Att göra hemmagjord bearnaisesås.

Låter gott:)
Ska försöka våga mig på att göra bearnaisesås från grunden nån dag. Börjar bli lite less på pulvervarianten :P
Skaka på huvudet och undrar "vad fan är det för skit"... Inte så konstigt att inte folk vet hur en riktigt bea är och görs när det finns folk som vilseleder detta =S...NEJ du har inte gjort en bea ännu, en dragonsås skulle jag mer kalla! Gör om gör rätt ffs...
Lika kass som min polare påstådd att hon hade vispad grädde när hon bara hade köpt en sådan grädde på tupspray å "vispat" till den när hon trykte ut skiten *lol*
Så gott med beasås! Tack för receptet!
Yum :)
Jag läste det men varför kalla något för Bea när det inte är det?? Nej nej nej...BEA är= skirat smör (Fettet/oljan av smöret VIKTIGT), ljummen äggulor och schalottenlök, vinäger, dragonkvistar (ev även persilja)kokas ihop så man bli av med vattnet och kvar blir smakerna. Sen kan man smaksätta med viss mån lite vad man tycker men vitpeppar, cayenne, salt, lite citronsaft, mer dragon ev persilja efter smak är oftast det som förekommer bara det finns dragon i (smak stommen). Någon Cream fraiche hör inte hemma, då är det något annat... Bea SKA serveras varm/ljummet och det ska va härligt tjockt och fluffigt... hemgjord "bea" jajaaa släng fram den till Per Morberg vetjaa.
Jag som och är KOCK, skolad i den gamla metoder å tragglat in grunderna är det TRÅKIGT att läsa sånt missvisande och detta gör också att grundreceptet, det som gör att det är just den rätten, snart glöms bort... Schwarzwaldtårta är en typ exempel! Dragonsås köper jag men inte bea, gör om gör rätt...
Kolla in min nya blogg! Kanske något du tycker om, ha en underbar dag!
www.neabloppis.blogg.se
Men Aná, ta och tagga ner litegrann, hon har väl för i helvete inte utnämnt sig själv till sveriges mäster kock heller? Gå in i köket där du hör hemma!
Sofie, Vilken kvinna du e!