Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Auberginegratäng

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Till middag idag lagade jag en så himla god auberginegratäng av hemmagjord tomatsås tillsammans med mozzarella och parmesan. Det blev en oplanerad meatless monday och det känns bra. Receptet jag använde mig av hittar du här. Kunde inte heller låta bli att göra lite pimientos de padron, dör typ så gott det är!! 
 
 

Felicia

Hej Sofie! Jag behöver lite hjälp på ett område du verkar ha stenkoll på, nämligen mat! Har fått förståelse att clean eating är något jag bör satsa på för en period åtminstonde. Jag har kanske 2 kilo jag vill droppa (snarare i omfång än vad som står på vågen) men samtidigt bygga muskler från min träning och samtidigt få energi. Vardagen hägrar men en surfresa är bara 3 v bort. Har du bra tips på blogg/sida/app/bok där detta är lättillgängligt och bra? Känner att det är en sån djungel och hittar liksom inte helt rätt! Har btw gjort en del av de recept du brukar lägga upp, oavsett vilken typ nu då, så dem tackar vi för, riktigt bra goda grejer!! 😊

Svar: Hej Felicia,
Vad gullig du är, tack så jättemycket! :)

Hmm, jag har aldrig riktigt hållt på med viktnedgång eller muskelbyggande så medvetet så jag är osäker på om jag kan hjälpa dig så bra.

Min definition av clean eating egentligen mest om att ta hand om dig själv och din kropp. Inget socker, inga kemiska tillsatser, inga onödiga kolhydrater, inget gluten. Man kan ju göra som man vill, men när det finns så mycket bra substitut till t ex snabba kolisar tycker jag att man kan försöka köra på dem så mycket som det bara går.

När det gäller att behålla energi och samtidigt äta nyttigt så tycker jag det funkar för mig att äta regelbundet med några mellanmål om dagen (t ex nötter eller ägg), och gärna lite extra mejeriprodukter och protein när jag tränar. Och jag tycker inte att jag behöver en massa extra kolhydrater, tvärtom. En gräddig köttfärs med en sallad och lite fetaost står man sig på läääänge.

Några bra matbloggar som antingen är LCHF, ekologiska eller bara hälsosam mat kommer här. Bra recept framför allt:

http://hurbrasomhelst.se
http://56kilo.se/blogg/
http://www.greenkitchenstories.com
http://nyheter24.se/modette/foodjunkie/

När det gäller träning föredrar jag högintensiv träning och vad jag förstår är det effektivt just för snabb viktminskning. 30 minuter varannan dag gör underverk, speciellt tillsammans med bra kost. Förresten kom jag precis på att jag har en app jag kan rekommendera. Den heter "CrossFit" på Apple Store och innehåller en massa olika träningspass man kan göra hemma eller ute i en park eller liknande. Kanske det kan vara något?

Stort lycka till och ha det fantastiskt på din surfresa :) Kram
Sofie Lundberg

2014-05-27, 20:16:27
Felicia

Har av någon anledning inte sett ditt svar förrän nu men tack!!! Många bra tips, alltid skönt med lite riktlinjer, eller någonstans att starta. Visste inte att green kitchen stories fanns på hemsida, har bara sett boken så det var en positiv överaskning! :) Tack tack igen för gediget svar :D We like! Ska kolla upp allt asap.
Tack så jättemycket och detsamma till allt du gör :) Roligt att följ :) Kram

2014-06-03, 23:50:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback