Ett nyttigare frukostalternativ.
Återigen måste jag tipsa om ett perfekt frukostbröd om man vill vara lite nyttig: groddbröd. Det är gjort av en enda ingrediens, råg, och är tusen gånger nyttigare än vanligt bröd.
Varför? Well, allt spannmål innehåller ämnen som är skadliga för djur och människor men låter man fröerna grodda i blötläggning försvinner en stor del av dessa ämnen och en massa nyttiga ämnen frigörs istället. Mycket bättre för magen, till och med folk som är känsliga för gluten brukar kunna äta detta. Dessutom är det väldigt gott – med ett kokt ägg, sallad och majonnäs blir det en perfekt och mättande frukost.
Varför? Well, allt spannmål innehåller ämnen som är skadliga för djur och människor men låter man fröerna grodda i blötläggning försvinner en stor del av dessa ämnen och en massa nyttiga ämnen frigörs istället. Mycket bättre för magen, till och med folk som är känsliga för gluten brukar kunna äta detta. Dessutom är det väldigt gott – med ett kokt ägg, sallad och majonnäs blir det en perfekt och mättande frukost.
Så prova, antingen att göra själv (svårighetsgrad: ingen aning) eller köp i butik! Mitt köper jag på Eat Ekoaffären på Tegnérgatan.

Detta groddbröd är gjort på råg och även lite valnötter
Moa
Hej Sofie! Vänder mig till dig i ett litet kaosigt moment. Jag har precis börjat min ansökan till FIT (tack för din guide förresten, den är super!) och betalat min fee till SUNY (väntar på brev från dom samt FIT med inloggningsuppgifter). Ska nu börja med mitt personliga brev och planerat att göra ett TOEFL i februari. Är jag ute alldeles för sent? Det går ju fortfarande att ansöka, men blir ändå osäker då övriga skolor i USA jag sökt till går att söka fram till i vår. Har du någon uppfattning? Tack på förhand!
Svar:
Sofie Lundberg
Trackback