Misslyckad tryffelaioli

Min erfarenhet är att finare rapsolja smakar mer än vanlig billig rapsolja gör. Jag gillar inte alls att göra majonnäs med fin rapsolja eftersom den nästan bara smakar olja.
Det är trist att bli missnöjd när man laddat lite extra. Testa att använda vanlig varmpressad rapsolja eller matlagningolja som grund. Oljan skall vara smaklös. Jag brukar röra ner lite oljvolja på slutet som smaksättare. Hur blev vingarna?
Ska man smaksätta emulsionssåser så ska grundoljan vara helt smaklös (som Rickard skrev) och inte ha någon beska i eftersmak. Andra oljor har en viss eftersmak, särskilt när det kommer i större mängder, medan rapsolja är neutral oavsett. Om man går in på levsmedels-kemi så förstår man varför men det orkar jag knappast gå in på...
Själva grunden, som är uppvispad äggulor m oljan, ska regel vara smaklös.. SEN smaksätter man efteråt =)... testa och använd tryffelsvamp, det har jag när jag gör tryffelmajjo, det blir GÖTT det!
Ska man smaksätta emulsionssåser så ska grundoljan vara helt smaklös (som Rickard skrev) och inte ha någon beska i eftersmak. Andra oljor har en viss eftersmak, särskilt när det kommer i större mängder, medan rapsolja är neutral oavsett. Om man går in på levsmedels-kemi så förstår man varför men det orkar jag knappast gå in på...
Själva grunden, som är uppvispad äggulor m oljan, ska regel vara smaklös.. SEN smaksätter man efteråt =)... testa och använd tryffelsvamp, det har jag när jag gör tryffelmajjo, det blir GÖTT det!
Jag försöker också hitta hemligheten bakom bra aioli!! Hjälp mig! :)