Vid St.Eriksplan. Men även Hattori Sushi Devil!

Svar: Tack för tipsen, ska definitivt kolla upp :D
Sofie Lundberg

2014-05-15, 09:23:18
Hemsida: http://bylinnea.devote.se
Nina

Berns asiatiska!

2014-05-15, 14:12:29
Nastasja

Tips om du gör hemma: bred ut majonäs alt. en god creme cheese över riset för en extra smak och lite krämighet. Och som en god liten extracrunch kan en ha i rostad lök inuti. Går ju testa i oändlighet!

Men håller med dig om att det antingen är skitbra eller skitdåligt.

Svar: Åh, har aldrig vågat mig på att göra sushi hemma själv men det kanske jag borde prova någon dag. Tack för tipset :)
Sofie Lundberg

2014-05-16, 01:01:55
Hemsida: http://nastasja.blogg.se
Michaela

Itamae Izakaya som någon har kommenterat ovan är i särklass bäst i stan. Ett hål i väggen men sushin är underbar. Jag har varit där och fått lära mig hur man gör sushi och blev enormt imponerad över deras utbud och smaker!

Svar: Kul att få prova på att göra egen sushi! Tack för tipset, googlade runt lite och det verkar vara ett ställe som har väldigt högt betyg. Ska definitivt testa :)
Sofie Lundberg

2014-05-16, 13:25:07
Hemsida: http://www.devote.se/forni

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback