Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Att göra hemmagjord bearnaisesås.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Lyckades inte få till en bra bild men häromdagen lagade jag i alla fall fläskfilé med sötpotatis- och blomkålsmos med hemmagjord bearnaisesås. Det är första gången jag försökt mig på att göra egen bea, och även om den inte blev perfekt så blev den god. Det här är en lite enklare version som går supersnabbt att göra och som inte kräver lika mycket förberedelse och timing som "äkta" bearnaise: 
 
Snabb bearnaisesås
300 g smör
2 msk creme fraiche
1-2 msk rödvinsvinäger 
2 äggulor 
salt
peppar
färsk hackad dragon 
 
1. Smält smöret i en kastrull
 
2. Lägg vinäger, creme fraiche och äggulor i en bunke. Strila sakta ner det smälta smöret i bunken samtidigt som du mixar hela tiden med en stavmixer. Blanda tills såsen är fluffig och lagom tjock. 
 
3. Blanda i salt, peppar och dragon efter smak. Jag älskar dragon, så jag tog massor! 

Tilde

Låter gott:)

2013-05-29, 15:13:45
Hemsida: http://tildeb.webblogg.se
Fantasy Realm ~ en fantasyblogg

Ska försöka våga mig på att göra bearnaisesås från grunden nån dag. Börjar bli lite less på pulvervarianten :P

2013-05-29, 15:15:11
Hemsida: http://fantasyrealm.se
Aná

Skaka på huvudet och undrar "vad fan är det för skit"... Inte så konstigt att inte folk vet hur en riktigt bea är och görs när det finns folk som vilseleder detta =S...NEJ du har inte gjort en bea ännu, en dragonsås skulle jag mer kalla! Gör om gör rätt ffs...
Lika kass som min polare påstådd att hon hade vispad grädde när hon bara hade köpt en sådan grädde på tupspray å "vispat" till den när hon trykte ut skiten *lol*

Svar: Om du hade läst lite mer noggrant så hade du sett att jag förklarade att detta inte är äkta bearnaise, utan en lite enklare variant som går snabbare. Ta det lugnt, andas och var lite mer positiv tycker jag :-) Ha det bra!
Sofie Lundberg

2013-05-29, 16:41:38
Hemsida: http://exklusivamoi.blogg.se/
Junitjejen

Så gott med beasås! Tack för receptet!

2013-05-29, 19:19:55
Hemsida: http://www.junitjejen.se
Kamilla Haaland

Yum :)

2013-05-29, 21:04:28
Hemsida: http://kamillahaaland.blogg.no
Aná

Jag läste det men varför kalla något för Bea när det inte är det?? Nej nej nej...BEA är= skirat smör (Fettet/oljan av smöret VIKTIGT), ljummen äggulor och schalottenlök, vinäger, dragonkvistar (ev även persilja)kokas ihop så man bli av med vattnet och kvar blir smakerna. Sen kan man smaksätta med viss mån lite vad man tycker men vitpeppar, cayenne, salt, lite citronsaft, mer dragon ev persilja efter smak är oftast det som förekommer bara det finns dragon i (smak stommen). Någon Cream fraiche hör inte hemma, då är det något annat... Bea SKA serveras varm/ljummet och det ska va härligt tjockt och fluffigt... hemgjord "bea" jajaaa släng fram den till Per Morberg vetjaa.

Jag som och är KOCK, skolad i den gamla metoder å tragglat in grunderna är det TRÅKIGT att läsa sånt missvisande och detta gör också att grundreceptet, det som gör att det är just den rätten, snart glöms bort... Schwarzwaldtårta är en typ exempel! Dragonsås köper jag men inte bea, gör om gör rätt...

2013-05-29, 21:09:57
Anonym

Kolla in min nya blogg! Kanske något du tycker om, ha en underbar dag!

www.neabloppis.blogg.se

2013-05-30, 00:39:43
Hemsida: http://neabloppis.blogg.se
Jess

Men Aná, ta och tagga ner litegrann, hon har väl för i helvete inte utnämnt sig själv till sveriges mäster kock heller? Gå in i köket där du hör hemma!

Sofie, Vilken kvinna du e!

Svar: Gullis! :D
Sofie Lundberg

2013-05-31, 07:15:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback