Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Tjejer och skräpmat, tack.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
 
Ni vet ju att jag har en liten dröm om att en dag skriva en kokbok. Nu när jag så mycket tid över så har jag börjat fundera på om det är något som faktiskt eventuellt-kanske-möjligtvis skulle kunna vara realistiskt. Än så länge är det bara en samling idéer och tankar som jag samlar i en stor anteckningsbok, men helt säkert är att boken defintivit skulle avhandla snabbmat, fast tillagat på ett bra, enkelt och ekologiskt sätt. Det bästa av två världar helt enkelt. 
 
Som hamburgerälskare så har jag ganska bra koll på den svenska snabbmats/hamburger/köttkulturen på internet i Sverige och världen. Det finns ett antal stora bloggar och hemsidor man kan följa för att uppdatera sig om de senaste nyheterna inom ehh, flottig mat. Det som har slagit mig är dock att den här subkulturen består till största del av killar. Med Jonas Cramby som någon slags huvudförebild (älskar honom också dock) dyker det upp män från alla håll och kanter på jakten efter det perfekta burgarbrödet, den syrligaste picklade rödlöken och den godaste bahn mi-mackan. Kolla bara runt på Instagram så märker man snabbt testestoronöverflödet. 

Så var är alla tjejer? De hittar man på typ rawfood-, baknings- och LCHF-sidor. De lagar hälsosam mat, dricker smoothies och gröna juicer, tipsar om träning och skapar vackra tårtor. Ibland är jag ju en av dom. Ganska ofta faktiskt. Och det är ju jättebra på många sätt, själv gör jag en hel del LCHF-recept till vardags som ni vet och då är dessa hemsidor bra inspiration. Det är absolut inget konstigt med det, förstår verkligen att man dras till den typen av mat. Men är det inte dags för lite tjejinfluenser i snabbmatsklubben också? För mig finns det så mycket fascinerande i snabbsmatkulturen och det är tråkigt att den nästan bara består av gubbz. 
 
Vad tror ni? Är det jag som är abnorm eller finns det fler snabbmatsälskande tjejer där ute? Och har ni något bra tips på en snabbmatsgirl får ni HEMSKT gärna länka! Tack och puss. 

Nastasja

WORD WORD WORD! Din blogg är en riktigt skön utstickare bland alla killarna.

2014-07-01, 19:16:33
Hemsida: http://nastasja.blogg.se
Linn

JAJAJA SKRIV SKRIV!!

2014-07-01, 20:31:54
Daily Julia

Tycker fler tjejer i snabbmatsklubben hade varit grymt! Älskar snabbmat, att jag jobbar på en snabbmatsrestaurang gör det inte direkt sämre haha :)

En kokbok om snabbmat - fast ekologiskt hade jag definitivt köpt hem!

2014-07-01, 20:53:30
Hemsida: http://dailyjulia.blogg.se
Magdalena

Jag hade absolut köpt din kokbok- behövs fler tjejer i snabbmatsvärlden!

2014-07-01, 21:16:41
Lisa

ÅH vad roligt med kokbok! Kör hårt. Vet förresten inte om jag kommenterat tidigare, men jag har följt din blogg sedan NY-tiden och tycker om den så mycket. Mat är ju liksom det bästa som finns, och dessutom verkar du himla härlig och skön. Kram!

Svar: Tack fina du – visst är mat det bästa som finns :D Kram
Sofie Lundberg

2014-07-01, 22:31:25
jennie

Så jävla rätt, klart att tjejer älskar snabbmat med ost, friterat och "skit" som inte är rawfood och diet och allt vad man hittar på! Hejaheja!

2014-07-02, 07:52:51
Jenny

Nej här har du en till. Men det du känner för hamburgare, det känner jag för semlor! :) Men du, skriv den där kokboken för fasen, fler tjejer!!!

2014-07-02, 08:04:54
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
Lovisa

Skriv boken för tusan! Heja tjejer som äter snabbmat ibland!

2014-07-02, 11:55:44
Hemsida: http://lollsen.blogg.se
Sophie

Jag skulle jättegärna vilja köpa din kokbok! Älskar att läsa din blogg men föredrar recept i blädderform så att säga. Framför allt om du slänger in el del ekologiskt och kanske även något vegetariskt snabbmatsrecept om det vore möjligt (sådana är svåra att hitta). Kör bara kör!

2014-07-09, 14:13:56
Malin

Alltså YES så glad att jag hittade din blogg (via Michela Forni idag)!!! Jag ääääälskar snabbmat och framförallt hamburgare. +1 på inlägget, så rätt!

2014-08-12, 11:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback