Chokladbollar utan socker och vetemjöl
Som sagt, jag fick för mig att baka igår kväll och resultatet blev jättegoda chokladbollar, helt utan vanligt socker och mjöl. Jag fick tillfälle att prova det Sukrin+ jag köpte häromdagen och det funkade faktiskt överraskande bra som substitut till socker. Som alltid får man en liten hint av eftersmak från stevian men det störde inte tycker jag. Bollarna smakade riktigt likt vanliga chokladbollar, himla bra!
Chokladbollar (ca 5-7 stora)
50 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
1 tsk kaffe
1,5 msk Sukrin+ eller annan sötning (rå honung t ex)
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
en handfull hasselnötter
1. Blanda mandelmjöl, Sukrin+, vaniljpulver och kakao i en skål. Tillsätt kaffe och kokosolja tillsammans med smöret i mindre bitar och rör om till en smet.
2. Krossa hasselnötter i en mortel. De ska bli ganska grova, så att bollarna får lite crunch.
3. Häll i hasselnötterna i smeten, blanda och lägg bunken i kylen en stund så att den blir stel.
4. Ta ut smeten och rulla till bollar. Doppa i kokosflingor eller kakao.
Förvara i kylskåpet så att de inte smälter.

Sophie
Ser supergoda ut!
lovisa
åh ser ut som en kombination av chokladbollar & tryffel!
Caroline
Ser jättegoda ut, detta recept måste jag testa :D
FrökenTV, bloggen om tv och film
gott
Linda
Du är så kreativ! Så bäst!:)
Trackback