Nästan sockerfri chokladkaka

Häromdagen provade jag att göra en nästan-sockerfri-helt-mjölfri chokladkaka. Blev faktiskt gott! Att jag kallar den nästan sockerfri beror ju såklart på att jag använder mig av en 70% chokladkaka och där finns det ju en del socker. Dock råkade jag ha den inne i ugnen lite för länge så den blev inte så kladdig som det var tänkt. Hur som helst, det här är ett bra alternativ om man vill fika mitt i veckan utan att behöva få i sig en massa socker.
Nästan-socker-och-mjölfrichokladkaka
ca 200 g smör
4 ägg
3 dl mandelmjöl
en hel chokladkaka, minst 70%
1 dl Sukrin+
1 tsk äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker)
4 ägg
3 dl mandelmjöl
en hel chokladkaka, minst 70%
1 dl Sukrin+
1 tsk äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker)
lite salt
1. Smält smöret tillsammans med chokladen och viska ägg+sötning pösigt. Rör ner smöret i äggen.
2. Blanda mandelmjöl, vaniljpulver och salt i en annan bunke och vispa sedan ner äggblandningen.
2. Blanda mandelmjöl, vaniljpulver och salt i en annan bunke och vispa sedan ner äggblandningen.
3. Häll i en form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter.
4. Ta ut och låt svalna i kylskåp så att den blir riktigt kladdig.
4. Ta ut och låt svalna i kylskåp så att den blir riktigt kladdig.
Jonna Lydahl
Den ska jag nog minsann se till att testa i helgen! :D
Jenny
Åh, ska verkligen prova. Skippar nog sukrin, för det har jag inte men det kanske går med dadlar? Trevlig helg!
Trackback