Kryddig och krämig tomatsoppa

Tomatsoppa är en underskattad maträtt. Kanske för att man tänker på de tråkiga färdiggjorda sopporna man kan köpa i tetrapack i mataffären, de som inte smakar någonting alls och som förmodligen inte innehåller så mycket tomater alls. Men faktum är att en riktig hemmagjord tomatsoppa kan få det att vattnas i munnen på mig any day.
Igår gjorde jag en så himla god soppa till middag som jag tänkte dela med mig av. Som vanligt höftar jag med ingredienserna och det tycker jag att ni också kan göra, man kan egentligen ha i precis vad man själv vill och tycker om. Se bara till att smaka av lite då och då så att smakerna sitter.
Kryddig och krämig tomatsoppa
krossade tomater
1 vitlöksklyfta
en handfull körsbärstomater
lök
en halv chili
ekologisk buljongtärning
grädde
salt
peppar
basilika
olivolja
mozzarella
1. Hacka vitlök, chili, lök och tomater. Stek i olivolja tills mjukt.
2. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, och låt koka upp. Ju längre soppan får koka, desto godare blir den.
3. Skär upp basilikablad och lägg i soppan tillsammans med en skvätt grädde.
4. Krydda med salt och peppar.
5. Skär några kuber mozzarella och ha i soppan vid serveringen. Och så ett gott bröd till.

JUNITJEJ
Vad den ser god ut!
joe
Åh gud så gott! :) Tack för recept.
linellas
åh så gott!
LORISSA LOVEBOMB
Det verkar ju huuuur gott som helst. Alltså verkligen så himla himla gott :D
Jenny
Detta nästan identiska recept är både min och min syrras paradrätt på vardagarna. Lätt, god och bra matlåda (om man har skruvlock! :)). Mums! Brukar dock inte ha i mozzarella, det måste jag testa!
Ellen
Låter gott & ser väldigt gott ut!
Sophie
Härligt med ekologiskt ;)
Sandra
En nypa curry brukar förhöja smaken också! :)
MYLLENBERG | kärlek, livsglädje & lite svettlukt
låter riktigt gott! älskar tomat, basilika och chili! MUMS!
Trackback