Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ett nyttigare frukostalternativ.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Återigen måste jag tipsa om ett perfekt frukostbröd om man vill vara lite nyttig: groddbröd. Det är gjort av en enda ingrediens, råg, och är tusen gånger nyttigare än vanligt bröd. 

Varför? Well, allt spannmål innehåller ämnen som är skadliga för djur och människor men låter man fröerna grodda i blötläggning försvinner en stor del av dessa ämnen och en massa nyttiga ämnen frigörs istället. Mycket bättre för magen, till och med folk som är känsliga för gluten brukar kunna äta detta. Dessutom är det väldigt gott – med ett kokt ägg, sallad och majonnäs blir det en perfekt och mättande frukost. 
 
Så prova, antingen att göra själv (svårighetsgrad: ingen aning) eller köp i butik! Mitt köper jag på Eat Ekoaffären på Tegnérgatan. 
 
Detta groddbröd är gjort på råg och även lite valnötter

Moa

Hej Sofie! Vänder mig till dig i ett litet kaosigt moment. Jag har precis börjat min ansökan till FIT (tack för din guide förresten, den är super!) och betalat min fee till SUNY (väntar på brev från dom samt FIT med inloggningsuppgifter). Ska nu börja med mitt personliga brev och planerat att göra ett TOEFL i februari. Är jag ute alldeles för sent? Det går ju fortfarande att ansöka, men blir ändå osäker då övriga skolor i USA jag sökt till går att söka fram till i vår. Har du någon uppfattning? Tack på förhand!

Svar: Hej Moa,
Kul att du söker till FIT! Svårt för mig att säga faktiskt, jag vet att jag skickade in nästan allting redan i december och gjorde TOEFL i januari eller februari. Dock fick jag ju ett brev där det stod att jag p.g.a. att mina dokument inte kommit in i tid fick stå på reservlistan. Som tur var hade jag en vän i branschen som kunde gå i god för mig och skrev ett brev till rektorn så att jag slapp vänta. Men jag skulle nog rekommendera dig att ringa till skolan och höra hur det ligger till. Det är alltid skönt att prata med någon där som kan ge dig lite råd.

Stort lycka till, håller tummarna för att du kommer in! Kram
Sofie Lundberg

2014-01-16, 14:22:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback