Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

30 minuter av din tid.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag försöker ju träna regelbundet, ca 3-4 gånger i veckan helst. Mår bättre av det på alla sätt och det kan vara rätt roligt också. Något jag däremot inte har är tålamod.Om jag går på ett träningspass som är mer än 45 minuter långt vet jag att jag inte kommer ta ut mig helt och hållet, det är som en inre spärr. Dessutom blir jag uttråkad och har svårt att motivera mig själv att ens gå dig. 
 
Träna på gym
Därför blev jag så himla glad när det började introduceras 30-minuterspass på SATS förra året. Högintensiva, extremt fysiskt krävande pass som trots att de är svinjobbiga inte håller på mer i en halvtimme. För mig är det perfekt. Några av mina favoriter är: 
 
GRIT Cardio: Högintensivt cardiopass. Vill alltid spy efter 20 min, men så värt det. 
LEGSolution: Benpass med fokus på både styrka och cardio. 
Performance High Intensity (45 min men rätt lång uppvärmning): Ett crossfitpass som är olika varje gång, vilket innebär att man aldrig tröttnar. 
 
ABSolution: Fokus på bål och rygg med både styrka och cardio. 
 
Träna hemma
Men även om man inte har ett gymkort räcker 20-30 minuter gott och väl för att köra ett stenhårt träningspass hemma. Innan jag hade gymkort (eller när jag bara är för lat för att gå till gymmet), brukade jag göra ett schema för mig själv att göra i vardagsrummet. Det kunde se ut såhär: 
 
Uppvärmning
10 squats
10 armhävningar
30 sek brygga
x3 
 
Pass
20 jumpsquats
10 armhävningar
10 burpees
20 mountainclimbers 
10 dips på stol 
x3

Det är snabbt och intensivt men gör verkligen jobbet om man känner att man inte vill slänga bort en massa pengar på att göra samma sak på ett gym. 

Ja, men ungefär så tänker jag när det gäller träning. Är det någon som har grymma tips på snabb och intensiv men effektiv träning får ni gärna säga till. Alltid roligt att prova något nytt! 
 

åsa

http://www.lofsan.se/trana-hemma-utan-vikter/

detta är ett grymt pass som jag gjort massvis av gånger. perfekt att göra antingen på gymmet eller hemma på vardagsrumsgolvet. och beroende på hur många omgångar man väljer att köra tar det olika lång tid. (och jag har nog aldrig haft så mycket träningsvärk som efter de här benövningarna)

2014-01-14, 11:37:46
Olivia

Testa att göra övningarna som Tabataintervaller! Arbeta 20 sekunder, vila 10 sekunder och upprepa 8 gånger, en intervall blir alltså 4 minuter. Intensivt och toksvettigt och eftersom man bara arbetar 20 sekunder i taget kan man verkligen ge allt! Går att applicera på både styrke- och konditionsövningar, eller kombinera :)

2014-01-14, 12:38:29
Hemsida: http://oliviara.webblogg.se
Amanda

alltid bra med träningstips! kram :)

2014-01-14, 14:07:50
Hemsida: http://amandapersson.forme.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback