Kantareller och Gruyère

The kantarell-season is upon us! Det bästa med att vinterhalvåret närmar sig måste ändå vara de råvaror som dyker upp i samband med sensommaren. Längtar till att koka mustiga grytor på högrev och svamp och äta tillsammans med gott rött vin mörka höstkvällar.
Igår gjorde jag en favorit – kantarelltoast. Råkade snåla lite med kantarellerna, hade egentligen velat ha typ dubbelt så mycket, fast det blev otroligt gott ändå med den milda men ändå smakrika Gruyèren. Såhär gjorde jag:
Kantarelltoast med Gruyère
1 skiva surdegsbröd
en handfull kantareller, tvättade
2 msk smör
1/3 schalottenlök
1 dl grädde
1/2 dl riven Gruyère-ost
salt
peppar
1. Stek lök i hälften av smöret i några minuter. Häll i kantarellerna och stek i det resterande smöret i ca 5 minuter tills kantarellerna är mjuka och har fått färg.
2. Häll på grädde och låt puttra en liten stund.
3. Riv ost över kantarellblandningen. Salta och peppra efter smak.
4. Stek brödskivan i smör. Lägg kantarellblandningen på brödet. Ät och njut!
mariekarolina ♥ gravid med lillebror
Åh, älskar svamp!! Såg jättegott ut
Emelie - Lever drömmen i Paris!
Alltså gud, så gott. Mustiga grytor och kantarelltoast är bland det bästa med hösten, tycker jag. Så man verkligen kan gosa ned sig. Kommer verkligen saknas detta år...
Johanna
men jag orkar inte, vad gooooott!!
Camilla Andersson
gud så gott!!
Trackback