Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Köp ekologiskt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
 
Vi köper alltid ekologiska ägg, utan undantag. Efter att ha sett hur höns blir behandlade så kan jag äcklas av tanken att äta icke-ekologiska ägg och undviker det så mycket jag kan. Så mycket dyrare är det faktiskt inte och tänk vilken skillnad det gör både för dig själv och för hönorna. 

En enkel tumregel är att kolla på hur gul gulan är. På naturliga ägg ska gulan gå mer åt det orange hållet och ju djupare färg den har, desto bättre kvalitet på ägget. Ekologiska ägg från frigående hönor brukar ha en vacker orange färg. Köp ett av varje en gång och jämför - du kommer förvånas av skillnaden. 

annayellowbanana

Kunde inte hålla med mer! Jag köper också ALLTID ekologiska ägg! Tummen upp! :)

2013-11-13, 09:32:06
Hemsida: http://annayellowbanana.se
Louise

Jättebra inlägg. Jag köper aldrig ägg men när det väl blir det så blir det såklart ekologiska. Tyvärr verkar många luras av att det står frigående - det betyder ju tyvärr inte att det är bra ...

2013-11-13, 10:29:45
Hemsida: http://vitmossa.blogg.se
Erika Kvarnlöf

Ekologiskt är logiskt :) Skönt att allt fler får upp ögonen för detta. Efterfrågan på renare mat kommer att göra att vi får fler sådana varor att välja på i affärerna. Jag blir lika glad varje gång jag hittar en ekologisk vara som jag inte har hittat som eko tidigare. Kram Kikan

2013-11-13, 11:09:22
Hemsida: http://hemmahoskikan.se/
Sofia

De ska jag kika på :-)

2013-11-13, 12:15:09
Hemsida: http://lovejournal.blogg.se/
Emma

Köper också ekologiska!

2013-11-13, 13:29:52
Hemsida: http://theroadislong.blo.gg/
LORISSA LOVEBOMB

Och siffrorna! Ägg är siffermärkta med ofta rosa färg på skalet och om sifferkombinationen börjar med en nolla är det eco, en etta är "frigående" och en tvåa är burhöna.

Svar: Åh, vad smart! Tack för tipset :)
Sofie Lundberg

2013-11-13, 16:29:38
Hemsida: http://lorissalovebomb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback