Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ett besök på akuten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Det har varit en riktigt konstig dag. Vaknade imorse av att jag blev helt galet yr. Alltså så yr att det kändes som att jag höll på att ramla omkull, som att rummet snurrade runt fast jag stod helt still. Det var något av det obehagligaste jag har upplevt. Efter att ha rådfrågat min mamma om vad skulle göra bestämdes det att jag skulle åka in och kolla det på akuten. Martin följde med mig och efter några timmar med prover och annat fick jag veta att jag har något som kallas godartad lägesyrsel. Det får man av att kristallerna i örat där balansorganet sitter har kommit fel och man blir helt enkelt yr av att inte kunna balansera ordentligt. Konstigt men sant. 
 
Så nu har jag varit hemma hela dagen och vilat. Fick ett papper med övningar som jag ska göra med jämna mellanrum för att "provocera fram besväret så att allt tvingas tillrätta igen". Det är inte skönt kan jag meddela att framkalla yrseln gång på gång. Blir otroligt illamående. 
 
Hur som helst, jag är glad att det inte var något farligare och förhoppningsvis går det över snart. Nu ska jag nog sova lite tror jag. 
 

Sara

Böh så jobbigt:0 Krya på dig och finn balansen i livet;)

2014-02-13, 17:44:08
Hemsida: http://thevelvetpond.blogg.se
Sofie

Krya på dig! (:

2014-02-13, 18:02:45
Hemsida: http://sofieklund.blogg.se
Paula

Hoppas det går över snabbt :)

2014-02-13, 19:25:37
Hemsida: http://livehealthier.blogg.se
Elizabeth

Åh fyyyy det här har jag i stort sett varje dag.
Hoppas du mår bättre snart :)

2014-02-13, 20:50:54
Hemsida: http://www.eruiel.blogspot.com
Jenny

Åh de där kristallerna alltså! Jag känner flera som fått det, som tur är går det ju över till slut. Krya!

2014-02-14, 12:03:49
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
Caroline

Det där har jag också upplevt. Jag fick det också första gången på natten och det kändes verkligen som att man satt i en karusell. Det var rejält snurrigt även när jag blundade, jag kände till och med hur ögonen åkte runt i en cirkel moturs, trots att jag blundande, riktigt obehagligt.

Dock verkar läkare ta det på olika allvar, den jag såg sist sa precis som din sa, att man ska försöka framkalla yrsel så att det blir bra igen, men den allra första jag träffade bara konstaterade att det var Kristallsjukan (vilket man ibland säger istället för godartad lägesyrsel). Jag vill varna dig för att det kan hända igen, det är ganska vanligt när man väl har fått det en gång. Men nu är du i alla fall förberedd och vet hur man ska göra.

2014-02-26, 17:32:41
Hemsida: http://carolinewm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback