Inviger köttkvarnen med burgare
Jag fick ju en köttkvarn i present av min pojkvän för några månader sen och av olika anledningar har det aldrig blivit av att vi använt den – förrän nu! Igår hade vi hamburgerkväll hemma och för första gången malde jag mitt helt egna kött.
Köttet var en stor bit högrev från KRAV-certifierade Ejmunds Gård. Jag använde munstycket som är 8 mm för att få lite grövre fibrer. Köttbiten hade rätt stor andel fett på sig så jag skar bort en bit men det är viktigt att man inte tar bort för mycket, minst 20% fett ska det vara.
Köttet var en stor bit högrev från KRAV-certifierade Ejmunds Gård. Jag använde munstycket som är 8 mm för att få lite grövre fibrer. Köttbiten hade rätt stor andel fett på sig så jag skar bort en bit men det är viktigt att man inte tar bort för mycket, minst 20% fett ska det vara.
Köttkvarnen jag har är från Braun och är superenkel att använda. Vi råkade glömma bort att ta bort kniven som skär av köttet så istället för långa trådar av kött blev det små pluttar, men det gjorde ingenting alls för resultatet. Perfekta hamburgare med två olika sorters ost, bbq-sås, ketchup, senap och lök blev det. Alltså, det finns ju inget bättre!




Utan UC
Ser inte vidare smaskigt ut faktiskt haha, men det kanske var gott
Junitjej
Mums, vad det ser gott ut!
Annika
Mumsigt c:
Tina
Brukar ju alltid bli bäst när man lagar själv =)
Emma
Gott! :)
johanna
coolt att kunna göra det själv :)
MYLLENBERG | kärlek, livsglädje & lite svettlukt
Gud vad gott det ser ut!
Jenny
Mums vad gott!
lisa
Vad använder du för ost? jag kommer ihåg att du har gjort något inlägg eller skrivit det någon gång, men jag hittar inte! :)
Älskar att läsa din blogg!
Svar:
Sofie Lundberg
Nastasja
Ahhh, gott! Du borde testa gora din egen rabiff nu da! Himmelskt.
Trackback