Saftiga kärleksmums

Bakning har aldrig varit min specialitet eftersom det krävs precision på ett helt annat sätt än i matlagning, men igår fick jag och Lollo ett ryck och bakade två kakor som båda blev rätt bra. Först ut var ett gäng vanliga kärleksmums, en favorit om de blir riktigt saftiga. Tyckte nog allt att vi lyckades hyfsat bra med det.
Kärleksmums
Kaka
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
200 g smör
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
Glasyr
3,5 dl florsocker
3,5 dl florsocker
2 msk kakao
60 g smör
2 msk kallt kaffe
riven kokos
1. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

3. Sikta ner i mjöl, bakpulver och kakao i äggblandningen. OBS! Se till att det inte klumpar sig.
4. Blanda sist av allt i det smälta smöret under omrörning.
5. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna.

6. Glasyr: blanda florsocker och kakao i en liten bunke. Smält smöret och häll det kalla kaffet. Blanda ihop vätskan i florsockerblandningen till en jämn glasyr.
7. Bre på den svalnade kakan. Toppa med riven kokos. Skär i små rutor. Det gör ingenting om de blir lite fula. ÄT!
7. Bre på den svalnade kakan. Toppa med riven kokos. Skär i små rutor. Det gör ingenting om de blir lite fula. ÄT!

Trackback