Vad gör man med överbliven mos?
Häromdagen lagade jag sötpotatismos och fick en massa över. Fick då en idé om att steka dom, som någon slags plättar, i stekpanna. Resultatet blev väldigt bra så tänkte dela med mig av det enkla receptet. Självklart funkar det med vanlig potatismos om man vill anvönda det.
Sötpotatismosplättar (ca 3 portioner)
Överbliven sötpotatismos
En skvätt grädde
Tre ägg
1 msk fiberhusk
1,5 msk pofiber
Salt
1. Blanda ihop alla ingredienser så att smeten blir lös ungefär som gröt.
2. Stek små plättar i smör
3. Ät tillsammans med lite vad som helst. Korv är nog gott t ex. Eller med lingon och köttbullar.


Jenny
Mums! Det gjorde vi alltid när jag var liten, fast med vanligt potatismos. Det är så mycket stärkelse i att det räcker med ett ägg. Ska prova med sötpotatis också!
ExklusivaMoi
Potatisbullar är ett annat namn på det där ;P... inget nytt alls! Gammalt och bra husmans-recept om man bortse det där två andra konstiga sakerna innan saltet *lol*
Trackback