Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Nostalgi i Million Dollar Listing

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Guten freitag. Tack för alla Cali-tips jag har fått än så länge! Ska sätta mig ner och läsa igenom samt sammanställa en lista, får se hur mycket jag kommer hinna med men under två veckor behöver man ju äta en hel del. Fortsätt gärna tipa, jättekul att läsa om era favoritställen. 

Idag har varit en helt fantastiskt långsam dag. Skönt dock. Sen frukost med mamma och Lollo med nybakade frallor, en halvtimmes yoga i trädgården och sen sov jag i soffan nästan hela eftermiddagen. Det har varit så fint väder i Torekov hela veckan men nu till slut nådde regnet hit. Gör inte så mycket faktiskt, skönt att vara inomhus ibland. 
 
Förutom att sova och äta har jag kollat en del på Million Dollar Listings New York. Tycker det är så kul att se alla sjuka lyxlägenheter som man aldrig kommer ha råd med. I avsnitt tre hoppade jag nästan upp ur soffan av glädje när jag såg att Fredrik Eklund åt lunch PRECIS bredvid vårt port på Carmine Street. Nostalgin sköljde över mig, förväntade mig nästan se Karin och Filly springa ut ur porten på väg att köpa kaffe på Amy's. Åh, New York. 
 
 

Maja

NEJ vad häftigt! Jag tittar också på den serien ofta. Så himla inspirerande att se på alla dessa fantastiska lägenheter, i fantastiska NEW YORK. Snart ska jag dit och en dag ska jag har råd med en sådan lägenhet också, hihi. Fredkrik är ju UNDERBAR också!

Hoppas du mår lite bättre nu förresten! Kram <3

Svar: Visst är Fredrik underbar! :D Ha det fantastiskt i New York. Stor kram
Sofie Lundberg

2014-06-29, 13:02:26
Hemsida: http://majaelsas.wordpress.com
Lina

Hej! Planerar min första resa till new york nu, kan inte du tipsa om lite vardagliga grejer? ;) lite vett och etikett. Typ hur man smidigast åker taxi (eller gör man inte det?), hur man ska dricksa på olika ställen, hur man gör om man vill gå ut. Till exempel :D gärna andra vardagstips! Jag ska åka dit i december.

Hoppas du mår bättre :) kram

Svar: Hej Lina,
Oj, det finns ju hur mycket som helst. Om du kikar i kategorierna "New York" och "New York-tips" hittar du säkert lite, svårt att sammanfatta allting i ett enda svar.

Men gällande de saker du nämner:
– Taxi kan man absolut åka. Det är billigt och snabbt. Se alltid till att bara ta de gula taxibilarna, inte de svarta som tar överpriser. Man kan betala med kort i alla gula taxis och man ska gärna dricksa lite så att taxichaufförerna blir nöjda. Du fångar en taxi på det klassiska sättet – genom att vinka in den!

– En tumregel för dricksen är att dubbla tax (skatten) som står på kvittot du får. Om det står "Tax: $3.50" så skulle jag dricksa $7 t ex. Det blir ungefär 18% dricks och brukar räcka.

– Att gå ut i New York är superkul men viktigast för det mesta är att du måste vara 21 år, annars kommer du inte in någonstans. Det finns många promoters som jobbar inom klubbvärlden som man kan följa med till de bästa klubbarna i t ex Meatpacking District, gäller bara att få en kontakt till någon av dem eller bli uppraggad på stan (vilket händer). Annars är det kul att bara gå till barer i LES, East Village eller Brooklyn. Lite mer chill och ofta roligare.

Ha det så roligt! Kram kram
Sofie Lundberg

2014-07-01, 11:54:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback