Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Sotad salmalaxsallad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
God kväll! Efter fem timmars tågresa är jag nu tillbaka i Stockholm några dagar innan vi åker ner till Skåne igen. Mysigt att komma hem till Martin som ju fortfarande jobbar. 

Till middag idag lagade jag en så otroligt god, enkel och fräsch maträtt: sotad salmalax med sallad och chili-koriander-ingefära-soja (löjligt långt namn men vet inte riktigt vad jag ska kalla det?). Salmalax är lax av högsta kvalitet som blivit förpackad under så hygienska omständigheter att man kan äta den rå. Perfekt om man vill göra sushi eller, som jag idag, en god laxsallad. 
 
Så här gjorde jag: 
Salladen bestod av babyspenat, fänkål, avocado, salladslök, morötter och koriander. Laxen gned jag in med salt och sotade i het stekpanna utan fett i ca 30 sekunder på varje sida. Superduperenkelt! 
 
Sojasåsen blev jag extra nöjd med så här får ni hela receptet: 
 
Chili-koriander-ingefära-soja
1 dl japansk soja (tamari)
1/3 röd chili, hackad 
1/2 tsk ingefära, hackad 
saften från en halv lime 
hackad koriander 
 
Låt sojablandningen stå i ca 30 minuter innan servering så att alla smakerna verkligen hinner komma fram. Sprinkla över salladen precis innan servering. Det går också bra att dippa laxbitarna i såsen för extra smak. 
 
 

Johanna

men gud så gott!!

2014-06-29, 22:07:08
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback