Groddbröd - lite nyttigare

Jag försöker ju undvika att äta bröd så mycket som möjligt, men det är ju så himla gott. Därför köpte jag hem de här groddbrödet med solrosfrön häromdagen. Ett groddbröd består av olika frön och korn som är "groddade", vilket innebär att de har legat blötlagda i vatten under 2-12 timmar och sen legat och groddat i några dagar. Det är en process som gör fröna mer näringsrika med både högre vitamin- och proteinvärde, och mer lättsmälta.
Brödet jag köpte kommer från Naked. Det är väldigt olikt vanligt bröd eftersom de är sjukt kompakt och det räcker med en eller två små skivor för att tillfredställa suget efter en smörgås. Det är riktigt saftigt och smakrikt, och väldigt gott att rosta. Köpte mitt på Eat! men det finns i andra ekologiska och välsorterade mataffärer.
Brödet jag köpte kommer från Naked. Det är väldigt olikt vanligt bröd eftersom de är sjukt kompakt och det räcker med en eller två små skivor för att tillfredställa suget efter en smörgås. Det är riktigt saftigt och smakrikt, och väldigt gott att rosta. Köpte mitt på Eat! men det finns i andra ekologiska och välsorterade mataffärer.
JUNITJEJ
Brödet ser gott ut!
Ha en trevlig lördag! NJUT!
ann-sofie
ser riktigt gott ut :)
Sara
ser gott ut :)
Anonym
Så gott det verkar, måste verkligen prova!
Sofia
Ser spännande ut :-D
Trackback