Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Vårtecken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Varje morgon när jag vaknar och det är ljust ute blir jag lite lyckligare. Gud vad jag längtar efter våren det här året, mer än nånsin tidigare tror jag. Försöker flytta in våren i lägenheten genom att dekorera med tulpaner och köpa magasin med vårkänsla. 
 
 
 
Jag har tipsat om det tidigare men vill ni läsa en riktigt bra tidning om mat och matindustrin är Hunger det bästa alternativet. Granskande journalistisk varvas med lättsamma intervjuer, tips och recept. Fina bilder också. 

Och visst är formatet på Harper's Bazaar gulligt? Perfekt reseformat men också behändigt om man inte orkar hålla upp en tung tidning i sängen utan vill läsa den mer som en bok. Kanske svårt att se på bilden men magasinet är alltså inte större än en pocketbok. Smart tycker jag. 


Martinas mat, med mera.

Hej Sofie! Jag undrar om du har läst boken "Matens Pris" av Daniel Öhman och Malin Olofsson? Om inte tycker jag verkligen att du ska göra det! Jag tror verkligen att du hade uppskattat den men tanke på hur viktigt det är med ekologisk mat för dig.

Den boken har verkligen öppnat mina ögon. Tidigare har jag haft svårt att hitta motivationen att köpa ekologisk mat, plånboken har liksom sagt emot och vunnit argumentet. Men nu när jag går i matbutiker kan jag inte titta på den icke-ekologiska mjölken, den billiga fläskfilén eller den billiga fisken utan att tänka på vad som ligger bakom.

Fantastisk bok! Skrämmande också!

Svar: Hej Martina! Jag har faktiskt köpt boken men inte hunnit läsa den ännu. Den står i bokhyllan och väntar på att jag ska ta mig lite tid. Men det kanske är dags snart då, nu när du säger att den är så bra. Har bara ögnat igenom än så länge men jag kan verkligen tänka mig att det är en eyeopener på många sätt. Tack för tipset :)
Sofie Lundberg

2014-02-25, 10:07:27
Hemsida: http://martinasmat.webblogg.se
Jenny

Hunger, har inte sett innan, ska def provläsa!

Och våren: JA! Jag går hemifrån vid typ sju, och nu är det nästan ljust, så underbart! Det var världens finaste, rosa soluppgång imorse, så underbart! En annan sak jag tar in som är vår för mig: pärlhyacinter! Ljuvligt! :)

2014-02-25, 10:48:21
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback