Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Den första selfien

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Kommer ni ihåg filmen Anastasia? Den som inte var Disney men likväl en tecknad film om prinsessan Anastasia, yngsta dottern i Rysslands tsarfamilj under 1910-talet. Hela familjen blev mördad under revoultionen men myten om Anastasias överlevnad fanns kvar ända fram tills för bara några år sen. Hur som helst, jag älskade den filmen som liten. Jag och min syster kollade på den typ tusen gånger och kunde alla sånger och repliker utantill. Har haft en fascination för Anastasia och hennes livsöde sedan dess. 
 
Därför tyckte jag det var så spännande att se på Agnes B's blogg något hon kallar "den första selfien". Det är Anastasia som står i sitt flickrum på palatset 1914 med sin nya supermoderna kamera och tar en bild på sig själv i spegeln. Till sin pappa skrev hon: 
 
”…I took this picture of myself looking at the mirror. It was very hard as my hands were trembling…”
 
Gah, jag älskar sånt här. Tänk att hon stod där 13 år gammal, helt ovetandes om det hemska öde som väntade henne bara några år senare, och förundrades över att hon kunde ta en bild på sig själv i spegeln. A moment in history.

För övrigt, vad är det som ser ut som ett spöke bredvid henne?
 

Malin - MalinBelle.com

Coolt! :) Precis som du så älskar jag den tecknade filmen och jag är också väldigt intresserad av Anastasia och hennes historia, även om den tyvärr slutade väldigt tragiskt. Jag har läst flera böcker om henne och vill läsa ännu fler! :) Det är ändå coolt hur vi är intresserade av henne som dog för nästan 100 år sen.

2013-11-08, 15:11:20
Hemsida: http://MalinBelle.com
hantverksbloggen.blogg.se

Det kan nog ha varit mamman, en syster eller en tjänarinna som gick förbi, eftersom det var långa slutartider i kamerorna på den tiden. Vilket gjorde att allt som rörde sig blev suddigt, vilket nog kan förklara att hennes händer skakade ;)

Annars så var jag också skitfascinerad av Anastasia och hennes familj när jag var mindre. Min fascination blev inte heller mindre av att jag upptäckte att de blev mördade på min födelsedag, fast 75 år före!

2013-11-08, 15:22:03
Hemsida: http://hantverksbloggen.blogg.se/
Elizabeth

Wow!! Det här var jättekul att se! Måste skriva om det här.
Jag är också grymt fascinerad av Romanovs! Och filmen Anastasia är ju helt underbar!

2013-11-08, 16:09:44
Hemsida: http://www.eruiel.blogspot.com
Tess

Så himla häftigt! Jag har också en stor kärlek till den filmen, jag kan verkligen inte räkna hur många gånger jag har sett den... :) Kram

2013-11-08, 16:21:04
Hemsida: http://tesswaltenburg.blogg.se
Fanny

Älskar den fimen (fortfarande..), har precis samma fascination för hon och hennes familj. Gud liksom

2013-11-08, 17:02:14
Hemsida: http://thewildheart.blogg.se
♫♪ sandra - en musikblogg

åh häftigt!

2013-11-08, 18:02:42
Hemsida: http://www.sandramusic.spotlife.se
EVELINA

Häftigt! Hela den ryska tsarfamiljen, alltså Nikolaj I:s familj gillade att fotografera och de tog många foton i vardagslivet som är väldigt intressanta att titta på. "Spöket" i bakgrunden kan vara någon av hennes systrar eller hennes mamma eventuellt som var den som förde över fotointresset till barnen =)

2013-11-08, 19:14:45
Hemsida: http://evelinaknipstrom.com
Matilda Carlsson

Va häftigt! Har dock aldrig sett Anastasia filmen :/ Lite synd

2013-11-08, 21:12:44
Hemsida: http://matildacarlssonss.blogg.se/
Amina

Det som ser ut som spöken är ju andra människor som rör sig omkring, antagligen en kammarjungfru eller något som har en arbetsuppgift (som ställde sig upp/satte sig ner under tiden fotot togs) Kameror hade ju inte alls samma slutartid som nu utan Anastasia satt säkert på den där stolen i några minuter för ett enda fotografi. :)

2013-11-11, 13:16:17
Hemsida: http://aminak.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback