Chipotlemajonnäs
Nu är det grillsäsong och det bästa jag vet på grilltallriken är, förutom köttet kanske, att ha femtusen olika såser att välja på. Ju fler klickar det finns på min tallrik desto bättre. Varje tugga kan helt plötsligt smaka olika och helhetsupplevelsen blir så mycket roligare. Håller ni inte med?
En chipotlemajonnäs är bland det enklaste du kan göra och det passar bra till mat som behöver lite sting. Förutom till grillat passar det här utmärkt som pålägg till en varm macka. Tänk dig en sub med ost, salami, skinka, grönsaker och en massa chipotlemajonäs. Mmm!
En chipotlemajonnäs är bland det enklaste du kan göra och det passar bra till mat som behöver lite sting. Förutom till grillat passar det här utmärkt som pålägg till en varm macka. Tänk dig en sub med ost, salami, skinka, grönsaker och en massa chipotlemajonäs. Mmm!
Chipotlemajonnäs
1 dl majonnäs (hemmagjord eller ekologisk köpt)
2 vitlöksklyftor
1 msk chipotlechili i flingor
salt
eventuellt en nypa socker
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och socker om du känner att smakerna behöver balanseras. Låt stå en stund innan användning så att chipotlesmaken sätter sig. Servera till valfri god maträtt.

Trackback