Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Misslyckad tryffelaioli

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Fan. Jag fattar inte det där med majonnäser och aiolis, det blir liksom aldrig bra. Skulle försöka mig på en tryffelaioli nyss att ha till mina kycklingvingar som står i ugnen. Köpte en superfin, superdyr tryffelolja på NK Saluhall, la fram äggen för att de skulle bli rumstempererade, hällde i oljan lååååångsamt och gjorde allt som det stod att man skulle. Konsistensen blev jättefin men smaken – blä. Använde i och för sig rapsolja men det stod på vissa recept att det skulle gå bra så jag körde. Vilken waste av bra råvaror. Är det någon som är expert på ägg- och oljebaserade såser? Är i stort behov av hjälp och råd! 
 
Nåja, har istället slängt ihop en vitlökssås och bbq-sås. Det vet jag i alla fall hur man gör. Hoppas att ni får en bra kväll :) 
 
 

Bea

Min erfarenhet är att finare rapsolja smakar mer än vanlig billig rapsolja gör. Jag gillar inte alls att göra majonnäs med fin rapsolja eftersom den nästan bara smakar olja.

2014-07-02, 21:55:18
Rickard

Det är trist att bli missnöjd när man laddat lite extra. Testa att använda vanlig varmpressad rapsolja eller matlagningolja som grund. Oljan skall vara smaklös. Jag brukar röra ner lite oljvolja på slutet som smaksättare. Hur blev vingarna?

2014-07-02, 22:24:33
Anonym

Ska man smaksätta emulsionssåser så ska grundoljan vara helt smaklös (som Rickard skrev) och inte ha någon beska i eftersmak. Andra oljor har en viss eftersmak, särskilt när det kommer i större mängder, medan rapsolja är neutral oavsett. Om man går in på levsmedels-kemi så förstår man varför men det orkar jag knappast gå in på...

Själva grunden, som är uppvispad äggulor m oljan, ska regel vara smaklös.. SEN smaksätter man efteråt =)... testa och använd tryffelsvamp, det har jag när jag gör tryffelmajjo, det blir GÖTT det!

2014-07-03, 10:02:02
ExklusivaMoi

Ska man smaksätta emulsionssåser så ska grundoljan vara helt smaklös (som Rickard skrev) och inte ha någon beska i eftersmak. Andra oljor har en viss eftersmak, särskilt när det kommer i större mängder, medan rapsolja är neutral oavsett. Om man går in på levsmedels-kemi så förstår man varför men det orkar jag knappast gå in på...

Själva grunden, som är uppvispad äggulor m oljan, ska regel vara smaklös.. SEN smaksätter man efteråt =)... testa och använd tryffelsvamp, det har jag när jag gör tryffelmajjo, det blir GÖTT det!

2014-07-03, 10:02:34
Hemsida: http://exklusivamoi.blogg.se/
lovisa

Jag försöker också hitta hemligheten bakom bra aioli!! Hjälp mig! :)

2014-07-03, 10:17:52
Hemsida: http://lollsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback