Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Högrevsburgare extra allt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Igår hade vi hemmagjorda-hamburgare-kväll här hemma. Finns det något bättre? Var på Köttbaren och köpte nymald högrev och en massa goda såser att ha till. Gjorde burgare efter Flippin Burger-metoden där man "smashar" ut bollar av köttfärsen i stekpannan för att behålla fibrerna så intakta som möjligt. Blev så gott! Egentligen skulle jag bakat eget bröd också men p g a tidsbrit och lathet fick det vänta till en annan gång. 
 
På bilden nedan innehåller min hamburgare: 
2 skivor ost
lök
chilibearnaise
ketchup
bbq-sås
sallad
pickles 
 
Låter kanske lite overload med såser, men jag tycker egentligen inte att man kan ha för mycket sås på en hamburgare. 

Älskar ni hamburgare lika mycket som jag tycker ni ska följa mitt burgarkonto @burgerland på Instagram. Där lägger jag upp bilder på alla hamburgare jag någonsin ätit. Det är en del. 
 
 

Julia K

Låter så gott! Håller med dig när det gäller såsmängden, man kan nästan inte få för mycket sås på en hamburgare :D

2014-01-19, 19:06:08
Hemsida: http://dailyjulia.blogg.se
ITZI

Hej Sofie, har varit inne på bloggen från och till i många år nu och undrar en grej.

Jag har efter en höst i Barcelona (där köttindustrin och köttkulturen är massiv) markant dragit ner på kött och har gjort valet att endast äta vegetarisk mat hemma. Dock äter jag fortfarande kött när jag blir bortbjuden / äter ute för att underlätta det sociala livet, tyckte liksom det blev en skön kompromiss. Nu till frågan: Du har inte tänkt på att göra vegetariska burgare? Du som är bra och intresserad av matlagning skulle säkert lyckas bra. Jag tror nämligen att vi köttälskare ofta inte ser potentialen i många kötträtter och hur de kan göras vegetariska. Om du provar skulle ja älska att läsa en recension på bloggen, väntar med spänning!

Kramar Itzi

Svar: Hej Itzi,
Ja, jag har tänkt en hel del på det där med köttätande. Jag brukar försöka trappa ner på kött under veckorna och vi köper alltid, utan undantag, bara ekologiskt kött när vi väl äter det. Men visst skulle jag kunna äta ännu mer vegetariskt.

Vegetariska burgare är jag lite kluven till och det beror egentligen bara på att jag älskar köttsmaken i hamburgaren. Det är liksom det är som hela poängen för mig. Sen vet jag att det finns jättegoda vegetariska varianter (Shake Shack ska t ex ha en veggieburgare som är skitbra) men då blir det plötsligt mer som en smörgås än en hamburgare för mig. Om du förstår vad jag menar.

Men jag ska definitivt fundera på att göra ett vegetariskt alternativ, det hade ju varit lite roligt att experimentera fram. Tack för tipset och håll utkik så kanske det kommer i framtiden :) Kram
Sofie Lundberg

2014-01-19, 20:43:20
johanna

men alltså herregud vad gott!!!

2014-01-19, 21:09:11
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se
Jennie

Saftigt! =)
Hur ofta äter du hamburgare hemma?

Svar: Jag äter hamburgare minst en gång i veckan, på helgerna, och ibland köper vi hem från typ Prime Burger. Hörde att Flippin Burger har börjat med take-away nu, herreguuud vad jag kommer äta det. Men lagar hamburgare gör jag kanske någon gång i månaden, alltså inte alltför ofta. Av någon anledning smakar det alltid godast när någon annan gör ens burgare :D
Sofie Lundberg

2014-01-19, 21:20:29
Hemsida: http://www.misshart.blogspot.com
Victoria

Hej Sofie, befinner mig just nu i NYC och pluggar marketing men känner precis som du skrev i ditt inlägg att allt inte känns 100% rätt. Jag vill nu söka in till Berghs för hösten 2014 men undrar, kan jag göra det från New York, eller måste jag åka hem till Sverige?

Victoria

Svar: Hej Victoria,
Vad tråkigt att höra att det inte känns 100% rätt, men jag förstår precis vad du menar.
Jag gjorde hela min ansökningsprocess till Berghs ifrån New York, jag behövde alltså inte åka hem. Intervjun gjorde jag på Skype och sen träffade jag skolan ytterligare en gång när jag kom hem för sommaren. Så kör på tycker jag! :) Stort lycka till! Kram
Sofie Lundberg

2014-01-20, 05:44:29
Olivia

alltså den där burgaren både såg och lät helt amazing!

2014-01-20, 08:10:53
Hemsida: http://oliviara.webblogg.se
Amalia

Alltså, du har gjort mig helt hamburgertokig! Började följa ditt hamburgerkonto härom veckan och satt i princip en hel kväll och klickade mig runt på Instagram och dreglade över massa hamburgare! Lite knepigt bara eftersom jag är vegetarian (men älskar kött, har inte råd med ekologiskt som student), men ibland kan man ju unna sig och det är sånna tillfällen jag har som ljus i mörkret nu när jag pluggar!

Svar: Ameh, vad söt du är! Kul att du gillar kontot och jag förstår precis vad du menar – att dregla över hamburgare är min specialitet. Kudos till dig att du är vegetarian! Och som du säger, ibland kan man unna sig och finns det något man borde unna sig vid de få tillfällena är det hamburgare! Nästa gång du känner för att unna dig lite extra: köp nymalet högrev i närmsta köttdisk att göra egna burgare av. Det är en billig styckdel och därför inte så fasligt dyrt alls. Till och med det ekologiska är överkomligt. Tack för gullig kommentar och lyckat till med pluggandet :)
Sofie Lundberg

2014-01-21, 18:57:25
Johan

Pröva att köpa Källarfranska från ditt bageri när inte tiden räcker till. Smörrosta dem lite i pannan å dem blir perfekta hamburgerbröd!

Svar: Superbra tips, tack snälla :)
Sofie Lundberg

2014-05-07, 12:12:17
Hemsida: http://tuggatuggasvalg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback