Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Kebab – försök två.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Den här soliga söndagskvällen blev det återigen hemmagjord kebab. Försöker komma på hemligheten bakom den mest perfekta kebaben så idag använde jag samma recept som sist men med fläskkarré från Iberico-gris. Rätt mycket dyrare men köttet är fint marmorerat och mycket rödare än vanligt fläskkött. Fettet var supermjukt och smälte i munnen, dock tyckte jag inte att jag fick till kryddningen lika bra som sist. Gott blev det ändå och vi åt det tillsammans med tunnbröd, sallad, avokado, jalapeno och rödlök. Vitlökssåsen är min enklaste (och enligt min pojkvän, min godaste). Receptet lyder: 
 
1,5 burk creme fraiche
2 vitlöksklyftor 
finhackad basilika
saft från citron 
salt
peppar 
 
Blanda den pressade vitlöken och resten av kryddorna i creme fraichen. Avsluta med några skvättar citronsaft efter smak, jag gillar när det är ganska syrligt. Låt stå i kylen en stund så att smakerna får dra till sig. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback